Öregszeműség ellen olvasószemüveg kezelés!

Mindannyiunk számára eljön az a pillanat, úgy 45-50 éves korunkban, amikor egyre messzebb kell tartanunk a szemünktől a könyvet, mobilt vagy a rejtvényújságot. Életkorunk előrehaladtával ugyanis a szemlencse veszít rugalmatlanságából, aminek előbb-utóbb az a következménye, hogy olvasószemüveget kell hordanunk. A presbyopia ellen azonban létezik ez másik megoldás is, ez pedig nem más, mint a lézeres olvasószemüveg kezelés.

Hasonlóan a FEMTO és VISUMAX kezelésekhez, az olvasószemüveg kezelés is lebenyes eljárás. Ez azt jelenti, hogy a látáskorrekció a szaruhártya mélyebb, érzéketlenebb részében zajlik, így fájdalommentes mind a műtét, mind pedig a gyógyulási időszak is. (Ez utóbbi szintén az eljárásnak köszönhetően mindössze egy-két nap.)

A műtét után azonnal látásjavulást tapasztalható mind távolra, mind pedig közelre. Az olvasószemüveg kezelés jellegzetessége, hogy a páciens domináns szemét nullára, a nem domináns szemet mínuszos dioptriára korrigálja a lézer. Emiatt különösen fontos, hogy a műtét után a páciensek ne ellenőrizgessék a látásukat külön-külön szemmel, mert az agynak meg kell szoknia az első pár napban, hogy együtt használja a két szemet. Három-négy nap türelem szükséges a páciensek részéről, hiszen az agyunknak nagyjából ennyi idő kell, hogy az új körülményeket feldolgozza. Ezután azonban már teljesen jól fogunk látni mind közelre, mind középtávolságra, mind pedig távolra is a szemünkkel.

Az olvasószemüveg kezelés után is néhány órás pihenést javaslunk, mivel a szem fényérzékeny lehet, de pár óra múlva már bátran használhatják a páciensek a szemüket. A műtétet követően kétféle szemcseppet kell használnia a pácienseknek. Az egyik egy gyulladáscsökkentő szemcsepp, melyet kb. három hétig kell csepegtetni. A másik pedig a műkönnycsepp, amelyet viszont fél éven keresztül kell használni.

Az olvasószemüveg kezelés után a gyógyulási idő rendkívül csekély: egy-két nappal a műtét után már munkába is állhatnak a páciensek. Első kontrollvizsgálatra a műtét másnapján kerül sor. A további kontrollok pedig a műtét után egy héttel, egy hónappal, két hónappal és fél évvel lesznek.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

Több mint két évtizedes tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet