Alapvető tévedések a lézeres szemműtétről

Szeretjük abban a tudatban ringatni magunkat, hogy nem élünk tévedésben, mert mindent a lehető legjobban tudunk. Sajnos ez sok esetben nincs így. Ha egészségügyi felvetésekről, mondhatni tabutémákról beszélünk, gyakran bele sem gondolunk, hogy téves lehet egy-egy elképzelés. Lássunk néhány, a lézeres szemműtéttel kapcsolatos tévhitet.

Ha valaki elképzeli a lézeres kezelést, mi juthat eszébe először? Vajon kirázza a hideg, dörzsölni kezdi a szemét, és kételkedik abban, hogy a  szemproblémája megoldható? Vagy egyből azt kezdi számolgatni, hogy lenne-e elég szabadsága a műtétre meg a lábadozásra? Ha ezek jutnak eszébe, akkor  most nem feleslegesen tölti olvasással az időt, mert azonnal eloszlatunk három gyakori tévhitet.

Tévhit 1: hosszú a felépülési idő

Ha már a karácsonyi szabadságok is le vannak meccselve, és a testvére szülinapjára is csak munka után tud beugrani, annyira híján van a szabadnapoknak, biztosan úgy gondolja, hogy egy műtét semmiképp sem fér bele az idejébe. Pedig az „elromlott” szemedet a legújabb módszerekkel gyorsabban javítják meg, mint egy szervizbe adott, kijelzőhibás mobilt. A lézerrel végzett (mindenféle vágást mellőző) kezelések esetében a beavatkozás másnapján egy gyors kontroll vizsgálaton ellenőrzik a végeredményt, ami után már munkába is lehet állni.

Tévhit 2: nem lehet lézerrel kezelni a presbyopiát

Tudta, hogy az ember szeme folyamatosan öregszik, és egyszer mindenkinél elér abba a fázisba, amikor olvasószemüveg nélkül már nemigen megy az olvasás? Gyakori tévhit, hogy erre a problémára csak a szemüveg nyújt megoldást. Szerencsére a presbyopia, azaz az öregszeműség is kezelhető lézerrel. Ilyenkor mindkét szemet más dioptriára állítják be – így lesz elérhető a tökéletes látás mind közelre, mind távolra.

Tévhit 3: cilinderes szemet nem lehet lézerrel műteni

Előfordul, hogy már gyerekkorban cilinderes lencsét írnak fel, ugyanis míg a presbyopia a szem öregedésének következménye, addig a cilinderrel kezelhető astigmia gyakorlatilag fénytörési hiba. Az astigmiás szembe nem egy, hanem két ponton keresztül érkezik a fény, amitől a látás életlenné, homályossá válik. Sokan gondolják azt, hogy a lencse (szemüveg/kontaktlencse) az egyetlen megoldás, de íme még egy jó hír: az astigmia is kezelhető lézerrel. Az eljárás során úgy alakítják a lézerrel a szaruhártyát, hogy csak egy fókuszpont maradjon – így teszik újra élessé a látást.

Ne dőljön be a tévhiteknek, és ha szüksége lenne a lézeres szemműtétre, ne féljen, inkább forduljon a Focus Medicalhoz!

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet