FONTOS FIGYELMEZTETÉS! TELEFONOS CSALÓK ÉLNEK VISSZA A FOCUS MEDICAL NEVÉVEL

ISMERETLEN CSALÓK A FOCUS MEDICAL NEVÉBEN, TELEFONON ÉS A FACEBOOKON SZÜRKEHÁLYOG ELLENI GYÓGYSZERT KÍNÁLNAK MEGVÉTELRE. A Focus Medical felhívja a figyelmet arra, hogy nem árusít telefonon semmilyen gyógyszert, vagy étrendkiegészítőt, illetve senkit nem bízott meg ilyen tevékenységgel. Felhívjuk figyelmüket, hogy ilyen engedélyezett gyógyszer nem létezik, az ilyen ellenőrizetlen forrásból származó készítmények fogyasztása akár egészségére káros is lehet! Kérjük ne adják meg adataikat és ne vásároljanak ilyen terméket!

A keratoconus (CXL) kezelésről

Mire kell figyelni a beavatkozás előtt?

 • A beavatkozás előtt egy hónappal le kell venni a kontaktlencsét a kezelendő szemről!
 • A kezelés napján nyugodtan reggelizhet, kérjük ne érkezzen éhgyomorral!
 • A hölgyeket a smink mellőzésére kérjük!

Hogyan történik a kezelés?

 1. Az írásbeli és szóbeli tájékoztatás illetve a beleegyező nyilatkozat aláírása és a kezelés összegének befizetése után bekísérjük a kezelő helyiségbe.
 2. A kezelés helyi érzéstelenítésben, fekvő testhelyzetben történik.
 3. Először pupillaszűkítő szemcseppet kap, hogy ezzel is csökkentsük a szem belsejébe kerülő UV-A sugárzás mennyiségét.
 4. Érzéstelenítés és szemhéjterpesztő műszer elhelyezése után a szaruhártya hámrétegét a szükséges, mintegy 9mm átmérőjű kör alakú területen fájdalommentesen eltávolítjuk.
 5. Kb. 20 perc alatt 6 csepp Ricrolin szemcseppet cseppentünk a szaruhártyára, mely fokozatosan „beszívódik" a kollagén rostok közé.
 6. Ezután következik az UV-lámpás besugárzás, mely apró szünetekkel 30 percig tart. Ezalatt az idő alatt nem tud pislogni a szemhéjterpesztő eszköz miatt, de mivel érzéstelenítve lesz a szeme és a cseppek folyamatosan nedvesen tartják, ezért nem is érzi szükségét a pislogásnak. A másik szem természetesen nyitva lehet, illetve pisloghat vele.
 7. A kezelés befejeztével kiöblítjük a szemet, antibiotikumos, fájdalomcsillapító és pupillatágító cseppeket kap, majd egy terápiás kontaktlencsét helyezünk fel.
 8. Néhány perces pihenés és a szükséges otthoni kezelés megbeszélése után kísérővel távozhat.

Az alkalmazott készülék paraméterei:

 • Gyártó: CSO Opthalmic,
 • Típus: VEGA,
 • Hullámhossz: 370 nm (UV-A),
 • Teljesítménysűrűség: 3mW/cm2,
 • Kezelési átmérő: 8mm

A beavatkozás után

 • Antibiotikum, gyulladáscsökkentő (steroid tartalmú), esetleg nedvesítő szemcseppeket kell használni heteken keresztül.
 • A megadott időpontokban kontrollvizsgálatokra jönni. A beavatkozás utáni napon mindenképpen, a további napokon szükség esetén. Majd a műtét utáni 1.-2. héten, illetve 3, 6 hónap, végül 1 év múlva.
 • A szaruhártya behámosodásáig szúró, idegentest érzés, könnyezés, fényérzékenység, fájdalom léphet fel. Nehéz kinyitni a szemet. Ez kb. 2-3 napig tart, majd fokozatosan enyhül.
 • Látása kb. 3 hónapig ingadozhat a szöveti ödéma, homály miatt.
 • A fényérzékenység kb. 1 hónapig tarthat.
 • Néha még jelentkezhet szúró, égő érzés az első 3 hónapban.
 • Előfordulhat, hogy a kezelés nem hozza meg a kívánt tartós hatást, ilyen esetben - amennyiben lehetséges és érdemes - a kezelés megismétlése szóba jöhet a kezelés után 2-3 évvel.

A beavatkozás lényege tehát a szaruhártya megerősítése, a deformitás csökkentése, de legfőképpen a progresszió, a folyamat előrehaladásának lassítása, megállítása, ezzel a szaruhártya-átültetés elkerülése. A cél, hogy szemüveggel vagy kontaktlencsével korrigálható maradjon vagy váljon a kialakult fénytörési hiba.

Ha további kérdése van, amire nem kapott választ honlapunkon, vagy vizsgálati időpontot szeretne egyeztetni, akkor kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat a 06 1/450-3333-as telefonszámon vagy küldjön e-mailt az ugyfelszolgalat@focusmed.hu címre!

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet