Eloszlatjuk a lézeres szemműtét körüli tévhiteket 2. rész

Sokan még mindig félnek a lézeres szemműtéttől? Ez elfogadható, hiszen talán egy kicsit tényleg ijesztően tűnik. Hála az internetnek és a Google-nak ma már nem tart sokáig utánajárni, hogyan is zajlik az ilyesmi? Le is rövidítjük az időt, mutatjuk a következő három tévhitet, aminek az olvasó már nem fog bedőlni! Írtunk már egy bejegyzést a témában, és aki olvasta, előző bejegyzésünket a témában, már ismeri a hosszú felépülési idővel, a presbyopiával és a cilinderes szemmel kapcsolatos tévhiteket. Most bemutatunk még hármat, hogy senki se féljen a lézertől.

1. tévhit: a lézeres szemműtét fájdalmas

Az emberek nagyon sokféle dolgot elkerülnek azért, mert fáj. Például nem szívesen mennek el fogorvoshoz, nem szeretnek nehéz munkát végezni, vagy felsértett bőrrel hagymát pucolni. Ezért ha igaz lenne, hogy a lézeres szemműtét fájdalmat okoz, érthető lenne a félelem, azonban a mélyen gyökerező tévhittel ellentétben a lézeres látásjavítás egyáltalán nem fájdalmas. Mivel a lézer a szaruhártya alsóbb, érzéketlenebb részeiben dolgozik, a kezelés közben egyáltalán nem érezhetünk fájdalmat. Sőt, a FEMTO típusú eljárások esetében pedig még a kezelés után sem fájhat semmink. Ha valaki még mindig nem lenne biztos abban, hogy a lézeres szemműtét nem fáj, tudnia kell azt is, hogy az orvosok a műtét előtt szemcseppel érzéstelenítik a szemet, ezzel is kényelmesebbé téve a beavatkozást.

2. tévhit: a lézerkezelés után visszaromlik a szem

Ha már egyszer az ember belevág valamibe, akkor szinte mindig a végleges megoldást keresi. Ha mondjuk eltörik egy padlólap a fürdőszobában, nem ragasztgatjuk vissza mindig a leváló darabokat, hanem inkább kicseréljük az egészet. Ezért feltehetően a lézeres szemműtéttől is azt várjuk - jogosan -, hogy ha már pénzt és időt áldozunk rá, legyen tartós, lehetőleg végleges az eredmény. Szerencsére jó hírrel szolgálhatunk, mert az, hogy a kezelés után visszaromlik a szem, az egyik legnagyobb tévhit. A lézer ugyanis a szem felszínén, a szaruhártyán végzi el a korrekciót, a szaruhártya pedig magától nem változik. A szem öregedése és a rugalmasságának csökkenése, vagy egy például nem kezelt cukorbetegség, vagy más elváltozás persze befolyásolhatja a látást, de a műtét eredménye nem változik.

3. tévhit: 1 dioptria alatt nem érdemes elvégezni a lézeres szemműtétet

Hatalmas tévedés. Ismerős ugye a Pató Pál szájába adott kelletlen – állítólag tipikusan magyar – mondat? „Ej, ráérünk arra még!” A következő kérdés az, hogy ki mennyire ér rá. Egydioptriás fénytörési hibánál már szemüvegre van szükség, sőt még csak nem is lehet autót vezethetni nélküle. Az 1 dioptria nem tűnik soknak (biztos ismersz olyat is, akinek ötös a lencséje), na de mégsem lehet jól látni nélküle! Éppen ezért a lézeres szemműtét egy dioptria alatt is elvégezhető! Remélhetőleg így, a bejegyzés végére érve az olvasó az újabb három tévhittől való megszabadulás után egyre kevésbé tart a lézeres látásjavítástól. Csak így tovább!

 

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet