Milyen lépésekből áll a lézeres látásjavító kezelés ( látáskorrekció ) ?

Az első lépés egy nagyon alapos, részletes szemészeti vizsgálat

Pontosan felmérjük a szem állapotát, megvizsgáljuk van-e bármilyen orvosi ellenjavallata a korrekciós kezelés elvégzésének.

A vizsgálat végén részletesen tájékoztatjuk a pácienst arról, hogy eddigi tapasztalataink alapján milyen eredményre számítunk, sőt egyértelműen írásba is adjuk, milyen mértékű látásjavulásra számítunk tapasztalataink alapján. Előre megmondjuk Önnek és erre GARANCIÁT is vállalunk, hogy hány dioptria javulást tudunk elérni, ha szervezete a szokásos módon reagál a kezelésre. Csak akkor vállaljuk a kezelést, ha biztosak vagyunk abban, hogy az elért eredménnyel a páciens elégedett lesz. A vizsgálat szerves része a szakorvosunkkal folytatott megbeszélés, melynek során minden felmerülő kérdésre részletes választ adunk.

A vizsgálatra egyéni előjegyzés alapján fogadjuk a pácienseket. A vizsgálat körülbelül másfél órát vesz igénybe, semmilyen fájdalommal nem jár.

A részletes szemvizsgálatot követően legkorábban életkortól és a kezelendő dioptriáktól függően 1, vagy 2 nap múlva, legkésőbb 3 hónapon belül kerülhet sor a lézeres kezelésre.

A második lépés maga a lézeres látáskorrekció

A kezelést szemcseppekkel történő helyi érzéstelenítést követően végezzük. A korrekciós kezelés során semmilyen fájdalomérzésre nem kell számítani. A beavatkozás összesen mintegy 8-10 percet vesz igénybe, a kezelést követően azonnal tapasztalható a látásjavulás.

A kezelés teljes egészében számítógép által vezérelt, az operáló szemész szakorvos és a klinikai mérnök elsősorban a lézerberendezések működését ellenőrzi.

A lézeres látáskorrekció ambuláns, a páciensek a beavatkozást követően azonnal távozhatnak klinikánkról.

A műtétet követően kontrollvizsgálatokra várjuk pácienseinket, ezek nagyon rövid, néhány perces ellenőrzések csupán.

A szemvizsgálat és a lézerkezelés, látáskorrekció fájdalommentes.
A szemvizsgálat és a lézerkezelés fájdalommentes.