FONTOS FIGYELMEZTETÉS! TELEFONOS CSALÓK ÉLNEK VISSZA A FOCUS MEDICAL NEVÉVEL

ISMERETLEN CSALÓK A FOCUS MEDICAL NEVÉBEN, TELEFONON ÉS A FACEBOOKON SZÜRKEHÁLYOG ELLENI GYÓGYSZERT KÍNÁLNAK MEGVÉTELRE. A Focus Medical felhívja a figyelmet arra, hogy nem árusít telefonon semmilyen gyógyszert, vagy étrendkiegészítőt, illetve senkit nem bízott meg ilyen tevékenységgel. Felhívjuk figyelmüket, hogy ilyen engedélyezett gyógyszer nem létezik, az ilyen ellenőrizetlen forrásból származó készítmények fogyasztása akár egészségére káros is lehet! Kérjük ne adják meg adataikat és ne vásároljanak ilyen terméket!

A Focus Med lézerklinika

 • Magunkról
 • Orvosaink, munkatársaink
 • Híreink
 • Szolgáltatások
 • Partnereink

Magunkról

Focus Medical a margitszigeti Thermal Hotelben
A Focus Medical Lézeres Látásjavító Központban 1990 óta végzünk szemsebészeti beavatkozásokat ügyfeleink körében. Az eltelt évek során már sok ezer embernek adtuk vissza a szemüveg nélküli éles látás élményét, a hozzánk ellátogató szemüvegesek több tízezer dioptria hátrahagyásával távoztak intézetünkből. Megalakulásunk óta számos olyan örvendetes eseménynek lehettünk szemtanúi, melyekkel - úgy érezzük - valóban hozzájárultunk pácienseink boldogulásához.
Tovább »

Orvosaink, munkatársaink

 • Dr. Fodor Erzsébet, Intézetvezető főorvos, szemész szakorvos, refraktívsebész
 • Dr. Kerekes Júlianna, szemész szakorvos, refraktívsebész
 • Dr. Kónya Zsuzsanna, szemész szakorvos, refraktívsebész
 • Dr. Szemán Annamária, szemész szakorvos, szürkehályog-sebész
 • Dr. Makay Ágnes, szemész szakorvos
 • Dr. Bálint Hajnal, szemész szakorvos

Híreink

 • Sikeresen pályázatunk a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programban!
  Tovább...

Szolgáltatásaink

PRK (PhotoRefraktív Keratectomia)

A lézeres korrekciót közvetlenül a szaruhártya felszínén végezzük. Előnye, hogy rendkívül biztonságos, eredményei kitűnőek. Hátránya, hogy a kezelés utáni első három nap kifejezetten kellemetlen, fájdalmas is lehet. A munkába állás általában 8-10 napot vesz igénybe. Ezt az eljárást klinikánkon mínusz 4 dioptria alatti fénytörési hibák korrigálására alkalmazzuk.

LASIK (potenciális szövődményei miatt nem végzünk)

Régen világszerte a legelterjedtebb beavatkozás volt. Mára fokozatosan kiszorítja a FEMTO.

A beavatkozás lényege, hogy a korrekció a szaruhártya felszín alatti rétegeiben történik. Ehhez azonban hozzá kell férni a felszín alatti rétegekhez. Ez úgy történik, hogy egy mikrokeratom nevű rezgőkéssel oldalirányú metszés történik, az így keletkezett lebeny alatt érhető el az érzéketlen terület. Az eljárás előnye, hogy sem a kezelés alatt, sem utána nem kell komoly kellemetlenségre, fájdalomra számítani. Gyorsan stabilizálódik a látásélesség, ezért általában 1-2 nap múlva nincs akadálya a munkába állásnak. Hátránya, hogy ritkán ugyan, de főként a mechanikus mikrokeratom által készített lebeny miatt lehetnek szövődményei. Klinikánk emiatt LASIK kezelést már nem végez, kizárólag a teljesen biztonságos és szövődménymentes FEMTO kezelést alkalmazzuk.

FEMTO

Technikai újdonság a hagyományos LASIK eljáráshoz képest, hogy a védőlebenyt, nem emberi kéz, nem mechanikus műszer, hanem egy számítógép által vezérelt speciális femtosecundumos lézerkészülék alakítja ki. A védőlebeny számítógépes terv alapján, a lézer hihetetlen pontosságával, a milliméter ezredrészének megfelelő precizitással készül. A FEMTO mentes mindazon szövődménylehetőségektől, melyek miatt a hagyományos LASIK eljárás világszerte visszaszorulóban van. A teljes fájdalommentesség, a rendkívül gyors gyógyulás a kezelés tervezhetőségén és rendkívüli precizitásán alapszik. A nagy dioptriás kezeléseknél is kitűnő eredményt garantál ez a módszer. Hátránya nem ismeretes sem a külföldi, sem a hazai tapasztalatok alapján.

Lézeres olvasószemüveg-kezelés presbyopia ellen

Megszületett a rég várt megoldás azok számára is, akik az olvasáshoz, íráshoz, közelre nézéshez olvasószemüveg viselésére kényszerültek, azaz öregszeműségben, presbyopiában szenvednek.
Tovább az olvasószemüveg-kezelés.hu-ra...

Szürkehályog eltávolítása

Klinikánkon a szürkehályog eltávolítására a legkorszerűbb amerikai technológiát alkalmazzuk, a legminimálisabb beavatkozás elvét követő ultrahangos eljárást, melyet phacoemulsificationak neveznek. Ennél a műtéti eljárásnál lényegesen kisebb sebnyílás elegendő, mint a hagyományos szürkehályog műtétnél. Ezek a pár milliméteres sebek maguktól összetapadnak, ezért rendkívül gyors a gyógyulás. Tovább...

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet