Mi az a Rexon-Eye száraz szem kezelés?

A száraz szem szindróma sokaknak megnehezíti mindennapi életét. Hosszú ideig nem volt hatékony és tartós megoldás, de klinikánkon elérhető a prémium Rexon-Eye kezelés, ami egy tökéletes, non-invazív és tartós eljárás.

Ez a prémium kezelés a száraz szem minden típusára megoldást nyújt, hatásos mind az evaporatív típusú, mind a vizes fázis alultermelése miatti szemszárazság esetén.

Milyen előnyei vannak a Rexon-Eye kezelésnek?

A kezelés klinikailag bizonyítottan stabilizálja a könnyfilmet, fokozza a könnytermelést és javítja a száraz szem tüneteit a könnytermelésért felelős sejtek természetes regenerációja révén. A kezelés segíthet megállítani a Meibom-mirigyek sorvadását is. Ezek a mirigyek kulcsfontosságúak a könnyfilm stabilitásának megőrzésében, amely óvja látását és a szem egészségét. A kezelés javítja és fokozza a könnymirigyek természetes könnytermelő képességét, amely a szem hidratáltságához és egészségéhez szükséges. A Rexon-Eye terápia tartós, hosszan tartó előnyöket biztosít regeneráló tulajdonságainak köszönhetően. A kezelések után egy-másfél év tünetmentesség vagy a panaszok számottevő javulása várható. Ezt követően a kezelés ismételhető.

Hogyan működik a Rexon-Eye kezelés?

A Rexon-Eye egy nem invazív kezelés, amely az innovatív Quantum Molecular Resonance (QMR) elven működik.

Alacsony teljesítményű, nagyfrekvenciás elektromos mezők alkalmazásával stimulálja a könnytermelő rendszert és javítja az érintett mirigyszövetek aktivitását. Ez a frekvenciatartomány 4 és 16 MHz között mozog és megegyezik a biológiai szövetekben lévő molekuláris kötések rezgésével.

A kezelés serkenti az anyagcserét és a sejtek természetes regenerálódását a könnytermelő könnymirigyekben és a lipid termelő Meibom-mirigyekben, ez által növelve és javítva a természetes könny mennyiségét és minőségét. Újra egyensúlyba hozza a könnyfilmet, hogy a szem hidratált maradjon.

A teljes kezelést követően a regenerált mirigyek biztosítják a szem természetes könny- és lipidtermelését.

https://www.resono.it/wp-content/uploads/2021/10/Reid-at-al-2005.pdf

Rexon-Eye száraz szem kezelés

A Rexon-Eye kezelés menete

A kezelés előtt egy szemészeti vizsgálatot szükséges elvégeznünk, mely kifejezetten a szemszárazság okának és mértékének felmérésére szolgál. Ez körülbelül 1 órát vesz igénybe. Díja az általános szemészeti vizsgálat árával megegyező.

A Rexon-Eye kezelés egy speciális szemmaszkba épített kontaktelektródákkal történik, amelyet csukott szemekre kell felhelyezni. (Kérjük kezelés előtt a kontaktlencse és a szem smink eltávolítását!)

Egy kezelés 20 percet vesz igénybe. Ezt az időt csukott szemmel, kellemesen, akár zenehallgatással is eltöltheti. Az egész kezelés kellemes és pihentető érzés. A kezelés során a páciens enyhe és kellemes hőérzetet érez a maszk alatti bőrterületen. Kezelés után 5-10 percig homályos látás előfordulhat.

A kezdeti kezelési protokoll 4, egyenként 20 perces kezelésből áll, egyhetes időközönként.

Számos oka van annak, hogy a betegek miért választják a Rexon-Eye száraz szem kezelést:

  • A terápia hosszú távú előnyöket biztosít a páciens számára, amely jellemzően közvetlenül a kezelés után kezdődik.
  • A terápia eredményes a száraz szem szindrómák minden típusánál, mind az evaporatív, mind a vízhiányos eredetű betegségeknél.
  • Serkenti a sejtek anyagcseréjét és természetes regenerálódását, hosszú távú eredményeket biztosítva.
  • A 20 perces kezelés nagyon kényelmes és hatékony módja a száraz szemproblémák megoldásának.

Rexon-Eye száraz szem kezelés

Gyakori kérdések a Rexon-Eye száraz szem kezeléssel kapcsolatban

Mennyi idő alatt hat a Rexon-Eye kezelés?

A Rexon-Eye száraz szem kezelés a könnymirigyek és a Meibom-mirigyek sejtjeit regenerálja, serkenti az egészséges könnytermelést. Ez a természetes regenerációs folyamat időbe telik és a kezelés után is folytatódik. A betegek kezelésre adott válaszát egyéni változékonyság jellemzi. A szemszárazság tünetei általában az utolsó kezelés végétől számítva 4-6 hét múlva érik el a hatás csúcsát. Néhány betegnél már egy kezelés után javulnak a száraz szem tünetei, másoknak pedig tovább kell várniuk, amíg a kezelés beindítja a természetes regenerációs folyamatot.

Hány Rexon-Eye száraz szem kezelésre van szükségem?

A kezelések a beteg szemszárazság-betegségének súlyosságától függenek. A kezdeti kezelési protokoll 4 kezelés 4 héten keresztül, ami sok beteg számára megkönnyebbülést jelent. Kollégánk a kezelés után 4-6 héttel újra felméri szeme állapotát, és további kezelési tervet javasol az eredmények megőrzése érdekében, ha szükséges.

Mennyire tartós a Rexon-Eye kezelés?

Kimutatták, hogy a száraz szem tünetek akár 18 hónapig is enyhülnek. A betegeknek általában 3-6 havonta van szükségük a kezelésre, de kollégánk figyelemmel kíséri állapotát, kezelési tervet készít Önnek a szemszárazság súlyosságától függően. Egyéni adottságok függvényében csak a tünetek részleges javulása várható.

Kinek nem javasolt a Rexon-Eye kezelés?

A kezelés nem javasolt várandós kismamáknál, gyermekeknél, onkológiai kezelés alatt álló pácienseknél, valamint aktívan működő implantátumok estében (pl.: pacemaker, hallókészülék).

Inaktív implantátumok esetén a kezelés lehetséges (pl.: protézisek) és természetesen, ha az aktív implantátum ideiglenesen eltávolítható (pl.: hallókészülék), akkor elvégezhető a terápia.

Ha további kérdése van, amire nem kapott választ honlapunkon, vagy vizsgálati időpontot szeretne egyeztetni, akkor kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat a 06 1/450-3333-as telefonszámon vagy küldjön e-mailt az ugyfelszolgalat@focusmed.hu címre!

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet