Hogyan lehet valakinek 100% feletti a látása?

Hogyan lehet valakinek 100% feletti a látása?

Talán meglepő, de manapság, – a lézeres látásjavítás korszakában – már nem számít ritkaságnak a 125%-s, vagy a 150%-os látásélesség. Most megtudhatja, hogy mit takar a “szuperlátás” és hogyan érhető el.

Ahogy az intelligencia mérésekor is az átlagember IQ-ját tekintik 100-nak, úgy a látás esetében is az átlagos képesség számít százasnak. Az ettől kisebb szám rosszabb, a nagyobb szám jobb látást jelent. Az IQ felmérése egy kicsit megfoghatatlannak tűnik, ám a látásélesség százalékbeli meghatározása egyszerű tényeken alapul.

Biztosan volt már Ön is látásvizsgálaton, ahol egy távol helyezett tábláról kellett leolvasni a karaktereket. Egy átlagos ember 5 méterről el tudja olvasni a legalsó, legkisebb sort is, de ha valaki csak 4 méterről látja a legkisebb betűket, akkor ott már valami nem stimmel. Ha 4 méterről látja csak a legalsó sort, akkor 80%-os a látása. Fordítsuk meg a példát!

Ha távolabbról, 10 méterről is el tudná olvasni a legapróbb szöveget, akkor 200%-os lenne a látása!

Tehát lehet valaki eredendően átlag feletti, úgynevezett „szuper-látással” bíró személy, csak ez ritkán fordul elő.

Akinek 100% feletti a látása, annak az átlagnál egyenletesebb a szaruhártya-felszíne, azaz kevesebb a magasabb rendű fénytörési hiba a szemén. Ezekre a hibákra nem úgy kell gondolni, mint zavaró tényezőkre. Valójában akinek “csak” 100%-os a

látása, annak annyi a hátránya a szuperlátásúakkal szemben, hogy mondjuk nem szúrják ki az út túloldalán álló ismerősük hajkoronájában az ősz szálakat, vagy nem tudják méterekről megszámolni, hány pötty van egy katicán.

Vagyis az átlagos látást nem érezzük problematikusnak, csak az az alattit, mert akkor már nem látunk élesen.

Hogyan érhető el?

Valójában sokak számára elérhető, ugyanis sok lézeres látásjavító műtéten átesett páciens számol be 100% feletti látásról.

Ez azért lehetséges, mert a legmodernebb lézeres látásjavító kezelések képesek megszüntetni az úgynevezett magasabb rendű fénytörési hibákat is.

A szemnek ugyanis nemcsak dioptria hibái vannak, hanem a szaruhártyán találhatók apró egyenetlenségek, kisebb fénytörési hibák is. Speciális diagnosztikai eszközökkel (ilyen az ún. aberrométer és a topográf) ezeket meg tudják mérni, majd a lézer segítségével ezeket a speciális fénytörési hibákat is képesek megszüntetetni. Így lehetséges, hogy a lézerkezelés után 100 százaléknál is jobban is láthat a páciens. Nem ritka, hogy a beavatkozást követően 125-150 százalékos lesz a látásélesség.

A legújabb lézeres látásjavító műtétek fájdalommentesen, hihetetlenül gyors gyógyulás mellett ajándékozhatják meg Önt is átlagon felüli látásélménnyel, amilyet talán még soha nem tapasztalt.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet