A Focus Med lézerklinika

 • Magunkról
 • Orvosaink, munkatársaink
 • Híreink
 • Szolgáltatások
 • Partnereink

Magunkról

Focus Medical a margitszigeti Thermal Hotelben
A Focus Medical Lézeres Látásjavító Központban 1990 óta végzünk szemsebészeti beavatkozásokat ügyfeleink körében. Az eltelt évek során már sok ezer embernek adtuk vissza a szemüveg nélküli éles látás élményét, a hozzánk ellátogató szemüvegesek több tízezer dioptria hátrahagyásával távoztak intézetünkből. Megalakulásunk óta számos olyan örvendetes eseménynek lehettünk szemtanúi, melyekkel - úgy érezzük - valóban hozzájárultunk pácienseink boldogulásához.
Tovább »

Orvosaink, munkatársaink

 • Dr. Fodor Erzsébet, Intézetvezető főorvos, szemész szakorvos, refraktívsebész
 • Dr. Kerekes Júlianna, szemész szakorvos, refraktívsebész
 • Dr. Kónya Zsuzsanna, szemész szakorvos, refraktívsebész
 • Dr. Szemán Annamária, szemész szakorvos, szürkehályog-sebész
 • Dr. Makay Ágnes, szemész szakorvos
 • Dr. Bálint Hajnal, szemész szakorvos

Híreink

 • Sikeresen pályázatunk a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programban!
  Tovább...

Szolgáltatásaink

PRK (PhotoRefraktív Keratectomia)

A lézeres korrekciót közvetlenül a szaruhártya felszínén végezzük. Előnye, hogy rendkívül biztonságos, eredményei kitűnőek. Hátránya, hogy a kezelés utáni első három nap kifejezetten kellemetlen, fájdalmas is lehet. A munkába állás általában 8-10 napot vesz igénybe. Ezt az eljárást klinikánkon mínusz 4 dioptria alatti fénytörési hibák korrigálására alkalmazzuk.

LASIK (potenciális szövődményei miatt nem végzünk)

Régen világszerte a legelterjedtebb beavatkozás volt. Mára fokozatosan kiszorítja a FEMTO.

A beavatkozás lényege, hogy a korrekció a szaruhártya felszín alatti rétegeiben történik. Ehhez azonban hozzá kell férni a felszín alatti rétegekhez. Ez úgy történik, hogy egy mikrokeratom nevű rezgőkéssel oldalirányú metszés történik, az így keletkezett lebeny alatt érhető el az érzéketlen terület. Az eljárás előnye, hogy sem a kezelés alatt, sem utána nem kell komoly kellemetlenségre, fájdalomra számítani. Gyorsan stabilizálódik a látásélesség, ezért általában 1-2 nap múlva nincs akadálya a munkába állásnak. Hátránya, hogy ritkán ugyan, de főként a mechanikus mikrokeratom által készített lebeny miatt lehetnek szövődményei. Klinikánk emiatt LASIK kezelést már nem végez, kizárólag a teljesen biztonságos és szövődménymentes FEMTO kezelést alkalmazzuk.

FEMTO

Technikai újdonság a hagyományos LASIK eljáráshoz képest, hogy a védőlebenyt, nem emberi kéz, nem mechanikus műszer, hanem egy számítógép által vezérelt speciális femtosecundumos lézerkészülék alakítja ki. A védőlebeny számítógépes terv alapján, a lézer hihetetlen pontosságával, a milliméter ezredrészének megfelelő precizitással készül. A FEMTO mentes mindazon szövődménylehetőségektől, melyek miatt a hagyományos LASIK eljárás világszerte visszaszorulóban van. A teljes fájdalommentesség, a rendkívül gyors gyógyulás a kezelés tervezhetőségén és rendkívüli precizitásán alapszik. A nagy dioptriás kezeléseknél is kitűnő eredményt garantál ez a módszer. Hátránya nem ismeretes sem a külföldi, sem a hazai tapasztalatok alapján.

Lézeres olvasószemüveg-kezelés presbyopia ellen

Megszületett a rég várt megoldás azok számára is, akik az olvasáshoz, íráshoz, közelre nézéshez olvasószemüveg viselésére kényszerültek, azaz öregszeműségben, presbyopiában szenvednek.
Tovább az olvasószemüveg-kezelés.hu-ra...

Szürkehályog eltávolítása

Klinikánkon a szürkehályog eltávolítására a legkorszerűbb amerikai technológiát alkalmazzuk, a legminimálisabb beavatkozás elvét követő ultrahangos eljárást, melyet phacoemulsificationak neveznek. Ennél a műtéti eljárásnál lényegesen kisebb sebnyílás elegendő, mint a hagyományos szürkehályog műtétnél. Ezek a pár milliméteres sebek maguktól összetapadnak, ezért rendkívül gyors a gyógyulás. Tovább...

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet