Hírlevél - Détár Enikő: 20 perc és látsz!

2009. szeptember
"20 PERC ÉS LÁTSZ!"
"Életem legjobb döntése volt..."
A népszerű színésznő, Détár Enikő korábban mindent el tudott volna képzelni magáról, kivéve, hogy lézeres szemműtétre vállalkozzon. Egy évvel a sikeres FEMTO beavatkozás után már biztosan tudja, élete egyik legjobb döntését hozta, amikor hallgatott barátnőjére, a Focus Medical főorvosára.
Détár Enikő: Életem legjobb döntése volt ...

Voltak problémái a kontaktlencse-viseléssel?
A mai napig él még bennem a reflex: ébredés után nyúlok a szemüveg után, s aztán hirtelen ráeszmélek, hogy: ja kösz, én látok. Ez a legfurcsább, de egyben fantasztikus érzés is, hogy nem kell többé szemüveget és kontaktlencsét hordanom. Húsz éven át használtam lencsét, s egyszer előfordult velem a színpadon, hogy a majomjelmezből egy szőrszál bekerült a kontaktlencsém alá, de nem volt mód jelenet közben kimenni a színpadról lencsét cserélni. Az ellenségemnek nem kívánom azt a kínt, amit akkor ott el kellett szenvednem.

Voltak aggodalmai a beavatkozással kapcsolatban?
Dr. Fodor Erzsébettel, a Focus Medical főorvosával egy középiskolába jártunk, s ő nagyon hisz abban, amit csinál. Több éve ajánlotta, hogy csináljuk meg a kezelést, de bizony én féltem. Végül rászántam magam az alkalmassági vizsgálatra. Ott találkoztam egy csomó elégedett emberrel és igen csak megirigyeltem a boldogságukat. De ami azt illeti, közvetlenül a kezelés előtt is volt rá esély, hogy fogom magam, és kisétálok a helyiségből, mondván: engem itt többé nem látnak.

Mitől tartott?
Igazából nem attól féltem, hogy nem fogok látni. Ha ilyen egyáltalán előfordulhatna, az már rég kiderült volna. Inkább attól féltem, hogy felpattanok az asztalról, ha valaki hozzá akar érni a szememhez. El se tudtam képzelni, mennyire könnyedén, minden komolyabb kellemetlenségtől mentesen lezajlik a folyamat. Most utólag elmondhatom, a fogorvosi kezelés lényegesen nagyobb megpróbáltatás.

Milyen élményei vannak a kezelésről?
Alig húsz perc alatt végeztünk. A "kábító-vigyorka" tabletta, amit kezelés előtt kaptam, oldotta bennem a szorongást. Az is segített, hogy a fejem mellett Erzsi folyamatosan mondta hány másodperc telt el és mennyi van még hátra. A másik szememmel, amikor már pontosan tudtam, mire számíthatok, még könnyebb volt.

Hogy érezte magát a beavatkozás után?
Ugyan a barátnőm korábban mondta, hogy már aznap este kontaktlencse nélkül is élesen fogok látni, de ezt azért alig-alig hittem. Ehhez képest este már azzal hívtam fel lelkendezve, hogy: "Képzeld, látom a gumimaci szemét a tévében!" Mert a fiam éppen azt nézte. Másnap pedig -bármilyen hihetetlennek hangzik-, már én vezettem hazafelé. Sohasem hittem volna, hogy a gyógyulás ilyen gyors lehet.

Miért a FEMTO kezelést választotta?
Nem elsősorban a teljes fájdalommentesség miatt. A színház és a tévé mellett nem engedhetem meg magamnak, hogy két hétig ne sminkeljek. A FEMTO ugyan drágább, de ezzel estem ki legkevesebbet a munkából, s nálam ez fontos szempont volt. Azon a héten, amikor nem festhettem magam, a tévében a kollégám állta helyettem a sarat, a színházban pedig éppen próbaidőszakom volt, így nem okozott gondot, hogy nem volt rajtam smink.

Egy évvel a kezelés után milyen a látása?
Ugyanúgy látok, ahogy korábban kontaktlencsével, sőt néha úgy érzem még jobban is. Imádom ezt az érzést. Még olvasáshoz sem kell szemüveget hordanom.

SZERETNE ÖN IS HASONLÓ ÉLMÉNYEKRŐL BESZÁMOLNI ISMERŐSEINEK? ÉLJE ÁT ÖN IS A SEGÉDESZKÖZ NÉLKÜLI ÉLESLÁTÁS SEMMIHEZ SEM FOGHATÓ ÉLMÉNYÉT!

Tekintse meg a lézerkezelést bemutató filmünket!

Kérje ingyenes tájékoztatónkat vagy jelentkezzen be az ingyenes alkalmassági vizsgálatra weboldalunkon keresztül!
www.focusmedical.hu

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet