Lézeres szemműtét - hogyan zajlik, mit kell tudni?

Lézeres szemműtétek

A látásjavító lézeres szemműtét közel 30 éves múltra tekint vissza. A világszerte eddig elvégzett több 10 millió beavatkozás és saját 26000 kezelésünk tapasztalata alapján kijelenthetjük, hogy az általunk alkalmazott lézeres látásjavító szemműtét 100 %-osan biztonságos. A lézeres szemsebészet legújabb vívmányát, a FEMTO technikát hazánkban egyedül a Focus Medical alkalmazza. Ehhez a korrekciós eljáráshoz egy új, redkívül korszerű lézertechnikára van szükség, mellyel egész Közép-Kelet Európában elsőként a mi intézményünk rendelkezett.

Milyen lépésekből áll a lézeres szemműtét?

Pontosan felmérjük a szem állapotát, megvizsgáljuk, van-e bármilyen orvosi ellenjavallata a lézeres szemműtét elvégzésének. A vizsgálat végén részletesen tájékoztatjuk a pácienst arról, hogy eddigi tapasztalataink alapján milyen eredményre számítunk. A vizsgálatra egyéni előjegyzés alapján fogadjuk a pácienseket. A vizsgálat körülbelül két órát vesz igénybe, semmilyen fájdalommal nem jár. A részletes szemvizsgálatot követően legkorábban életkortól és a kezelendő dioptriától függően 1, vagy 2 nap múlva, legkésőbb negyed év múlva kerülhet sor a lézeres szemműtétre, a vizsgálati eredményeinket ugyanis 3 hónapig tekintjük érvényesnek. A lézeres szemműtét szemcseppekkel történő érzéstelenítéssel zajlik. A korrekciós kezelés során semmilyen fájdalomérzetre nem kell számítani. A beavatkozás PRK kezelés esetében 8-10 percet, FEMTO kezelés során 20-25 percet vesz igénybe, a kezelést követően azonnal tapasztalható a látásjavulás.
A lézeres látáskorrekció ambuláns, a páciensek a lézeres szemműtét után azonnal távozhatnak klinikánkról. A beavatkozás után kontrollvizsgálatokra várjuk pácienseinket, ezek gyakorisága az eljárás típusától függ, de minden alkalommal egy rövid, néhány perces ellenőrzés csupán.

Mi történik pontosan a lézeres szemműtét során?

Az ember szaruhártyáján, vagyis a szem elülső felszínén áthaladó fénysugaraknak pontosan a látóhártyára kell vetülniük ahhoz, hogy a távoli tárgyakról éles kép keletkezzen. Ha a kép életlen, szemüveggel vagy kontaktlencsével irányíthatjuk a fénysugarakat a megfelelő helyre. De megtehetjük ezt oly módon is, hogy a szaruhártya fénytörését változtatjuk meg a lézer segítségével, ami alkalmas arra, hogy nagyon precízen megváltoztassa a szaruhártya fénytörését a megfelelő irányba, megszüntetve ezzel akár a rövidlátást (myopia), a távollátást (hypermetropia) és az asztigmiát is.

Szemcseppek helyes használata

8 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Biztonság

Több, mint 48 000 kezelés tapasztalatával és a legkorszerűbb technológiával állunk pácienseink rendelkezésére.

Szakértelem

A világon nálunk tesztelték először azt a FEMTO lézert, amivel ma már a vadászpilóták szemét is műtik. Élen járunk a legmodernebb technológiák meghonosításában.

Tapasztalat

A Focus Medical hazánk legnagyobb múlttal és tapasztalattal rendelkező látásjavító szemklinikája már 1990 óta.

Prémium megoldások

Az egyéni igényeket és fénytörési hibákat figyelembe véve alakítjuk ki a kezelési tervet. Hazánkban egyedülállóan minden korosztály számára tudunk személyre szabott megoldást nyújtani.

Orvosi garancia

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk.

Egyedülálló lézerpark

Egy helyen az elérhető legmodernebb lézerberendezések. A gépek karbantartására külön gondot fordítunk. Az egyetlen klinika, ahol az üzletvezető maga is ért a lézerekhez, hiszen ő maga is lézerfizikus.

Gyors életminőség javulás

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk.

Munkatársaink is itt műttették

Első kézből tapasztalhatja meg, milyen az élet lézeres szemműtét után, hiszen több kollégánk is átesett már a látásjavításon. Kérdezze őket bátran!