Tudnivalók a szürkehályog műtét előtti szemvizsgálatról

A műtét előtti szemvizsgálat - hogyan készüljön fel a szemvizsgálatra?

Nem kell várakoznia, hiszen telefonon előre egyeztetett időpontban érkezik majd, azonban a részletes szemvizsgálat körülbelül 2 órát vesz igénybe, kérjük, számítson majd erre. Szemüvegét hozza magával. Amennyiben kontaktlencsét visel, a vizsgálat napja előtt a kemény lencsét 4 hétig, a lágy lencsét pedig 1 hétig ne viselje, a vizsgálatra is szemüvegben jöjjön. Hozza magával a korábbi szemészeti leleteit.

Amit még fontos tudni a vizsgálatról: a szemvizsgálat során a szakorvos megállapítja a szürkehályog típusát, előrehaladottságát és a műtétre való alkalmasságát. Ez egy nagyon alapos szemvizsgálat. Többféle korszerű műszerrel ellenőrizzük a szem állapotát, és kiszűrjük az esetleges egyéb szembetegséget is.

Szemcseppekkel kitágítjuk a pupilláját, ezért a vizsgálat után néhány óráig homályosabb lesz a látása és fényérzékeny lesz a szeme. Gépjármű vezetését a vizsgálat után nem javasoljuk. Részletesen tájékoztatjuk a tudnivalókról és természetesen Ön is felteheti kérdéseit.

Alkalmasság esetén, egy korszerű ultrahangos berendezés mérési eredményeit felhasználva megtervezzük a műtétéhez szükséges lencse típusát, dioptriáját. A vizsgálatot követően egy héten belül sor kerülhet a műtétre. A két szem műtéte nem egy napon történik.

A vizsgálatot végző szemész szakorvos fogja műteni, így ismerősként találkoznak majd a műtét napján.

A vizsgálat eredménye 3 hónapig érvényes. 3 hónap elteltével ismételt vizsgálatra van szükség a műtét elvégzése előtt.

Mi történik a szürkehályog műtét előtt - Focus Medical

Szürkehályog és látásjavító lencseműtétet megelőző alkalmassági vizsgálat díja lencsetervezéssel 35.000.-Ft.

 

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet