FONTOS FIGYELMEZTETÉS! TELEFONOS CSALÓK ÉLNEK VISSZA A FOCUS MEDICAL NEVÉVEL

ISMERETLEN CSALÓK A FOCUS MEDICAL NEVÉBEN, TELEFONON ÉS A FACEBOOKON SZÜRKEHÁLYOG ELLENI GYÓGYSZERT KÍNÁLNAK MEGVÉTELRE. A Focus Medical felhívja a figyelmet arra, hogy nem árusít telefonon semmilyen gyógyszert, vagy étrendkiegészítőt, illetve senkit nem bízott meg ilyen tevékenységgel. Felhívjuk figyelmüket, hogy ilyen engedélyezett gyógyszer nem létezik, az ilyen ellenőrizetlen forrásból származó készítmények fogyasztása akár egészségére káros is lehet! Kérjük ne adják meg adataikat és ne vásároljanak ilyen terméket!

Csak óvatosan a dizájn kontaktlencsékkel!

Az első dolog, amit egy másik emberben észreveszünk, az a tekintete. Mennyi mindenről árulkodnak a szemeink! A szem a lélek tükre, tartja a mondás, és tudatosan vagy nem, de van, aki pont emiatt próbál is rajta változtatni. Például dizájn kontaktlencsével. Önkifejezés, divat vagy veszélyes hóbort színes és mintás kontaktlencse?

Csak óvatosan a dizájn kontaktlencsékkel!

Vigyázat! Idegentest a szemben!

Akik látásproblémáik miatt hordanak kontaktlencsét, tudják, hogy mennyire oda kell figyelni a kontaktlencse tárolásánál, felhelyezésénél, hogy a legapróbb szennyeződés se jusson rá. A kontaktlencse alatt ugyanis nem mossa le a könny szinte másodpercenként a szaruhártyát, ezért az ott megtapadó kórokozók nagyon csúnya fertőzéseket tudnak okozni. Hetente jelennek meg újabb jelentések arról, hogy egyes kontaktlencse fertőtlenítő folyadékok mégsem ölnek meg minden baktériumot, így azok szabadon szaporodhatnak a szemünkön, és a történet vége gyakran valamilyen súlyos szembetegség.

Csak óvatosan a dizájn kontaktlencsékkel!

A szemorvosok ezért szívesebben ajánlják a naponta, vagy legalábbis a hagyományosnál gyakrabban lecserélhető lágy kontaktlencséket, mert azokon a rövidebb használati idő alatt kevesebb eséllyel telepedhetnek meg a kórokozók, ezáltal biztonságosabbak. A lágy kontaktlencsék további előnye, hogy biztosabban ülnek a szemgolyón, nem úszkálnak a könnyfilmen, ezért könnyebb megszokni őket. Negatívumként megemlítendő, hogy sajnos ezeknek rosszabb az oxigénáteresztő képessége, mint a könnyfilmen úszó kemény társaiknak, ráadásul összességében drágább a használatuk, hiszen gyakran kell eldobni és cserélni őket.

Azt, hogy milyen kontaktlencsét érdemes hordani, mindig a kontaktológus dolga eldönteni az adott személy életmódjának függvényében.

Kontaktlencse mint gyógyszer?

A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy akinek nincs fénytörési problémája a szemén, annak semmiképpen sem ajánlott dizájnelemként kontaktlencsét hordani. Viszont vannak helyzetek, mikor dioptria nélküli gyógyhatású kontaktlencséket helyeznek fel bizonyos betegségek kezelésekor, vagy egyes szemműtétek után a szem védelme érdekében.

A Kaliforniai Egyetem kutatói például olyan kontaktlencsét hoztak létre, amibe nanogyémántokhoz kapcsolódó gyógyszer-hatóanyagot juttattak. A nanogyémántok egyenletesen "adagolják" a hatóanyagot a szembe, így az olyan megbetegedéseknél, mint például a zöld hályog - ahol a terápia jórészt szemcseppekkel történik - elég felhelyezni a kontaktlencsét, ráadásul kevesebb hatóanyag is elég, hiszen a szemcseppekbe adagolt hatóanyag 95%-a elvész, mert egyszerűen kimosódik a könnyel.

Forrás:

eleslatas.blog.hu

 

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet