Megérkezett Magyarországra a lézeres látásjavító eljárások legújabb generációja a VISUMAX ReLex SMILE®

VISUMAX ReLex SMILE

Egy új, Nobel-díjjal jutalmazott technológián alapuló lézeres látásjavító kezelés bevezetésével köszöntötte az őszt a margitszigeti Focus Medical. Az új eljárás, a VISUMAX ReLEx SMILE® a korábbiaknál gyorsabb, kíméletesebb és a gyógyulási ideje is jelentősen rövidebb. 

A Focus Medical 30 éves fennállása alatt nem először bizonyul úttörőnek. Náluk végezték a világon az első femtolézeres látásjavító szemműtétet, nekik köszönhetően érkezett korábban Magyarországra a VISUMAX kezelés, most pedig szintén elsőként hozták el nekünk azt a lézeres szemműtétet, amely „mosolyt” csal az arcunkra, a VISUMAX ReLEx SMILE®-t.

Ez jelenleg a lézeres látásjavítás legmodernebb fajtája, úgynevezett negyedik generációs eljárás, melyet 2011-től alkalmaznak Európában, 2016-tól Amerikában és mostantól Magyarországon is. Amerikában annyira megbízhatóként tartják számon ezt a kezeléstípust, hogy még a hadsereg is engedélyezi, hogy a katonái ezzel a módszerrel műttessék meg a szemüket.

Generációs különbségek

A lézeres szemműtétek első generációját az úgynevezett felszíni beavatkozások (PRK) jelentették, amikor a szem felszínét formálta át a lézer úgy, hogy a páciens visszakapja az éles látását. A második generációt a lebenyes eljárások úttörője a LASIK módszer képviselte, ennél a kezelésnél egy mechanikus, úgynevezett „rezgő késsel” a szem felszínén egy lebenyt képeznek és azt felhajtva a szaruhártya mélyebb, érzéketlen belsejében végezték a beavatkozást. Ez a módszer gyorsabban gyógyult és nem járt fájdalommal, viszont a lebeny tulajdonságain még lehetett javítani.

Magyar fizikusok hathatós közreműködésével fejlesztették ki a harmadik generációs eljárást, ami azon alapszik, hogy a lebenyt nem kézzel kell elkészíteni, hanem egy számítógép vezérelte femtosecundumos lézerkészülék alakítja ki személyre szabottan.

Mivel tud többet a negyedik generációs VISUMAX ReLEx SMILE®?

A legfontosabb, hogy nincs szükség lebeny készítésére, elég csak egy néhány mm-es metszés, amit a lézerkészülék képez. Ezzel szinte teljesen stabil marad a szaruhártya felszíne. Utána a szaruhártya belsejében egy lencse formájú szövetrész készül a lézer jóvoltából, ami eltávolításával érhető el a kívánt dioptriaváltozás. Az eljárás előnyei közé tartozik tehát, hogy az elődeinél kíméletesebb, rövidebb a kezelési ideje, gyorsabb a beavatkozás után a regenerálódás és ez garantálja az eddig nem tapasztalható kényelmességet.

Mivel tud többet a negyedik generációs VISUMAX ReLEx SMILE®?

ReLEx SMILE®, a gyors

A kezelés egyik “szuperképessége” a gyorsaság. Hihetetlen, de mindössze 24 másodperc elég ahhoz, hogy a lézer elvégezze a dolgát, ami kb. 6 lélegzetvételnyi idő.

ReLEx SMILE®, a kíméletes

Hatalmas technológiai előrelépést jelent az, hogy a korábbi felszíni lebenyképző eljárásokat felváltotta egy olyan technológia, amely során mindössze egy 2 mm-es bemetszést kell ejteni a szaruhártyán. Összehasonlításképp: a lebenyes módszerrel ennek a többszörösére volt szükség.

Mivel kisebb a behatás, gyorsabban zajlik a kezelés és a regenerációs idő is jelentősen csökken, mert sokkal jobban kímélhetjük a szaruhártyát és a benne futó idegeket. Tehát alig keletkezik gyógyulásra váró felület. Ennek köszönhetően akár már a szemműtét másnapján lehet dolgozni és gyakori, hogy a páciens az egynapos kontrollról már maga vezeti haza az autóját, szemüveg nélkül.

Aki szeret rendszeresen sportolni, annak sem kell hetekre kényszerpihenőre vonulni

Aki szeret rendszeresen sportolni, annak sem kell hetekre kényszerpihenőre vonulni, hiszen futni másnap, labdajátékot űzni pedig már három nap elteltével lehet. Jó hír a hölgyeknek, hogy a sminkeléssel mindössze három napot kell várni.

Azt is fontos tudni, hogy a kezelés és a felépülési idő is teljesen fájdalommentes, mivel a lézer a lehető legkisebb beavatkozás mellett végzi el a korrekciót.

ReLEx SMILE®, a kényelmes

Mindenkinek fontos a kényelem, ami egy lézeres szemműtét után jelen esetben azt jelentheti, a szemszárazság előfordulásának lehetősége csökken, illetve, hogy az egész regenerálódási folyamat inkább napokban, mint hetekben mérhető.

Ki ne örülne annak, ha gyorsan és kíméletesen kapná vissza az éles látás élményét?

Mondhatjuk, hogy mindenki örül, ha visszakapja az éles látását, de azok különösen, akik mindezt gyorsan és a lehető legkíméletesebben érhetik el. A ReLEx SMILE® kezelésen átesett első hazai páciensek beszámolói szerint a műtét után alig tapasztaltak szemszárazságot, de könnyezést se nagyon, a kezelést követő 4-5. órában már tisztán és élesen láttak és már a kezelés utáni első percben mosolyogtak.

Aki gondolkodik már egy ideje azon, hogy 2020-ban mi az, amitől mosolyoghat, és esetleg ezt a cikket szemüvegben vagy kontaktlencsével olvassa, látogasson és a Focus Medical weboldalára és jelentkezzen be látásvizsgálatukra, hogy kiderüljön, ő lesz-e a következő, aki mosolygó szemekkel léphet ki a margitszigeti klinika ajtaján.

Relex Smile Banner

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet