Öregszeműség ellen olvasószemüveg-kezelés!

Mindannyiunk számára eljön az a pillanat, úgy 45-50 éves korunkban, amikor egyre messzebb kell tartanunk a szemünktől a könyvet, a mobilt vagy a rejtvényújságot. Életkorunk előrehaladtával ugyanis a szemlencse veszít rugalmasságából, aminek előbb-utóbb az a következménye, hogy olvasószemüveget kell hordanunk. A presbyopia, más szóval öregszeműség ellen azonban létezik egy másik megoldás is, ez pedig nem más, mint a lézeres olvasószemüveg-kezelés, amely szemmegnyitó műtét nélkül kínál megoldást az olvasószemüveg problémára.

Hasonlóan a FEMTO és VISUMAX kezelésekhez, a FEMTO LBV és a VISUMAX LBV olvasószemüveg-kezelés is lebenyes eljárás. Ez azt jelenti, hogy a látáskorrekció a szaruhártya mélyebb, érzéketlenebb részében zajlik, így fájdalommentes mind a műtét, mind pedig a gyógyulási időszak is. (Ez utóbbi szintén az eljárásnak köszönhetően mindössze egy-két nap.)

A műtét után azonnali látásjavulás tapasztalható mind távolra, mind pedig közelre. Az olvasószemüveg-kezelés jellegzetessége, hogy a páciens domináns szemét nullára, a nem domináns szemét mínuszos dioptriára korrigálja a lézer. Emiatt különösen fontos, hogy a műtét után a páciensek ne ellenőrizgessék a látásukat külön-külön szemmel, mert az agynak meg kell szoknia az első pár napban, hogy együtt használja a két szemet. Három-négy nap türelem szükséges a páciensek részéről, hiszen az agyunknak nagyjából ennyi idő kell ahhoz, hogy az új körülményeket feldolgozza. Ezután azonban már teljesen jól fogunk látni mind közelre, mind középtávolságra, mind pedig távolra is.

Az olvasószemüveg-kezelés után néhány órás pihenést javaslunk, mivel a szem fényérzékeny lehet, de pár óra múlva már bátran használhatják a páciensek a szemüket. A műtétet követően kétféle szemcseppet kell használnia a pácienseknek. Az egyik egy gyulladáscsökkentő szemcsepp, melyet kb. három hétig kell csepegtetni. A másik pedig a műkönnycsepp, amelyet viszont fél éven keresztül kell használni.

Az olvasószemüveg-kezelés után a gyógyulási idő rendkívül csekély: egy-két nappal a műtét után már munkába is állhatnak a páciensek. Első kontrollvizsgálatra a műtét másnapján kerül sor. A további kontrollok pedig a műtét után egy héttel, egy hónappal, két hónappal és fél évvel lesznek.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet