Vendégkönyv

Tisztelt Látogatóink, kedves leendő és már kezelt Pácienseink!

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket és kérni Önöket arra, hogy szemészeti jellegű panaszaikat illetve általános egészségi állapotukra vonatkozó kérdéseiket Online ügyfélszolgálatunkon keresztül tegyék fel. Ebben az esetben személyre szabottan kaphatnak választ kérdéseikre anélkül, hogy nyilvánossá tennék magán jellegű szemészeti problémáikat.
Kérjük Önöket, hogy Vendégkönyvünket tekintsék egy fórumnak, ahol megoszthatják egymással Klinikánkon szerzett tapasztalataikat, élményeiket; véleményt formálhatnak az egyes eljárásokról, megelégedettségük mértékéről, beszámolhatnak a műtét utáni eredményekről.

Köszönettel

Focus Medical

Hozzászólások

Sziasztok! Nekem 2010. szeptemberében műtötték a szememet -4.75 -5 volt a dioptriám.Megéri azt a kis szenvedést, és a 6 hónap szemüveget.Nekem azóta is tökéletes a szemem, pedig napi 8 órában számítógéppel dolgozom.Köszönök mindent :)

Sziasztok! Nekem 2010. szeptemberében műtötték a szememet -4.75 -5 volt a dioptriám.Megéri azt a kis szenvedést, és a 6 hónap szemüveget.Nekem azóta is tökéletes a szemem, pedig napi 8 órában számítógéppel dolgozom.Köszönök mindent :)

Nekem 2011 szeptemberében volt IL műtétem.Most babát várok. Az érdekelne,hogy akinek volt lézeres szemműtétje az tényleg csak császárral szülhet-e? Van egy 5 éves fiam,őt még a műtét előtt szültem császárral más okból!

Szia Laci! Érdekelne a véleményed a FEMTO kezelésről, mert kb 1 hónap múlva mennék ilyen műtétre! Köszi! e-mail cím. kovacsgyongyi01@gmail.com

Helló Mindenki! Két hónap mulva műtik a szemem HD FEMTO IL-rel. Tapasztalokat és véleményeket szeretnék kérni azoktól, akik már átestek ezen a műtéten. Nagyon köszönöm! Üdv Erás

Üdvözlöm László! Nekem 2 hónap mulva lesz HD FEMTO IL műtétem. A szemem + diopriás. Kicsit félek csak a műtéttől, de annál jobban várom az eredményt. Esetleg ha van valami véleménye én is szívesen elolvasom. Kérem, erre a címre írjon: romhanyine.e@freemail.hu Köszönöm: Üdv Erás

Három hete operálták a bal szememet szürke hályogról egy másik intézményben. Két hét után észrevettem,hogy az operált szemem előtt úszó kör mozog, ami műtétem előtt nem volt. Kérdésem: változhat -e még a látásom, vagy netán megmarad ez a kellemetlen úszó kérgi homály. Nagyon félek, hogy így marad. Félek a másikat így megoperáltatni. Hová forduljak ez ügyben?

Kedves Focus Medical! Én egy 19 éves lány vagyok. A kancsalságom fél éves koromban lett diagnosztizálva egy betegségből következményeképpen történt meg. Azóta szemüveget is hordok. Kezdetben a jobb szemem le volt takarva és úgy hordtam a szemüveget, hogy ezzel késztessék a bal szememet a javulásra. Azt hiszem 6-7-8 éves koromig volt letakarva a szemem, szemüveget azóta is kell hordanom. Kezdetben +2,5-es és +3,0-ás cylinder volt a szemüvegen, az utolsó kontrollon (213 november) ezek +2,25 és +2,5 volt. A kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne megműtetnem a szememet? Korábban az orvosom azt mondta, hogy sajnos fenn áll annak a veszélye, hogy a műtét úgymond sikertelensége miatt mindkét szemem kifele fog kancsalítani. Ennek mekkora az esélye? Válaszukat előre is köszönöm! Dominika

Tisztelt Focus Medical! Olvastam egy 2007-es kérdést és választ a nystagmus műtétről. Akkor azt írták, hogy nem ismer gyógymódot a tudomány. Azóta eltelt 7 év. Kérdésem, hogy a mai tudomány ismer rá gyógymódot? Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Focusmed, intralasik után, ha marad diopria a szemen, lehetséges-e kontaktlencse viselése, vagy egyáltalán ajánlott? illetve vissza/továbbromlás esetén a már egyszer intralasik-ezett szem még újraműthető? Köszönettel, Sebi

Kedves Sebi! Erre természetesen csak akkor lehet szükség, ha valakinek magas, azaz 6-8 dioptriánál nagyobb fénytörést kell korrigálnunk, s marad a kezelés után 1-2 dioptria. A szaruhártya felszínén annyira finom, apró átalakítást végez csupán a lézer, amely nem változtatja meg jelentősen a szem görbületét, felülete sima marad, tehát általában nincs akadálya annak, hogy az a páciens, aki a kezelés előtt magas dioptriájú kontaktlencsét viselt, a kezelés után – ha szükséges – is viseljen lencsét, persze lényegesen kisebb dioptriájút. Tehát akadálya nincs a lencseviselésnek, de általában nincs rá szükség, hiszen épp ezért végezzük a lézerkezelést! Újraműtétre is van lehetőség.

Kedves Balázs! Erre a betegségre klinkánk nem tud megoldást, gyógymódot bizosítani. Üdvözlettel: Focus Medical

Augusztus 4-én volt intra lasik műtétem. Óvodàs korom óta szemüvegem volt, az utóbbi 6 évben kontaktlencsém. Borzasztó dioptriàim voltak, cylinderekkel együtt -12, -13. Hihetetlen és elmondhatatlan érzés, hogy kb. 30 év utàn úgy làthatok, ahogy talàn soha életemben! Nagyon hàlàs vagyok a klinika dolgozóinak a rengeteg bàtorítàsért, ahogy együtt izgultak velem, hogy alkalmas legyek a műtétre, és a tàmogatàsért. És külön köszönet Dr. Kónya Zsuzsannànak és Ecseki Annànak a segítőkészségükért!

Mult évben mind a két szememet műteni kellett szürke hályog miatt.Be ültetettek szemlencsét. Cseppekkel érzéstelenítettek semmit nem éreztem. Meg vagyok elégedve mindennel. Ajánlom mindenkinek.

Az én esetemben a lézeres műtétet nem lehet elvégezni, ezért a doktornőm műlencse beültetést javasol. Akinek volt ilyen műtéte, szeretném megkérdezni hogy milyen volt? Mennyi időnek kell eltelni a két szem megműtése között? Lehet-e érezni hogy idegen anyag van a szemben a beültetés után? A műtét után mikor lehet monitort, vagy tévét nézni? Amikor az egyik szem meg lett műtve,de a másik még nem, ekkor nem zavaró a látás? Ilyenkor kell szemüveg? Előre is köszönöm a válaszokat!

Tisztelt Klinika, családomban már mindenki megműttette ilyen lézeres eljárással a szemét, csak én tartom a szemüvegesek "frontját". Még pedig azért, mert nem a beavatkozástól, hanem az utána való lábadozástól, munkaképtelenségtől, szövődményektől félek, de nagyon. Ráadásul az unokanővéremnek, mikor így megcsináltatta a szemét, utána hónapokig csak napszemüvegben szabadott kimennie az utcára! Ez komolyan így van, hogy utána csak sötét szemüvegben szabad járni??? Vagy van valamilyen más módszer ennek elkerülésére, hogy ne kelljen hónapokra elbújnom az emberek elől és kiesnem a munkából?

Bár úgy látom, hogy még 2015-ös hozzászólások vannak, azért megpróbálom, hátha válaszol valaki. Kérdésem, hogy műtét előtt kell-e valamit csepegtetni, vagy gyógyszert elhagyni, mert megoszlanak a vélemények. Egyik ismerősöm már három nappal a műtét előtt nem ehette bizonyos gyógyszerét és 3 nappal a műtét előtt fertőtlenítő csepegtetést kellett végeznie. A másik bement és megműtötték.... kinek mi a tapasztalata, megosztanátok velem?

Kedves Valika! Kezelés előtt 1 héttel műkönnyet javasolt csepegtetni. Ehagyni egy darabig az immunerősítő szereket szükséges.

Kedves Bogi! FEMTO kezelés után 2 hónap napszemüveg viselés javasolt. Nem kell, hogy sötét legyen, csak UV szűrős, akár lehet teljesen világos is. FEMTO kezelés után akár már másnap munkába állhat, nem kell hónapokra kiesni a munkából sem.

Tisztelt Focus Med! Nekem 7 éve volt a lézeres szemműtétem. Valamennyit romlott a szemem. Ilyen esetben be lehet majd jelentkezni vizsgálatra Önökhöz? Előre is köszönöm!

-0.75 és -1-es a szemem, kontaktlencsét hordok évek óta, a dioptria nem változott. Viszont egyre több a problémám a lencsével, szemszárazság, vörös szem, könnyezés stb, váltottam is, de nem lesz jobb, esetleg más a tünet. A szemüveg kifejezetten zavar, nem tudok hozzászokni hogy látom a szélét... Elnézve azt, hogy sokan mennyivel magasabb dioptriával vállalkoznak a műtétre, ill nem hordanak szemüveget ilyen kis dioptriával elbizonytalanodok, hogy tényleg megéri-e, lehet-e egyáltalán a 0.75-öst javítani? Lakásban, irodában leveszem a szemüveget, akkor is hunyorgok, fárad a szemem. Ettől a macerától szeretnék megszabadulni. Minden választ hálásan köszönök.

Szeretnék érdeklődni kinek volt FEMTO LBV olvasószemüveg-kezelés lézeres műtéte és mi a véleménye róla? Köszönöm

A szememet szürkehályoggal műteni kell a szaruhártya sejtek nem egyformák, eltérőek. Azt javasolták, hogy hagyományos műtéttel kell megoldani, ha megérik a hályog. Ezzel kapcsolatban szeretnék véleményt kérni.

Oldalak

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet