Eloszlatjuk a lézeres szemműtét körüli tévhiteket! 1. rész

Akármilyen témában is kutakodunk az interneten, minden bizonnyal nem egy tévhitbe botlunk az olvasás során. Ha egészségügyi kérdésekről, mondhatni tabutémákról van szó, gyakran bele sem gondolunk, hogy mekkora kárt okozhat egy-egy tévhit. Sorozatunkban végig vesszük, milyen tévhitek keringenek a lézeres szemműtétekkel kapcsolatban, és vállaljuk, hogy le is romboljuk mindezeket!

Eloszlatjuk a lézeres szemműtét körüli tévhiteket!

Tévhit 1: hosszú a felépülési idő a lézeres szemműtét után

Ha Te is olyan elfoglalt vagy, hogy már a karácsonyi szabadságok is le vannak meccselve, és a testvéred szülinapjára is csak meló után tudsz beugrani, annyira híján vagy a szabadnapoknak, biztosan úgy gondolod, hogy egy műtét semmiképp sem fér bele az idődbe. Pedig az „elromlott” szemedet a legújabb módszerekkel gyorsabban javítják meg, mint egy szervizbe adott, kijelzőhibás mobilt. A lézerrel végzett kezelések esetében a beavatkozás másnapján egy gyors kontroll vizsgálaton ellenőrzik a végeredményt, ami után már munkába is tudsz állni. Feltéve ha nem vagy ketrecharcos vagy kaszkadőr. Ezekben az esetekben jobban teszed, ha pár napot rápihensz a dologra.

Tévhit 1: hosszú a felépülési idő a lézeres szemműtét után

Tévhit 2: nem lehet lézerrel kezelni az öregszeműséget

Tudtad, hogy az ember szeme folyamatosan öregszik, és egyszer mindenkinél elér abba a fázisba, amikor olvasószemüveg nélkül már nemigen megy az olvasás? Ez a betegséget nevezik presbyopiának. Gyakori tévhit, hogy erre a problémára csak a szemüveg nyújt megoldást. Szerencsére azonban az öregszeműség is kezelhető lézerrel. Ilyenkor mindkét szemet más dioptriára állítják be – így lesz elérhető a tökéletes látás mind közelre, mind távolra!

Tévhit 3: cilinderes szem nem műthető lézerrel

Előfordulhat, hogy valakinek már gyerekkorban cilinderes lencsét írnak fel, ugyanis míg a presbyopia a szem öregedésének következménye, a cilinderrel kezelhető astigmia gyakorlatilag fénytörési hiba. Az astigmiás szembe nem egy, hanem két ponton keresztül érkezik a fény, amitől a látás életlenné, homályossá válik. Sokan gondolják azt, hogy a lencse (szemüveg/kontaktlencse) az egyetlen megoldás, de íme még egy jó hír: astigmiás szem is kezelhető lézerrel. Az eljárás során úgy alakítják a lézerrel a szaruhártyát, hogy csak egy fókuszpont maradjon – így teszik újra élessé a látást.

Ne dőlj be a tévhiteknek, és ha szükséged lenne a lézeres szemműtétre, ne félj, inkább fordulj szakemberhez!

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet