Mit tapasztal szürkehályog műtét után?

Az első 24 óra a műtét után

A szürkehályog műtét után asszisztensünk elkíséri egy szállodai szobába, ahol kényelmesen pihenhet. Ha Ön rendelkezik budapesti szállással, akkor már néhány óra pihenés után távozhat otthonába klinikánkról. Akik azonban nem rendelkeznek ilyen lehetőséggel, vagy egészségi állapotuk nem teszi lehetővé, az első éjszakára szállodai szobát biztosítunk részükre teljes ellátással a margitszigeti Danubius Thermal Hotelben, térítés ellenében. Természetesen kísérőjének is van lehetősége Önnel maradni. A vacsorát szívesen felszolgálják a szobájában, ha úgy kívánja, de az étteremben a gazdag svédasztalról biztosan megtalálja az Ön ízlésének megfelelőt. Másnap, reggel kontrollra várja szemorvosa, majd az ellenőrző vizsgálat után otthonába bocsátjuk. Egy hét múlva várjuk kontrollvizsgálatra.

Hogyan fog látni a műtét után?

A modern műlencséknek köszönhetően a műtéttel ma már nemcsak a szürkehályog által okozott látáscsökkenést szüntetjük meg, hanem egyúttal a korábbi fénytörési hibát is korrigáljuk. Ennek köszönhetően élesen fog látni távolra szemüveg nélkül még akkor is, ha ehhez régen szemüvegre vagy kontaktlencsére volt szüksége a rövidlátása vagy távollátása miatt. Tapasztalatunk szerint távollátó páciens esetében javul a közeli látásélesség is, ezért az olvasó szemüveg dioptriája csökkenni fog. A prémium minőségű nyújtott fókuszú, vagy trifokális műlencse beültetése esetén távolra is és közelre is élesen fog látni szemüveg nélkül, így teljes értékű lesz a látása.

Műtét utáni korlátozások

Arcmosás: műtét után 1 hétig a szemet speciális törlőkendővel tisztítsa, víz nem érheti. 1 hét után meleg vízzel tisztíthatja, de komolyabb vízmennyiség, ill. szappan ne kerüljön az operált szembe!

Hajmosás: 1 hét után – hasonlóan a fodrászok által alkalmazott technikához – hátrahajtott fejjel lehet elvégezni.

Sportolás: 1 hétig ne sportoljon, 1 hét után fokozatosan mozoghat. Nehéz megerőltető sport és az úszás, szaunázás, vízi sportok műtét után 1 hónappal végezhető.

Emelés: 1 hónapig kerülje el minden 5 kg feletti súly emelését (gyermek, bevásárlókosár stb.).

Repülővel történő utazás: 1 hétig nem javasolt.

Mit tapasztal a műtét után hetekkel, hónapokkal, évekkel?

Már a szürkehályog műtét utáni első napon érzékelni fogja a változást, a látás javulását. Reggel a kontrollvizsgálaton szemorvosa leveszi a kötést, és Ön sokkal élesebben, kontúrosabban és színgazdagabban fog látni, mint a műtét előtt. Egy hét múlva várjuk a következő kontrollra. Ekkorra már magabiztosan fog közlekedni, a távolban is látja az ismerősei arcvonásait és már nemcsak a hangjukról ismeri fel őket. Közérzete, hangulata és ezzel együtt életminősége is javulni kezd. Egy hónap múlva lesz még egy kontrollvizsgálat, ekkorra várható a teljes gyógyulás. Már teljesen stabil lesz a látása, újra élheti a szürkehályog előtti életét, hódolhat hobbyjának, teheti újra mindazt, amiben eddig gyenge látása korlátozta. Aki a prémium minőségű nyújtott fókuszú, vagy trifokális műlencsét választotta, annak még olvasó szemüvegre sincs szüksége, élvezi a visszanyert teljes értékű látást. "Új élet" kezdődik a műtét után. Ez a műtét visszaadja látása élességét, a színeket ismét olyan élénknek látja, mint a szürkehályog kezdete előtt. Életminősége, közérzete rövid időn belül jelentősen javul. Visszakapja látása élességét és a színeket.

Másodlagos szürkehályog

A szürkehályog műtét során a műlencsét a szemlencse tokzsákjába ültetjük be. Ez a tokzsák a műtét során nem kerül eltávolításra, ez tartja a helyén a beültetett műlencsét. A lencsetoknak a megvastagodása, elszürkülése következtében homályossá válik a tokzsák hátsó része, ami akadályozza a fénysugarak átjutását a szem belsejébe ez zavarhatja a látást.
Ez a jelenség, a műtét után másodlagosan alakul ki, ezért kapta a másodlagos szürkehályog nevet.
A másodlagos szürkehályog hónapokkal, esetleg évekkel a műtét után is kialakulhat. Általában mindkét szemet érinti. YAG lézeres kezeléssel orvosolható.

A szürkehályog műtét utáni regenerálódás - Focus Medical

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet