Alig vártam, hogy végre én is jól lássak!” – lézeres szemműtét vélemény

„Alig vártam, hogy végre én is jól lássak!” – lézeres szemműtét vélemény Az egyik legrégebben a Focus Medical csapatát erősítő dolgozó- Valu Ágnes- esett át lézeres látásjavításon.

Őt kérdeztük a műtétről és annak eredményéről.

Mióta dolgozik itt a Focus Medicalban?

2003-óta, lassan már 20 éve lesz, hogy itt dolgozom.

Az nagyon hosszú idő. Ha jól tudom nem rég volt a műtéte. Miért csak most került rá sor?

20 évvel ezelőtt még nem kellett szemüveget viselnem. Jól láttam távolra és közelre is. Az idő múlásával ért utol engem is a szemromlás. Előszőr azt vettem észre, hogy közelre rosszul látok, később már a monitort se láttam jól és ez még fokozódott azzal, hogy a végén már távolra se volt tökéletes a látásom. A folyamatos romlás nekem 51 éves koromra állt meg, ekkor távolra +1,75 -2 dioptriát, közelre ennél még 1,5 dioptriával többet viseltem. Türelmesnek kell lenni. Ahhoz, hogy a kezelés jó és tartós eredményt hozzon, meg kell várni, hogy a dioptria stabilizálódjon.

Hogy élte meg, hogy egyszer csak szemüveget kellett hordania?

Nagyon nem szerettem: kényelmetlen volt, nyomta az orromat és a fülemet is. Állandóan bepárásodott, amikor hidegből léptem meleg helyiségbe, vagy a konyhába, kinyitottam a sütő vagy a mosogatógép ajtaját. De az is zavart, hogy nem láttam jól oldalra, zavart a keret. arról nem is beszélve, hogy nyáron nem tudtam napszemüveget hordani, amit előtte nagyon szerettem.

Kontaktlencse nem lett volna megoldás ezekre a problémákra?

A kontaktlencse egy ideig jó megoldásnak bizonyult, de ahogy romlott a látásom, hiába váltottam multifokális lencsére nem volt elég jó közelre. Ezen kívül nagyon kiszárította a szememet, annak ellenére, hogy csepegtettem műkönnyet.

Milyen érzés volt páciensként megélni a műtétet?

Kicsit furcsa volt, sokszor kísértem a pácienseket a műtőbe, nyugtattam, biztattam őket, mindezt most velem tették a kolléganők. Direkt arra törekedtem, hogy minden apróságot megfigyeljek, hogy utána még hitelesebben tudjam tájékoztatni a pácienseket.

Melyik kezelést választotta és miért?

VISUMAX HD kezelésem volt. Erre volt alkalmas a szemem. Az olvasószemüveg-kezeléshez szükséges beállítást nem éreztem komfortosnak, így most műtét után távolra tökéletesen látok, de egy kisebb olvasószemüvegre alkalmanként szükségem van.

Milyen volt maga a kezelés?

A műtét egyszerű volt, gyors volt minden kellemetlenségtől mentes. A műtét után közvetlenül homályos volt egy kicsit a látásom, de már akkor jobban láttam, mint előtte szemüveg nélkül.

De gondolom nem félt? Sokszor látta már hogy történik a műtét.

Nem, természetesen nem, inkább alig vártam már, hogy végre én is jól lássak. Tudtam, hogy nincs mitől félni. Sokszor látjuk mennyire boldogok pácienseink már közvetlen a műtét után is, néhány hét elteltével pedig szemmel látható a változás: nyitnak a világ felé. Ez nagyon meghatározó a munkánkban, jó olyan helyen dolgozni, ahol a munkánk ilyen örömöt okoz másoknak, és most végre én is átélhettem.

Hogy érezte magát közvetlen a műtét után?

Én nem éreztem semmi kellemetlenséget, nekem nem szúrt, nem fájt, fényérzékeny se voltam. A homályosság is megszűnt pár óra múlva. Estére már szinte tökéletesen láttam. Fantasztikus volt újra megtapasztalni a szemüveg nélküli éles látást.

Hogyan változott meg az élete?

Műtét után kb. 2 hónapig egy kicsit ingadozó volt a látásélességem, de ez nem volt zavaró egyáltalán. A munkámat már másnap tökéletesen el tudtam végezni. A monitoron vissza is állítottam a betűméreteket a normál méretre, előtte így oldottam meg, hogy jól lássam a felületet.

Mondhatjuk, hogy teljesen elégedett az eredménnyel?

Igen, természetesen nem is vártam mást. Élvezem, hogy újra hordhatok napszemüveget, hogy sportolás közben nem zavar a homályos látásom.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet