Szürkehályog ( cataracta ) eltávolítása

A szürkehályog a szemlencse elszürkülésével járó fájdalommentes betegség, mely főleg az idősebbeket érinti és fokozatos látásromlással jár.

 Az elváltozás lényege, hogy a szemlencse átlátszósága folyamatosan csökken, emiatt a betegek látása egyre homályosabbá válik. A betegség a nevét is erről kapta, a „cataracta” görög szó, ami vízesést jelent, mivel a beteg látása idővel egyre inkább olyanná válik, mintha vízfüggönyön nézne keresztül. A látásromlás akár egy hónap leforgása alatt is bekövetkezhet, de jellemzőbb, hogy évekig elhúzódik.

A szürkehályog kialakulását megelőzni nem lehet. Egyetlen, de tökéletes megoldást nyújtó gyógymódja ismert, amellyel visszaállítható a látásélesség: az elszürkült lencse műtéti úton történő eltávolítása, és egy korszerű műlencsével történő helyettesítése.

Köszönhetően a modern sebészi technikáknak a műtét gyors és biztonságos, a beteg akár már a beavatkozás után néhány órával hazamehet, és az otthonában gyógyulhat. A közhiedelemmel ellentétben nem érdemes várni, hogy a hályog „megérjen”, a mai korszerű műtéti eszközökkel e betegség minden stádiumban operálható.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet