A CXL kezelésről

Mire kell figyelni a beavatkozás előtt?

 • A beavatkozás előtt egy hónappal le kell venni a kontaktlencsét a kezelendő szemről!
 • A kezelés napján nyugodtan reggelizhet, kérjük ne érkezzen éhgyomorral!
 • A hölgyeket a smink mellőzésére kérjük!

Hogyan történik a kezelés?

 1. Az írásbeli és szóbeli tájékoztatás illetve a beleegyező nyilatkozat aláírása és a kezelés összegének befizetése után bekísérjük a kezelő helyiségbe.
 2. A kezelés helyi érzéstelenítésben, fekvő testhelyzetben történik.
 3. Először pupillaszűkítő szemcseppet kap, hogy ezzel is csökkentsük a szem belsejébe kerülő UV-A sugárzás mennyiségét.
 4. Érzéstelenítés és szemhéjterpesztő műszer elhelyezése után a szaruhártya hámrétegét a szükséges, mintegy 9mm átmérőjű kör alakú területen fájdalommentesen eltávolítjuk.
 5. Kb. 20 perc alatt 6 csepp Ricrolin szemcseppet cseppentünk a szaruhártyára, mely fokozatosan „beszívódik" a kollagén rostok közé.
 6. Ezután következik az UV-lámpás besugárzás, mely apró szünetekkel 30 percig tart. Ezalatt az idő alatt nem tud pislogni a szemhéjterpesztő eszköz miatt, de mivel érzéstelenítve lesz a szeme és a cseppek folyamatosan nedvesen tartják, ezért nem is érzi szükségét a pislogásnak. A másik szem természetesen nyitva lehet, illetve pisloghat vele.
 7. A kezelés befejeztével kiöblítjük a szemet, antibiotikumos, fájdalomcsillapító és pupillatágító cseppeket kap, majd egy terápiás kontaktlencsét helyezünk fel.
 8. Néhány perces pihenés és a szükséges otthoni kezelés megbeszélése után kísérővel távozhat.

Az alkalmazott készülék paraméterei:

 • Gyártó: CSO Opthalmic,
 • Típus: VEGA,
 • Hullámhossz: 370 nm (UV-A),
 • Teljesítménysűrűség: 3mW/cm2,
 • Kezelési átmérő: 8mm

A beavatkozás után

 • Antibiotikum, gyulladáscsökkentő (steroid tartalmú), esetleg nedvesítő szemcseppeket kell használni heteken keresztül.
 • A megadott időpontokban kontrollvizsgálatokra jönni. A beavatkozás utáni napon mindenképpen, a további napokon szükség esetén. Majd a műtét utáni 1.-2. héten, illetve 3, 6 hónap, végül 1 év múlva.
 • A szaruhártya behámosodásáig szúró, idegentest érzés, könnyezés, fényérzékenység, fájdalom léphet fel. Nehéz kinyitni a szemet. Ez kb. 2-3 napig tart, majd fokozatosan enyhül.
 • Látása kb. 3 hónapig ingadozhat a szöveti ödéma, homály miatt.
 • A fényérzékenység kb. 1 hónapig tarthat.
 • Néha még jelentkezhet szúró, égő érzés az első 3 hónapban.
 • Előfordulhat, hogy a kezelés nem hozza meg a kívánt tartós hatást, ilyen esetben - amennyiben lehetséges és érdemes - a kezelés megismétlése szóba jöhet a kezelés után 2-3 évvel.

A beavatkozás lényege tehát a szaruhártya megerősítése, a deformitás csökkentése, de legfőképpen a progresszió, a folyamat előrehaladásának lassítása, megállítása, ezzel a szaruhártya-átültetés elkerülése. A cél, hogy szemüveggel vagy kontaktlencsével korrigálható maradjon vagy váljon a kialakult fénytörési hiba.

Ha további kérdése van, amire nem kapott választ honlapunkon, vagy vizsgálati időpontot szeretne egyeztetni, akkor kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat a 06 1/450-3333-as telefonszámon vagy küldjön e-mailt az info@focusmed.hu címre!

8 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Biztonság

Több, mint 48 000 kezelés tapasztalatával és a legkorszerűbb technológiával állunk pácienseink rendelkezésére.

Szakértelem

A világon nálunk tesztelték először azt a FEMTO lézert, amivel ma már a vadászpilóták szemét is műtik. Élen járunk a legmodernebb technológiák meghonosításában.

Tapasztalat

A Focus Medical hazánk legnagyobb múlttal és tapasztalattal rendelkező látásjavító szemklinikája már 1990 óta.

Prémium megoldások

Az egyéni igényeket és fénytörési hibákat figyelembe véve alakítjuk ki a kezelési tervet. Hazánkban egyedülállóan minden korosztály számára tudunk személyre szabott megoldást nyújtani.

Orvosi garancia

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk.

Egyedülálló lézerpark

Egy helyen az elérhető legmodernebb lézerberendezések. A gépek karbantartására külön gondot fordítunk. Az egyetlen klinika, ahol az üzletvezető maga is ért a lézerekhez, hiszen ő maga is lézerfizikus.

Gyors életminőség javulás

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk.

Munkatársaink is itt műttették

Első kézből tapasztalhatja meg, milyen az élet lézeres szemműtét után, hiszen több kollégánk is átesett már a látásjavításon. Kérdezze őket bátran!