FONTOS FIGYELMEZTETÉS! TELEFONOS CSALÓK ÉLNEK VISSZA A FOCUS MEDICAL NEVÉVEL

ISMERETLEN CSALÓK A FOCUS MEDICAL NEVÉBEN, TELEFONON ÉS A FACEBOOKON SZÜRKEHÁLYOG ELLENI GYÓGYSZERT KÍNÁLNAK MEGVÉTELRE. A Focus Medical felhívja a figyelmet arra, hogy nem árusít telefonon semmilyen gyógyszert, vagy étrendkiegészítőt, illetve senkit nem bízott meg ilyen tevékenységgel. Felhívjuk figyelmüket, hogy ilyen engedélyezett gyógyszer nem létezik, az ilyen ellenőrizetlen forrásból származó készítmények fogyasztása akár egészségére káros is lehet! Kérjük ne adják meg adataikat és ne vásároljanak ilyen terméket!

Gyakran fáj a feje? A rossz látás is okozhatja

Gyakran fáj a feje? A rossz látás is okozhatja

A fejfájás sokakat érintő összetett probléma, mely hátterében számos tényező állhat.

Ha a fejfájás nem múlik el, tartóssá válik, akkor mindenképpen érdemes utánajárni, hogy mi okozhatja. A számos tényező közül az egyik lehet a szem működési rendellenessége, hiszen ez szoros összefüggésben állhat a fejfájással. A fejfájás annyira összetett probléma, hogy vannak olyan neurológusok, akik kifejezetten erre szakosodtak. A fejfájásnak több fajtáját is megkülönböztethetjük. A migrén akár napokig tarthat, féloldali, erős lüktető és hasogató. A tenziós fejfájás inkább a halánték és homlok tájékán jelentkezik és kevésbé intenzív a migrénesnél. A cluster-fejfájásnak nevezett típus pedig a szem környékén okoz fájdalmat, rövidebb ideig tart, de gyakrabban ismétlődhet. Ezeknél az eseteknél önálló fejfájásbetegségről beszélhetünk. Bárhogyan is diagnosztizáljuk a fejfájást, mindenképpen javasolt az okokat feltárni.

Nézzük meg, hogy a látással kapcsolatban milyen tényezők jöhetnek szóba.

Néha a környezet a hibás

Előfordulhat, hogy pusztán annyi a gond, hogy a munkahelyünkön levő világítótestek nem adnak elegendő fényt. Ha kevésnek érezzük a helyiség fényerejét, ezért a szemünket erőltetve tudunk csak olvasni, akkor gondoskodjunk világosabb munkakörnyezetetről. Az is előfordulhat, hogy nincs optimális magasságban a számítógép monitora. Ha el akarjuk kerülni a fejfájást, tegyük a kijelzőt szemmagasságba és forgassuk úgy, hogy ne tükröződjön benne semmi. Így megkíméljük a szemet az erőlködéstől és kisebb eséllyel fog megfájdulni a fejünk a nap végére.

Távollátás és fejfájás

Akkor nevezünk távollátónak valakit, ha a közeli tárgyakat nem látja élesen, miközben távolra jól lát, a nagyfokú távollátók sajnos még messzire se látnak jól. A távollátók gyakran az olvasásnál érzékelik először a látáshibájukat. Ez azért van, mert a szemük nehézkesebben alkalmazkodik a közeli dolgokhoz és nagyobb erőfeszítésbe kerül közelre fókuszálnia. Ha sokáig próbálkozik a szem, akkor túlterhelheti a sugárizmot, amely fejfájást okozhat.

Cilinderes szem

A cilinderes szem valójában asztigmiás szemet jelent, ami a harmadik leggyakoribb fénytörési hiba a rövid- és a távollátás után. Aki asztigmiás, annak a szaruhártyája nem egy pontban gyűjti össze a fényt, ezért a látott kép kevésbé lesz éles. Az ilyen fénytörési hibával küzdők gyakran hunyorognak és fájdul meg a fejük, ha huzamosabb ideig próbálnak egy pontra fókuszálni (például olvasás, gépezés vagy tv-zés közben).

Rejtett kancsalság

Lehet, hogy a rejtett szó furcsán hangzik, hisz a kancsalság egy elég feltűnő jelenségként él a köztudatban, ám valóban létezik rejtett formája is, amit nehéz felismerni. Azonban ha nem azonosítjuk időben, hosszútávon sok egyéb problémát is okozhat, pl.: gyermekeknél olvasási zavart, vagy nehezebb koncentrációt. Akinek rejtett kancsalsága van, az nem is lát tökéletesen a térben, mert a két szeme nem tud hibátlanul együttműködni, mivel a 2 szem állása nem párhuzamos. Ilyen esetben az agy csak kemény munka árán tudja összeilleszteni a két képet és sajnos ez is fejfájáshoz vezethet. Ezért érdemes a szemészorvost felkeresni ha gyakran fáj a fejünk, mert a fájdalom hátterében állhat akár egy egyszerű fénytörési hiba is, ami könnyűszerrel korrigálható, de más problémák felderítésében is segítségünkre lehet a szemorvosi vizsgálat.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet