Kinek ajánljuk prémium látásjavító lencseműtéteinket?

Azoknak, akik megtapasztalták már a presbyopia (öregszeműség) jeleit, azaz jellemzően elmúltak 50 évesek és nem alkalmasak VISUMAX LBV olvasószemüveg-kezelésre, de mindennapi életvitelükhöz fontos a jó közeli (40cm-es) látásélesség is a távoli éles látáson kívül.

Vagyis, ha valaki nem alkalmas lézeres látásjavításra, akkor sem kell beletörődnie abba, hogy látásán csak a szemüveg vagy a kontaktlencse segíthet.

A látásjavító lencseműtét, másnéven tisztalencse csere eredményeként megszűnhet a fénytörési hiba, így nem lesz többé szükség szemüvegre a távoli éles látáshoz.

Prémium trifokális műlencse beültetése esetén távolra, monitor távolságra és közelre is élesen láthat szemüveg nélkül, az arra alkalmas páciens, így teljes értékű lehet a látása.

Ez az eljárás a szürkehályog műtéttel megegyező elven alapul, rendkívül biztonságos, és akár a segédeszköz nélküli 100 %-os látás is elérhető ennek a technikának az alkalmazásával.

A minimális beavatkozást igénylő ultrahangos eljárás lényege abban áll, hogy a saját szemlencsét kicserélik egy műlencsére.

A műtét előtti szemvizsgálat

szemészeti vizsgálat, melyre egyéni előjegyzés alapján fogadjuk a pácienseinket, körülbelül két órát vesz igénybe, és semmilyen fájdalommal nem jár.

A vizsgálat minden részletre kiterjed, célja egyrészt a műtéti alkalmasság megállapítása. Nagyon fontos, hogy tisztázzuk, nincs-e olyan rejtett szemészeti vagy belgyógyászati betegsége, mely ronthatná a kezelés eredményét. Másrészt a beültetendő lencse optikai megtervezése.

A vizsgálat része a pupillatágítás, ennek következtében egyrészt szeme fényérzékennyé válik, másrészt körülbelül másnap reggelig nem lát majd élesen közelre, esetenként távolra sem. Ezért semmiképpen nem tanácsoljuk az autóvezetést a vizsgálat után. Javasoljuk, hogy hozzon magával napszemüveget, ez jelentősen csökkenti a fényérzékenységet A műszeres vizsgálatok után szakorvosunkkal folytatott megbeszélés következik. Részletesen elmagyarázzuk Önnek, hogyan történik a műtét, milyen eredményre számíthatunk, mire kell majd ügyelnie a műtétet követően. Ekkor orvosunk minden felmerülő kérdésére részletes választ ad. A műtétet végző orvossal való személyes találkozás tapasztalataink szerint sokat segít a természetes félelem leküzdésében.

A lencsetervezés

A vizsgálat egyik legfontosabb része a beültetendő műlencse meghatározása. Ehhez klinikánk az ALCON cég egyik legfejlettebb műszeregységét a VERION Image Guided Systemet használja. A rendszer a vizsgálattól a műtét végéig nagy szerepet játszik a tökéletes műtéti eredmény elérésében. Ezzel a rendszerrel magabiztosan, pontosan elkészíthető a páciens szemére egyedien szabott műtéti terv. Szükség esetén asztigmia-korrigáló műtéti terv is készíthető, mellyel minimalizálható a maradék refraktív cilinder érték.

Az optimális műlencse és annak dioptriája több formula segítségével is kiszámolható, előre meghatározott műtéti eredmény érhető el.

Vizsgálatkor egy nagy felbontású, ún. referenciakép készül a szemről, mely az összes mérési adattal és műtéti tervvel együtt, a vezeték nélkül kapcsolatnak köszönhetően átkerül a műtétkor használt Centurion Vision System mikroszkópjába.

A szemműtét legkorábbi lehetséges időpontja

A vizsgálatot követően, a beültetendő lencse típusától függően 2 héten belül sor kerülhet a műtétre. A két szem műtéte nem egy napon történik. A másik szem operációja a gyógyulás ütemétől függően, de leghamarabb 2 héttel a műtét után történik.

Hogyan készüljön fel a szemvizsgálatra?

 • A vizsgálat napján nyugodtan reggelizhet, kérjük ne érkezzen éhgyomorra!
 • A hölgyeket a smink mellőzésére kérjük.
 • Korábbi szemészeti és belgyógyászati orvosi dokumentációját kérjük, hozza magával!
 • Szemüvegeit hozza magával

FONTOS INFORMÁCIÓ KONTAKTLENCSE VISELŐKNEK

A kontaktlencse viselés következtében megváltozhat a szaruhártya felszíne, a görbület

változása pedig módosíthatja a fénytörési hiba mértékét. Ahhoz, hogy a lencseműtéttel pontos és stabil eredményt tudjunk elérni, a szaruhártyának vissza kell nyernie eredeti görbületét.

A javasolt minimum időpontok a következők:

A kontaktlencse (kl.) típusa: A szüneteltetés ideje a kezelés előtt

 • Lágy kontaktlencse (napi viselés esetén) — legalább 1 hét
 • Lágy kontaktlencse (folyamatos viselés esetén, pl. Night&Day) — legalább 3 hét
 • Torikus lágy kontaktlencse — legalább 2 hét
 • Kemény gázáteresztő kl. (viselés ideje 0-20 év) — legalább 6 hét
 • Kemény gázáteresztő kl.(viselés ideje 21-29 év) — legalább 8 hét
 • Kemény gázáteresztő kl.(viselés ideje 30 év felett) — legalább 12 hét
 • Kemény kontaktlencse (Polymethyl methacrylate) — legalább 12 hét

 

Szürkehályog és látásjavító lencseműtétet megelőző alkalmassági vizsgálat díja lencsetervezéssel 35.000.-Ft.

 

Hogyan történik a látásjavító lencseműtét klinikánkon?

A műtét napján a megbeszélt időpontban várjuk kísérőjével.

Ekkor hozza magával a háziorvosa nyilatkozatát arról, hogy Ön az egynapos sebészet keretében műthető.

Megérkezését követően egy kétágyas szállodai szobába kísérjük. Tekintettel arra, hogy a műtőbe nem lehet utcai ruhában bemenni, itt át tud öltözni a magával hozott kényelmes váltóruhába. Ezután a műtő-előkészítőbe kísérjük. Altatás és injekció adása nélkül, csepp-érzéstelenítéssel tökéletesen érzéstelenítjük a szemet, így nem fog fájdalmat érezni sem a műtét alatt, sem utána. A műtét egy rövid, körülbelül 20 perces beavatkozás, ami a legmodernebb ultrahangos tecnikával történik. Klinikánkon a legkisebb beavatkozás elvét követő, legkorszerűbb műtéti technikát (fakoemulzifi káció) alkalmazzuk. Ennek során egy apró eszközzel eltávolítjuk az elszürkült szemlencsét. Az eltávolított szemlencse helyére illesztjük be a műlencsét. A műtét során alkalmazott bemetszés olyan parányi, hogy magától összetapad, nincs szükség varratra. Ezért nevezik ezt “öltés nélküli” szürkehályog műtétnek. A magas műtéti szám, a gyakorlat és a tapasztalat alapján ma már teljesen megbízható, rutin műtétnek számít ez a rendkívül korszerű beavatkozás.

Ennek a korszerű műtéti technikának nagy előnye még a rendkívül gyors és panaszmentes gyógyulás is.

A műtétet az Alcon cég VERION Image Guided Systemhez csatlakoztatható Centurion Vision System berendezéssel végezzük. Mivel a lencsetervezésnél is az ALCON rendszerét használjuk, a vizsgálatkor elmentett adatok a számítógép segítségével betáplálódnak a műtétet vezérlő egységbe. Ezért nincs szükség például a korábban használt módszerre mely szerint a beültetett műlencse pozícióját jelölő filctollal jelöljék a szaruhártyára. A Verion mozgáskövető rendszere az adatok alapján felismeri a szemet és a mikroszkópon keresztül láthatóvá teszi a sebész számára nélkülözhetetlen információkat: a megtervezett bemetszési helyet és műlencse pontos pozicióját.

Ezen precíz technológia használatával Ön még nagyobb biztonságban érezheti magát a műtét során.

A műtét után az operált szemre kötést helyezünk. Műtét után visszakísérjük a szobatársához és rövid pihenést követően panaszmentes állapotban hazamehet.

A műtét napján könnyezés, érzékenység előfordulhat, de nagyobb fájdalom nem.

Ha Ön egyedül, vagy családtagjával szobatárs nélkül szeretne pihenni, kérjük, jelezze előre asszisztensének. Ha úgy dönt, hogy a szállodában éjszakázik, akkor térítés ellenében egy elegáns, fürdőszobás szállodai szobában pihenhet kísérőjével, a műtét után másnap reggelig.

Mennyire biztonságos a látásjavító lencseműtét?

A sebészeti módszerek fejlődésének és az alkalmazott műszaki háttérnek köszönhetően a szövődmények száma elenyészően kicsi. Ezekről természetesen részletesen tájékoztatni fogja majd a vizsgálat során a műtétet végző szemész szakorvos. Klinikánk - hasonlóan a nagy nemzetközi szemészeti központokhoz-, az elmúlt évek során komoly tapasztalatokat szerzett a legfejlettebb technikák alkalmazásában, így napjainkban ez a beavatkozás klinikánkon rutin műtétnek számít.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük és alkalmazzuk a bevált külföldi tapasztalatokat, így mindig a legkorszerűbb és legmegbízhatóbb módszereket és technikai feltételeket alkalmazzuk. Az egyszerhasználatos műtéti csomagok, korszerű berendezések és szigorú sterilitási szabályaink miatt Klinikánkon az eddig elvégzett több ezer műtét során még egyetlen egyszer sem fordult elő a szemet illetve a látást veszélyeztető fertőzéses szövődmény, az endophthalmitis.

Nagy előnyt jelent, hogy altatás és injekció adása nélkül történik a műtét. Az altatás erősen terhelné a szervezetet, ezért különösen idősebb korban kifejezetten szerencsés, hogy altatás nélkül tudjuk végezni klinikánkon ezt a beavatkozást.

Mit tapasztal a műtét után?

A műtétet követő napon kontrollvizsgálaton kell megjelenni klinikánkon. A kötést eltávolítjuk szeméről és néhány ellenőrző vizsgálatot végzünk. Már a műtét utáni első napon érzékelni fogja a változást, a látás javulását

Szakorvosunk ellenőrzi a seb gyógyulását, illetve a szemnyomást. További információkat kap a szemcseppek használatáról és megbeszélnek egy időpontot a következő ellenőrző vizsgálatra, ami egy héttel később lesz esedékes.

Ekkorra már magabiztosan fog közlekedni, a távolban is látja az ismerősei arcvonásait és már nemcsak a hangjukról ismeri fel őket. Közérzete, hangulata és ezzel együtt életminősége is javulni kezd.

Az ezt követő, egyben az utolsó kontrollvizsgálat a műtét után 1 hónappal szükséges. Ekkora várható a teljes gyógyulás. Már teljesen stabil lesz a látása, újra élheti az életét, hódolhat hobbyjának, teheti újra mindazt, amiben eddig gyenge látása korlátozta.

Műtét utáni korlátozások

1. Kerülje el minden 5 kg feletti súly emelését (gyermek, bevásárlókosár stb.) 1 hónapig.

2. Úszást, szaunázást (vízi sportokat) 1 hónapig kerülje

3. Zuhanyozhat, tisztálkodhat. Az operált szemet reggelente 1 hétig speciális törlőkendővel tisztítsa (a klinika recepcióján, vagy gyógyszertárban tudja megvásárolni), 1 hét után meleg vízzel tisztíthatja, de komolyabb vízmennyiség, ill. szappan ne kerüljön az operált szembe!

4. A hajmosást 1 hét után – hasonlóan a fodrászok által alkalmazott technikához – hátrahajtott fejjel lehet elvégezni.

5. Műtét után 1 hétig ne sportoljon. 1 hét után fokozatosan mozoghat, nehéz megerőltető sport és az úszás műtét után 1 hónappal végezhető.

6. A műtét után 1 hétig repülőgéppel utazni nem javasolt.

Szürkehályog-műtét és látásjavító lencseműtét árak

Áraink egy szem kezelésére vonatkoznak:

 Jelenlegi kedvezményes árListaár
Műtét egyfókuszú műlencse beültetéssel  
Alapcsomag: díjmentes kontroll 1 hétig278.000 Ft308.000 Ft
Prémium csomag: díjmentes kontroll 1 évig298.000 Ft348.000 Ft
VIP csomag: díjmentes kontroll 1 évig, gyógyulási csomag, szállás a műtét napjára reggelivel az Ensana Thermal Hotelben358.000 Ft408.000 Ft
Műtét trifokális műlencse beültetéssel  
Alapcsomag: díjmentes kontroll 1 hétig498.000 Ft528.000 Ft
Prémium csomag: díjmentes kontroll 1 évig518.000 Ft568.000 Ft
VIP csomag: díjmentes kontroll 1 évig, gyógyulási csomag, szállás a műtét napjára reggelivel az Ensana Thermal Hotelben578.000 Ft628.000 Ft
Műtét nyújtott fókuszú műlencse beültetéssel  
Alapcsomag: díjmentes kontroll 1 hétig498.000 Ft528.000 Ft
Prémium csomag: díjmentes kontroll 1 évig518.000 Ft568.000 Ft
VIP csomag: díjmentes kontroll 1 évig, gyógyulási csomag, szállás a műtét napjára reggelivel az Ensana Thermal Hotelben578.000 Ft628.000 Ft
Tórikus műlencse felár: + 90.000 Ft/lencse

Miért érdemes a Focus Medicalt választani egy állami kórház helyett?

 • Nincs hosszú várakozási idő, miközben az állapota romlana.
 • Klinikánkon elérhető prémium lencséknek köszönhetően a szürkehályog műtét után teljes szemüvegmentesség érhető el.
 • Modern, korszerű berendezések, figyelmes munkatársak, csodálatos környezet várja.
 • Ma Magyarországon a Focus Medical rendelkezik a legnagyobb tapasztalattal a prémium műlencsék beültetésében.

Szürkehályog és látásjavító lencseműtétet megelőző alkalmassági vizsgálat díja lencsetervezéssel 35.000.-Ft.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet