A Focus Med lézerklinika

 • Magunkról
 • Orvosaink, munkatársaink
 • Híreink
 • Szolgáltatások
 • Partnereink

Magunkról

Focus Medical a margitszigeti Thermal Hotelben
A Focus Medical Lézeres Látásjavító Központban 1990 óta végzünk szemsebészeti beavatkozásokat ügyfeleink körében. Az eltelt évek során már sok ezer embernek adtuk vissza a szemüveg nélküli éleslátás élményét, a hozzánk ellátogató szemüvegesek több tízezer dioptria hátrahagyásával távoztak intézetünkből. Megalakulásunk óta számos olyan örvendetes eseménynek lehettünk szemtanúi, melyekkel - úgy érezzük - valóban hozzájárultunk pácienseink boldogulásához.
Tovább »

Orvosaink, munkatársaink

 • Dr. Fodor Erzsébet, Intézetvezető főorvos, szemész szakorvos, refraktívsebész
 • Dr. Kerekes Júlianna, szemész szakorvos, refraktívsebész
 • Dr. Kónya Zsuzsanna, szemész szakorvos, refraktívsebész
 • Dr. Szemán Annamária, szemész szakorvos, szürkehályog-sebész
 • Dr. Makay Ágnes, szemész szakorvos,

Híreink

 • Sikeresen pályázatunk a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programban!
  Tovább...

Szolgáltatásaink

PRK (PhotoRefraktív Keratectomia)

A lézeres korrekciót közvetlenül a szaruhártya felszínén végezzük. Előnye, hogy rendkívül biztonságos, eredményei kitűnőek. Hátránya, hogy a kezelés utáni első három nap kifejezetten kellemetlen, fájdalmas is lehet. A munkába állás általában 8-10 napot vesz igénybe. Ezt az eljárást klinikánkon mínusz 4 dioptria alatti fénytörési hibák korrigálására alkalmazzuk.

LASIK (potenciális szövődményei miatt nem végzünk)

Régen világszerte a legelterjedtebb beavatkozás volt. Mára fokozatosan kiszorítja a FEMTO. A beavatkozás lényege, hogy a korrekció a szaruhártya felszín alatti rétegeiben történik. Ehhez azonban hozzá kell férni a felszín alatti rétegekhez. Ez úgy történik, hogy egy mikrokeratom nevű rezgőkéssel oldalirányú metszés történik, az így keletkezett lebeny alatt érhető el az érzéketlen terület. Az eljárás előnye, hogy sem a kezelés alatt, sem utána nem kell komoly kellemetlenségre, fájdalomra számítani. Gyorsan stabilizálódik a látásélesség, ezért általában 1-2 nap múlva nincs akadálya a munkába állásnak. Hátránya, hogy ritkán ugyan, de főként a mechanikus mikrokeratom által készített lebeny miatt lehetnek szövődményei. Klinikánk emiatt LASIK kezelést már nem végez, kizárólag a teljesen biztonságos és szövődménymentes FEMTO kezelést alkalmazzuk.

FEMTO

Technikai újdonság a hagyományos LASIK eljáráshoz képest, hogy a védőlebenyt, nem emberi kéz, nem mechanikus műszer, hanem egy számítógép által vezérelt speciális femtosecundumos lézerkészülék alakítja ki. A védőlebeny számítógépes terv alapján, a lézer hihetetlen pontosságával, a milliméter ezredrészének megfelelő precizitással készül. A FEMTO mentes mindazon szövődménylehetőségektől, melyek miatt a hagyományos LASIK eljárás világszerte visszaszorulóban van. A teljes fájdalommentesség, a rendkívül gyors gyógyulás a kezelés tervezhetőségén és rendkívüli precizitásán alapszik. A nagy dioptriás kezeléseknél is kitűnő eredményt garantál ez a módszer. Hátránya nem ismeretes sem a külföldi, sem a hazai tapasztalatok alapján.

Lézeres olvasószemüveg-kezelés presbyopia ellen

Megszületett a rég várt megoldás azok számára is, akik az olvasáshoz, íráshoz, közelre nézéshez olvasószemüveg viselésére kényszerültek, azaz öregszeműségben, presbyopiában szenvednek.
Tovább az olvasószemüveg-kezelés.hu-ra...

Szürkehályog eltávolítása

Klinikánkon a szürkehályog eltávolítására a legkorszerűbb amerikai technológiát alkalmazzuk, a legminimálisabb beavatkozás elvét követő ultrahangos eljárást, melyet phacoemulsificationak neveznek. Ennél a műtéti eljárásnál lényegesen kisebb sebnyílás elegendő, mint a hagyományos szürkehályog műtétnél. Ezek a pár milliméteres sebek maguktól összetapadnak, ezért rendkívül gyors a gyógyulás. Tovább...

8 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Biztonság

Több, mint 48 000 kezelés tapasztalatával és a legkorszerűbb technológiával állunk pácienseink rendelkezésére.

Szakértelem

A világon nálunk tesztelték először azt a FEMTO lézert, amivel ma már a vadászpilóták szemét is műtik. Élen járunk a legmodernebb technológiák meghonosításában.

Tapasztalat

A Focus Medical hazánk legnagyobb múlttal és tapasztalattal rendelkező látásjavító szemklinikája már 1990 óta.

Prémium megoldások

Az egyéni igényeket és fénytörési hibákat figyelembe véve alakítjuk ki a kezelési tervet. Hazánkban egyedülállóan minden korosztály számára tudunk személyre szabott megoldást nyújtani.

Orvosi garancia

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk.

Egyedülálló lézerpark

Egy helyen az elérhető legmodernebb lézerberendezések. A gépek karbantartására külön gondot fordítunk. Az egyetlen klinika, ahol az üzletvezető maga is ért a lézerekhez, hiszen ő maga is lézerfizikus.

Gyors életminőség javulás

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk.

Munkatársaink is itt műttették

Első kézből tapasztalhatja meg, milyen az élet lézeres szemműtét után, hiszen több kollégánk is átesett már a látásjavításon. Kérdezze őket bátran!