Egészségpénztárak

Egészségpénztáron keresztül való fizetésnek alapvetően 4 féle módja van.

A leggyakrabban a Szolgáltatói zárolás fordul elő, ez történhet telefonon, terminálon vagy vagy akár interneten keresztül. A szolgáltatói zároláshoz minden esetben szükséges a tag egészségpénztári kártyája. Az alábbi táblázatban felsoroltuk szerződéses partnereinket és a fizetési lehetőségeket. Önnek a fizetési lehetőségek közül csak egyet kell választania!

Készpénzes: a páciens készpénzben vagy bankkártyával fizet, erről az egészségpénztár címére kiállított számlát adunk ki a páciensnek, aki ezt az egészségpénztárnak benyújtva visszakapja a kezelés árát.

Fedezetigazolás: a páciens telefonon kéri az egészségpénztártól a zárolást. Az ezt igazoló dokumentumot legkésőbb a kezelés napján hozza el a páciens klinikánknak. A számlát közvetlenül az egészségpénztárnak küldjük meg.

Szolgáltatói zárolás: a kezelés napján, fizetéskor az ügyfélszolgálatunk egészségkártyával, telefonon vagy interneten keresztül zároltatja az összeget. Az egészségpénztári kártya egy bankkártyához hasonló eszköz, a tulajdonosa ennek segítségével tud fizetni. Ügyeljünk arra, hogy a kezelésen felül néhány ezer forint még legyen a számlán, kezelési költségre. A számlát közvetlenül az egészségpénztárnak küldjük meg. Fontos, hogy a kezelés díjának megfelelő összeg már a páciens számláján legyen. Kérjük, hozza magával a tagságot igazoló okmányt! A számlát közvetlenül az egészségpénztárnak küldjük meg.

Bónfüzet: az étkezési utalványokhoz hasonlóan, a kezelés árának megfelelő mennyiségű címletet kitépve fizet a páciens. Az utalványokat és számlát közvetlenül az egészségpénztárnak küldjük meg.

Szerződött egészségpénztárak

Az alábbi táblázatban megtalálható a Focus Medical Mikro-szemsebészeti és Lézerközponttal szerződésben álló összes egészségpénztár, valamint az adott egészségpénztárra vonatkozó fizetési lehetőségek is.

Egészségpénztár neve Fizetés módja
Készpénz Fedezet-igazolás Szolgáltatói zárolás Bónfüzet
ALLIANZ Hungária Egészségpénztár X X X  
ARANYKOR Egészségpénztár
(Medicover)
X X X  
BALZSAM Egészségpénztár X      
DANUBIUS Gyógyüdülők Országos Egészségpénztára X   X  
DIMENZIÓ Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár X   X  
GENERALI Egészségpénztár
(Évgyűrűk)
X   X  
HONVÉD Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségbiztosító Pénztár X X X X
MEDICINA Egészségpénztár X   X  
MKB Egészségpénztár
(Talizmán, Kristály)
X   X  
NAVOSZ Egészségpénztár X   X  
OTP Egészségpénztár X   X  
PANNÓNIA Egészségpénztár (Questor) X X
PATIKA Egészségpénztár X   X  
PRÉMIUM Egészségpénztár(Axa, Wellnes, UNIQA, Winterthur, Credit Suisse) X X X X
PROVITA Első Magyar Kiegészítő Egészségpénztár X X X X
TEMPO Egészségpénztár X   X X
ÚJ PILLÉR Egészségpénztár X      
VASUTAS Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár X   X  
VITALITÁS Egészségpénztár X      
VITAMIN Egészségpénztár X X X X

Ha Ön olyan egészségpénztár tagja amely nem szerepel ezen a listán és igénybe szeretné venni szolgáltatásainkat egészségpénztáron keresztül fizetve, akkor kérjük, jelezze igényét felénk vagy pénztára felé.