Ezt a tíz dolgot tudnod kell a lézeres szemkezelésről!

A napjainkban rendkívül népszerű femtolézeren alapuló látásjavító módszer különleges gyökerekkel rendelkezik. És most részletesen bemutatjuk Nektek! Olvasd el az alábbi tíz pontban összefoglalt érdekességeket, fogsz újdonságot találni! „Mindig pontosan tájékoztatjuk az eljárás részleteiről a szemműtét előtt állókat és szigorú, mindenre kiterjedő szemvizsgálatoknak vetjük alá őket. Nem maradhat rejtve semmi sem előttünk, sem a páciens előtt, ugyanis ezen áll a szemműtét sikere. Ferincz István, a Focus Medical ügyvezetője szerint legtöbben természetesen nem pusztán azért döntenek a műtét mellett, mert kényelmetlennek érzik a szemüveget vagy a kontaktlencsét, hanem mert a femtolézeres eljárással a legkülönbözőbb, akár szemüveggel nem korrigálható látáshibák is javíthatók.”

Ezt a tíz dolgot tudnod kell a lézeres szemkezelésről!

1. Tudtad? Három különböző technikán alapuló látásjavító eljárást alkalmaznak Magyarországon!

A szemműtétektől sokan tartanak, hiszen vannak, akik már akkor önkéntelenül összerezzennek, ha csak a szemük felé mozdul valami, ám ez a félelem a tapasztalatok szerint alaptalan. Kezdetben a lézeres látásjavítás az érzékeny szemfelszínt formálta, ezt neveztük PRK eljárásnak. Később kifejlesztették a korszerűbb, lebenykészítéses, kétlépcsős eljárást, ahol az első lépést mechanikus eszközzel végezték, ezt követte a lézeres korrekció, ez a LASIK eljárás. Napjainkban a legújabb technológia segítségével a mechanikus eszközt is lézer váltotta fel, ezt nevezik kétlézeres eljárásnak, vagyis FemtoLASIK-nek.

2. Magyaroknak köszönhetjük!

Az előző pontban említett mechanikus eszközt kiiktató femtolézeres eljárás ötletete Dr. Juhász Tibor és Dr. Bor Zsolt magyar fizikusok fejéből pattant ki 1994-ben. És noha a lézerkezelés fejlesztése Amerikában folyt, a nagyszerű találmány rövid időn belül hazánkban is bevezetésre került.

3. Magyarországon már a 90-es években kezeltek szemet femtolézerrel

1997-ben végezték el a világ első femtolézeres látásjavító műtétjét, méghozzá Magyarországon, Budapesten, a Focus Medicalban. Budapesti és szegedi fizikusok és orvosok fogtak össze, hogy továbbfejlesszék és hasznosítsák az elsőként használt lézereket.

Magyarországon már a 90-es években kezeltek szemet femtolézerrel

4. Látásélesség 100% felett? Igen!

Sasszemű bárki lehet! Hála a modern látásjavításnak, mostanra nemcsak 100, hanem akár 125%, sőt 150%-os is lehet az ember látása. Tehát a személyre szabott femtolézeres műtét még annál is jobb látást biztosíthat, mint amilyen jól látott a páciens korábban a szemüvegével vagy a kontaktlencséjével.

5. A presbyopia, más néven öregszeműség is gyógyítható lézerrel

45 éves kor körül az öregszeműség (presbyopia) mindenkit utolér. A szemlencse ugyanis elveszti rugalmasságát, ez az öregedéssel járó természetes folyamat. Ennek következtében a közellátás szükségszerűen romlik. Szerencsére azonban nem kell beletörődni, mostanra már ez a természetesen kialakuló probléma is kezelhető lézerrel.

6. Több mint tízmillió femtolézeres szemműtét zajlott már a világon

Nagy siker lett a magyar ötletből, ugyanis a 90-es évek óta közel 20 millió szemet műtöttek meg világszerte, azaz körülbelül 10 millió ember választotta szike helyett a femtolézeres módszert.

Több mint tízmillió femtolézeres szemműtét zajlott már a világon

7. Sárosdy Eszter, Péntek Enikő és Détár Enikő is lézerrel javíttatta a látását

A színpadon és a képernyőn sem praktikus szemüveget vagy kontaktlencsét viselni. Nem minden szerephez illik a szemüveg, a kontaktlencsétől megviselt szem pedig különösen rosszul mutat az esti hírekben. Több magyar híresség döntött már a lézeres szemműtét mellett, így volt ezzel Sárosdy Eszter, Péntek Enikő és Détár Enikő is. De említhetjük Ancsin Gábor válogatott kézilabdázót, Marosi Ádám világbajnok öttusázót vagy Mike Róbert világbajnok kenust is.

8. A Jóbarátok Monica-ja és Brad Pitt is ezt választotta

A világsztárok között is szép számmal találunk olyanokat, akik a végleges megoldásokat kedvelik jobban. A golfozó Tiger Woods például soha nem fog percekig hunyorogni, mire meglátja, hova is ütötte a labdát, és Brad Pitt vagy Courteney Cox sem fog szemüveget törölgetni két felvétel között, mert mindhárman a lézeres szemműtétet választották.

9. Budapesten, a Focus Medicalban végezték el az első itthoni femtolézeres beavatkozást

Az első magyarországi femtolézeres szemműtétet ugyanis, az európai bevezetéssel szinte egy időben, a kutatásfejlesztésben is résztvevő Focus Medical klinikán végezték el.

Budapesten, a Focus Medicalban végezték el az első itthoni femtolézeres beavatkozást

10. Garantált végeredmény: már a látásjavító műtétekre is vállalnak garanciát!

A lézerklinikáknak elé szigorú szabályok vannak állítva. A beavatkozást megelőzően részletesen feltérképezik a páciens állapotát, így fény derül minden olyan betegségre vagy elváltozásra, ami akadályt jelenthet. Csak olyan személyeket kezelnek, akik teljes mértékben alkalmasak rá, a legnagyobb tapasztalatú klinikák pedig garanciát is vállalnak a műtétek eredményére, vagyis térítésmentesen ismétlik meg a beavatkozást, ha nem az előre ígért, írásban vállalt látásjavulást érik el.

10 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Több, mint 48 000 eredményes lézeres szemműtét nemzetközi viszonylatban is nagy tapasztalatával és a legkorszerűbb lézertechnológiákkal állunk pácienseink rendelkezésére, akik a műtét után azonnal élvezhetik az éles látás örömét.

Kimagasló szakértelem

A világon az első FEMTO kezelést klinikánk végezte, azzal a lézertechnológiával, amivel ma már a vadászpilóták szemét is műtik. Élen járunk a legmodernebb lézeres szemműtét technológiák meghonosításában.

Több mint két évtizedes tapasztalat

A Focus Medical hazánk legnagyobb múlttal és tapasztalattal rendelkező látásjavító szemklinikája már 1990 óta. Orvosaink több, mint két évtizede dolgoznak a lézeres látásjavítás területén.

Prémium lézeres szemműtétek

Klinikánk a legmagasabb színvonalú lézeres látásjavításra specializálódott, hogy Önnek ne kelljen a jövőben sem a szemüveggel, sem a kontaktlencsével bajlódnia, szabadon élvezhesse a gondtalan éles látás örömét.

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk. Az első vizsgálat során megállapítjuk, sőt egyértelműen írásba is adjuk, milyen mértékű látásjavulásra számítunk.

Egyedülálló lézerpark

Klinikánkon a legmodernebb lézerberendezések érhetők el, így a Zeiss gyár legújabb femtosecundumos lézere: a VisuMax. A gépek karbantartására külön gondot fordítunk. A Focus Medical az egyetlen klinika, ahol az üzletvezető maga is ért a lézerekhez, hiszen ő maga is lézerfizikus.

Gyors életminőség javulás

A néhány perces lézeres szemműtét jelentős javulást jelent a mindennapi életben. Pácienseink megszabadulhatnak minden kötöttségtől, ami a szemüveg és a kontaktlencse viselésével jár a mindennapok során.

Nálunk Ön van a fókuszban!

Az egyéni adottságokat, igényeket és fénytörési hibákat figyelembe véve alakítjuk ki pácienseink személyre szabott kezelési tervét. Hazánkban egyedülállóan minden korosztály számára tudunk hatékony megoldást nyújtani.

Barátságos környezet

Pácienseinket családias hangulat, szakértő személyzet, figyelmes gondoskodás és magas színvonalú kiszolgálás várja! Gyönyörű környezetben, a Margitszigeten!

Munkatársaink is itt műttették

Első kézből tapasztalhatja meg, milyen az élet lézeres szemműtét után, hiszen több kollégánk is átesett már a látásjavításon. Kérdezze őket bátran!