Magunkról

Tisztelt Érdeklődő, Kedves Páciensünk!

 

A Focus Medical, Magyarország legnagyobb múlttal és tapasztalattal rendelkező, a világon elérhető egyik legkorszerűbb lézertechnikát alkalmazó látásjavító központja, ahol 1990 óta végzünk szemsebészeti beavatkozásokat.

Amellett, hogy meghonosítottuk Magyarországon a korrekciós mikro-szemsebészeti eljárásokat, nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a legmodernebb eljárásokat a hazai közönség mielőbb elérhesse. Intézetünkben 1996-ban bevezettük a biztonságos, PRK (Photo Refractive Keratectomy) nevű excimer lézeres látásjavítást, majd 1998-ban a fájdalommentes és gyors LASIK (Laser-Assisted In Situ Keratomileusis) eljárást.

A lézeres szemsebészet forradalmi vívmányát, a FEMTO technikát, mely lehetővé tette a kompromisszumok nélküli, vagyis egyszerre gyors, fájdalommentes és biztonságos lézeres látásjavítást, hazánkban elsőként a Focus Medical alkalmazta 2005-ben. Ehhez a kétlézeres korrekciós eljáráshoz egy új, korszerű és rendkívül precíz lézertechnikára van szükség, mellyel egész Közép-Kelet-Európában elsőként a mi klinikánk rendelkezett. Azóta több tízezer sikeres femtosecundumos lézeres szemműtétet végeztünk, s egy közepes nagyságú magyar városnyi embernek adtuk vissza a szemüveg nélküli éles látás élményét.

A fejlődés következő lépcsője a 2011-ben Magyarországon ismét elsőként bevezetett FEMTO LBV olvasószemüveg-kezelés, majd 2013-ban a tűéles látást lehetővé tevő FEMTO HD kezelés.

Klinikánk a világon elérhető egyik legkorszerűbb technikát alkalmazza, mely lehetővé teszi, hogy a lézeres szemműtét után páciensünk élesebben lásson, mint korábban a szemüvegével vagy a kontaktlencséjével. Ezt a kimagasló eredményt a szem másodlagos, nagyon apró fénytörési hibáit vizsgáló hullámfront-elemzésen és a szaruhártya felszíni egyenetlenségeit felderítő topográfiás mérésen alapuló technikánk és a legújabb generációs lézerberendezéseink személyre szabott kezelései teszik lehetővé.

A látásjavítás legújabb generációja a VISUMAX kétlézeres kezelés, melyet 2017-ben vezettünk be, szintén elsőként Magyarországon. A VISUMAX kezelés annyira pontos és kíméletes, hogy még azokon is tud segíteni, akik korábban anatómiai okokból (a retina elváltozásai vagy a szemnyomás megnövekedésének veszélye) nem voltak alkalmasak a lézeres látásjavításra!

Klinikánk egyéb, nem lézeres szemműtéteket is végez, a szürkehályog műtétek specialistáiként a legmodernebb technológiákat alkalmazzuk a szürkehályog eltávolítására. Korszerű műtéti technikánknak köszönhetően a beavatkozás teljesen fájdalommentes és gyors, nincs szükség altatásra, injekcióra, öltésekre, s a műtét már a szürkehályog kezdeti szakaszában elvégezhető. Prémium műlencséinkkel pedig csökken a bifokális, a távoli és az olvasószemüveg szükségessége is.

Pácienseinket természetesen magánklinikához méltó körülmények között fogadjuk Budapest egyik legszebb pontján, a Margitszigeten, az Ensana (Danubius) Thermal Hotel Egészségügyi Centrumában.

Tudjuk, hogy pácienseink számára legalább olyan fontos a figyelmes gondoskodás és a barátságos környezet, mint a hozzáértő szakorvosok és a legkorszerűbb műtéti eljárások. A margitszigeti szemklinikán a Focus Medicalban ezt mind megtalálja!

Reméljük, hogy az oldalainkon bemutatott eljárásokból, információkból választ kap az Önt érintő kérdésekre és mielőbb meglátogat bennünket lézerklinikánkon, a festői szépségű Margitszigeten!
 

Ferincz István
ügyvezető igazgató

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet