Felkészülés a lézeres szemműtétre

 • A műtét napján nyugodtan reggelizhet, kérjük ne érkezzen üres gyomorral, és az aznap bevett gyógyszereiről tájékoztasson minket.
 • A lézerkezelés előtt 24 órával, és utána 3 napig ne fogyasszon alkoholt, mert elvonja a vizet a szövetekből, ami a szem kiszáradásának oka lehet.
 • A hölgyeket a smink és a műszempilla mellőzésére kérjük!
 • A lézerkezelés napján kérjük, ne használjon parfümöt, kölnit és alkohol tartalmú hajspray-t.
 • A lézeres szemműtét napján érdemes kényelmes ruhában jönni, de kérjük, tartózkodjon az olyan anyagok viselésétől, amelyekről apró szöszök kerülhetnek a műtő levegőjébe, mint például a gyapjú vagy a kötött pulóverek.
 • A kezelés előtt a biztonság kedvéért megismételjük az alkalmassági vizsgálat legfontosabb részét, ellenőrizzük a kezelési tervét, majd szemcseppekkel érzéstelenítjük a szaruhártyát.
 • Az érkezéstől a távozásig körülbelül két óra telik majd el, ebből azonban maga a kezelés csak maximum 8-10 percet vesz igénybe.
 • A kezelés során sem fájdalomra, sem különösebb kellemetlenségre nem kell számítania.
 • A lézeres korrekciós műtét után azonnal tapasztalni fogja a látásjavulást, és már nem lesz szüksége szemüvegre, de a stabil látásélesség elérése 2-3 napig is eltarthat.
 • Kérjük, hogy lehetőség szerint kísérővel érkezzen a műtét napján. Mert bár a műtét után azonnal jól fog látni, de nem annyira, hogy autót vezethessen. Ha nem autóval érkezik, akkor is biztonságérzetet nyújt a kísérő jelenléte.
 • PRK kezelés után védő kontaktlencsét helyezünk a szemre, melyet majd a kontrollvizsgálatok során mi fogunk eltávolítani, Önnek semmilyen teendője nem lesz vele.
 • A VISUMAX és a FEMTO kezelés után 1-2 nap, a PRK kezelés után 4-6 nap otthoni pihenés javasolt.
 • A szemet az UV sugárzástól védeni kell a műtétet követően egy 100%-osan UV szűrős napszemüveggel VISUMAX és FEMTO kezelés után 1-2 hónapig, PRK kezelés után 6 hónapig.
 • A műtétet követően néhány alkalommal még kontrollvizsgálatra lesz szükség, és szemcseppet kell használnia, hogy a lézerrel elért eredmény végleges maradjon.
 • A VISUMAX és a FEMTO kezelés esetében pácienseink kevesebb kontrollra számíthatnak, és szemcseppet is ritkábban és rövidebb ideig kell alkalmazni, mint PRK kezelés esetében.
 • Azon vidékről érkező pácienseink számára, akik a műtét után egy budapesti szállodában szeretnék tölteni az éjszakát, szívesen segítünk kedvezményes árú szobafoglalás intézésében a margitszigeti Danubius Thermal Hotelben.

10 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Több, mint 48 000 eredményes lézeres szemműtét nemzetközi viszonylatban is nagy tapasztalatával és a legkorszerűbb lézertechnológiákkal állunk pácienseink rendelkezésére, akik a műtét után azonnal élvezhetik az éles látás örömét.

Kimagasló szakértelem

A világon az első FEMTO kezelést klinikánk végezte, azzal a lézertechnológiával, amivel ma már a vadászpilóták szemét is műtik. Élen járunk a legmodernebb lézeres szemműtét technológiák meghonosításában.

Több mint két évtizedes tapasztalat

A Focus Medical hazánk legnagyobb múlttal és tapasztalattal rendelkező látásjavító szemklinikája már 1990 óta. Orvosaink több, mint két évtizede dolgoznak a lézeres látásjavítás területén.

Prémium lézeres szemműtétek

Klinikánk a legmagasabb színvonalú lézeres látásjavításra specializálódott, hogy Önnek ne kelljen a jövőben sem a szemüveggel, sem a kontaktlencsével bajlódnia, szabadon élvezhesse a gondtalan éles látás örömét.

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk. Az első vizsgálat során megállapítjuk, sőt egyértelműen írásba is adjuk, milyen mértékű látásjavulásra számítunk.

Egyedülálló lézerpark

Klinikánkon a legmodernebb lézerberendezések érhetők el, így a Zeiss gyár legújabb femtosecundumos lézere: a VisuMax. A gépek karbantartására külön gondot fordítunk. A Focus Medical az egyetlen klinika, ahol az üzletvezető maga is ért a lézerekhez, hiszen ő maga is lézerfizikus.

Gyors életminőség javulás

A néhány perces lézeres szemműtét jelentős javulást jelent a mindennapi életben. Pácienseink megszabadulhatnak minden kötöttségtől, ami a szemüveg és a kontaktlencse viselésével jár a mindennapok során.

Nálunk Ön van a fókuszban!

Az egyéni adottságokat, igényeket és fénytörési hibákat figyelembe véve alakítjuk ki pácienseink személyre szabott kezelési tervét. Hazánkban egyedülállóan minden korosztály számára tudunk hatékony megoldást nyújtani.

Barátságos környezet

Pácienseinket családias hangulat, szakértő személyzet, figyelmes gondoskodás és magas színvonalú kiszolgálás várja! Gyönyörű környezetben, a Margitszigeten!

Munkatársaink is itt műttették

Első kézből tapasztalhatja meg, milyen az élet lézeres szemműtét után, hiszen több kollégánk is átesett már a látásjavításon. Kérdezze őket bátran!