FONTOS FIGYELMEZTETÉS! TELEFONOS CSALÓK ÉLNEK VISSZA A FOCUS MEDICAL NEVÉVEL

ISMERETLEN CSALÓK A FOCUS MEDICAL NEVÉBEN, TELEFONON ÉS A FACEBOOKON SZÜRKEHÁLYOG ELLENI GYÓGYSZERT KÍNÁLNAK MEGVÉTELRE. A Focus Medical felhívja a figyelmet arra, hogy nem árusít telefonon semmilyen gyógyszert, vagy étrendkiegészítőt, illetve senkit nem bízott meg ilyen tevékenységgel. Felhívjuk figyelmüket, hogy ilyen engedélyezett gyógyszer nem létezik, az ilyen ellenőrizetlen forrásból származó készítmények fogyasztása akár egészségére káros is lehet! Kérjük ne adják meg adataikat és ne vásároljanak ilyen terméket!

Alapvető tévedések a lézeres szemműtétről

Szeretjük abban a tudatban ringatni magunkat, hogy nem élünk tévedésben, mert mindent a lehető legjobban tudunk. Sajnos ez sok esetben nincs így. Ha egészségügyi felvetésekről, mondhatni tabutémákról beszélünk, gyakran bele sem gondolunk, hogy téves lehet egy-egy elképzelés. Lássunk néhány, a lézeres szemműtéttel kapcsolatos tévhitet.

Ha valaki elképzeli a lézeres kezelést, mi juthat eszébe először? Vajon kirázza a hideg, dörzsölni kezdi a szemét, és kételkedik abban, hogy a  szemproblémája megoldható? Vagy egyből azt kezdi számolgatni, hogy lenne-e elég szabadsága a műtétre meg a lábadozásra? Ha ezek jutnak eszébe, akkor  most nem feleslegesen tölti olvasással az időt, mert azonnal eloszlatunk három gyakori tévhitet.

Tévhit 1: hosszú a felépülési idő

Ha már a karácsonyi szabadságok is le vannak meccselve, és a testvére szülinapjára is csak munka után tud beugrani, annyira híján van a szabadnapoknak, biztosan úgy gondolja, hogy egy műtét semmiképp sem fér bele az idejébe. Pedig az „elromlott” szemedet a legújabb módszerekkel gyorsabban javítják meg, mint egy szervizbe adott, kijelzőhibás mobilt. A lézerrel végzett (mindenféle vágást mellőző) kezelések esetében a beavatkozás másnapján egy gyors kontroll vizsgálaton ellenőrzik a végeredményt, ami után már munkába is lehet állni.

Tévhit 2: nem lehet lézerrel kezelni a presbyopiát

Tudta, hogy az ember szeme folyamatosan öregszik, és egyszer mindenkinél elér abba a fázisba, amikor olvasószemüveg nélkül már nemigen megy az olvasás? Gyakori tévhit, hogy erre a problémára csak a szemüveg nyújt megoldást. Szerencsére a presbyopia, azaz az öregszeműség is kezelhető lézerrel. Ilyenkor mindkét szemet más dioptriára állítják be – így lesz elérhető a tökéletes látás mind közelre, mind távolra.

Tévhit 3: cilinderes szemet nem lehet lézerrel műteni

Előfordul, hogy már gyerekkorban cilinderes lencsét írnak fel, ugyanis míg a presbyopia a szem öregedésének következménye, addig a cilinderrel kezelhető astigmia gyakorlatilag fénytörési hiba. Az astigmiás szembe nem egy, hanem két ponton keresztül érkezik a fény, amitől a látás életlenné, homályossá válik. Sokan gondolják azt, hogy a lencse (szemüveg/kontaktlencse) az egyetlen megoldás, de íme még egy jó hír: az astigmia is kezelhető lézerrel. Az eljárás során úgy alakítják a lézerrel a szaruhártyát, hogy csak egy fókuszpont maradjon – így teszik újra élessé a látást.

Ne dőljön be a tévhiteknek, és ha szüksége lenne a lézeres szemműtétre, ne féljen, inkább forduljon a Focus Medicalhoz!

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet