Mindenki alkalmas lézeres szemműtétre?

Sokak számára megoldást jelenthet a lézeres szemkezelés, hiszen hatékonyan, gyorsan és precízen lehet vele megszüntetni a különböző fénytörési hibákat. Azonban vannak olyan tényezők, amelyek bizonyos embereket alkalmatlanná tesznek a lézeres látásjavító eljárásokra.

Az estek többségében biztonsággal elvégezhető a kezelés, ezért nézzük, milyen okokból műttetik meg az emberek a szemüket.

Mindenki alkalmas lézeres szemműtétre?

Kényelmi, kozmetikai okok

Ez azt jelenti, hogy szemüveggel vagy kontaktlencsével jól korrigálható fénytörési hibája van valakinek, azonban a mindennapi macera miatt, amelyek ezekkel együtt járnak, inkább a lézerkezelést választja. A szemüveg inkább csak kényelmetlen, a kontaktlencse azonban komoly veszélyforrást is jelenthet viselője számára.

Munkahelyi okok

Tudtad, hogy rendőr és katona csak olyan személy lehet, akinek megfelelő ezekhez a feladatkörökhöz a munkája? -4 dioptria felett már egyáltalán nem ajánlott jelentkezni még képzésre sem. Ha pedig élsportoló valaki, szintén inkább a kényelmesebb megoldást, vagyis a segédeszköz nélküli éles látást választja és keres egy megbízható szemklinikát. A lézeres szemkezelés számukra a feltétele annak, hogy a vágyott hivatásuknak éljenek.

Kontaktológiai okok

Ez akkor fordulhat elő, ha valakinek astigmiás a szeme, ilyen esetben a kontaktlencse megfelelő illesztése például egyáltalán nem lehetséges. Olyan is megtörténhet, hogy nem bírod a kontaktlencsét, mert allergiás vagy valamely összetevőjére vagy a folyadékra. Ilyenkor marad a szemüveg, vagy a végleges megoldást nyújtó egyszeri lézerkezelés.

Mindenki alkalmas lézeres szemműtétre?

Nézzük most azt, mikor nem lehetséges elvégezni a lézerkezelést!

Vannak abszolút és relatív ellenjavallatok. Az abszolút ellenjavallat azt jelenti, hogy teljességgel kizárt egy személy esetében a lézerkezelés. Ilyen például ha -13 dioptriánál nagyobb a rövidlátásod, +5 dioptriánál nagyobb a távollátásod vagy -6.0 dioptria cylindernél nagyobb az astigmiád. Abszolút ellenjavallott a lézeres kezelés bizonyos szemészeti betegségek megléte esetén, illetve az egész szervezetre kiterjedő betegségek esetén (pl. súlyos cukorbetegség, beültetett pacemaker, bizonyos autoimmun betegség stb.).

Relatív ellenjavallatról akkor beszélünk, ha például épp száraz szem szindrómád van, nem múltál el még 20 éves, gyógyítható aktív szemészeti betegséged van (pl. heveny kötőhártya-gyulladás), fél éven belül szeretnél teherbe esni, vagy még szoptatsz, +4 dioptriánál nagyobb a hypermetropiád, vagy épp olyan gyógyszereket szedsz, amik aktuálisan kizárják a lézerkezelést. Ha relatív ellenjavallatba ütközöl, kérdezd a szemészedet, és ő majd megmondja, nagyjából mennyi idő múlva érdemes újra nekifutni az alkalmassági vizsgálatnak.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet