Interjú Dr. Magyar Zoltánnal a szürkehályog műtétjéről

Interjú Dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornásszal, a Magyar Torna Szövetség elnökével szürkehályog műtétjéről.

Hogyan vette észre, hogy szürkehályogja van? Mik voltak a tünetek?

Homályos volt a látásom, kettős látásom volt, az éjszakai vezetésnél egyenesen halálfélelmem volt, de mivel nagyon kevés idő jut magamra, ezért elég későn jutottam el szemészetre. Ott rögtön megállapították, hogy szürkehályogom van, műtétre lesz szükségem és a Focus Medicalba irányítottak.

Tudott valamit a szürkehályog műtétről? Ismerte a klinikát?

Természetesen utánanéztem a betegségnek, megkérdeztem az összes ismerősömet, akinek ilyen van. Mindenki megnyugtatott, hogy nem kell ettől félni. Utánanéztem annak is, hogy ki a legjobb ebben Budapesten, és hát ott volt az elsők között a klinikán dolgozó doktornő.

A magánklinika választása egyértelmű volt számomra. Mint említettem nagyon kevés az időm. Tudtam, hogy itt nem kell várakozzak, azt csak sejtettem, hogy az asszisztencia kifogástalan lesz, de már a vizsgálatok során be is igazolódott ez a feltevésem. Nagyon figyelmesek, kedvesek, ami legfontosabb, feloldják a feszültséget, amit egy orvosi vizsgálat, pláne egy műtét alkalmával érez az ember.

Mennyire volt gördülékeny a folyamat? Hogyan tudta összeegyeztetni a szoros programjaival a műtétet?

Nagyon rugalmasak voltak a klinikán, szinte én dönthettem el mikor is legyen a műtét. Átszerveztem a programjaimat, egy pár nap „szabadságot” engedélyeztem magamnak, és miután lelkileg is felkészültem, jöhetett a műtét.

Hogyan élte meg a műtétet? Milyen volt maga a beavatkozás?

Csoda történt a műtét alatt, mert én nem ezt vártam, nagyon féltem az elején. De a doktornő jó humora és az asszisztencia megnyugtató jelenléte, az, hogy műtét közben nyugtatólag beszéltek hozzám, teljese elvonta a figyelmemet a félelemről. Nem beszélve arról, hogy semmilyen fájdalmat nem éreztem.

Egy hónappal a műtét után, mennyire van megelégedve az eredménnyel?

Teljesen elégedett vagyok és nagyon jól érzem magam. A másik szememen is van szürkehályog és azt beszéltük meg a doktornővel, hogy ebben az évben ezt is megcsináltatom, mert most már nem félek tőle.

Az, hogy a félelme elmúlt, annak is köszönhető, hogy minden zökkenőmentesen, gyorsan történt és jó lett az eredmény?

Hát igen. Ez olyan volt, mint egy jó színdarab, izgalmas volt a bevezető része és csattanó is volt a végén. A klinikán mindenben segítettek, az előkészület, a félelem legyőzése, a fájdalomnélküliség és az eredmény, ez mind egymás után jött és pozitív volt.

Ezen pozitív élmények mellett, mi az, amiért jó szívvel ajánlaná ezt a klinikát?

Nem kell várnom, rögtön megkapom a vizsgálatot, illetve a kezelést. A kezelés minősége az csúcs. Még a speciális lencsék között is válogathattam.

Mindenkit, aki ezt megteheti, biztos ide fogok küldeni.

Mindenkinek csak ajánlani tudom a Focus Medicalt!

8 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Biztonság

Több, mint 48 000 kezelés tapasztalatával és a legkorszerűbb technológiával állunk pácienseink rendelkezésére.

Szakértelem

A világon nálunk tesztelték először azt a FEMTO lézert, amivel ma már a vadászpilóták szemét is műtik. Élen járunk a legmodernebb technológiák meghonosításában.

Tapasztalat

A Focus Medical hazánk legnagyobb múlttal és tapasztalattal rendelkező látásjavító szemklinikája már 1990 óta.

Prémium megoldások

Az egyéni igényeket és fénytörési hibákat figyelembe véve alakítjuk ki a kezelési tervet. Hazánkban egyedülállóan minden korosztály számára tudunk személyre szabott megoldást nyújtani.

Orvosi garancia

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk.

Egyedülálló lézerpark

Egy helyen az elérhető legmodernebb lézerberendezések. A gépek karbantartására külön gondot fordítunk. Az egyetlen klinika, ahol az üzletvezető maga is ért a lézerekhez, hiszen ő maga is lézerfizikus.

Gyors életminőség javulás

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk.

Munkatársaink is itt műttették

Első kézből tapasztalhatja meg, milyen az élet lézeres szemműtét után, hiszen több kollégánk is átesett már a látásjavításon. Kérdezze őket bátran!