Egy újabb ismert arc a Focus Medicalban. Varsányi Rékát az alkalmassági vizsgálata után kérdeztük

Varsányi Rékát az alkalmassági vizsgálata után kérdeztük

Varsányi Rékát az Ázsia Expressz utolsó évadából ismerhetjük. A korábban átlagos életet élő kétgyermekes anyuka élete műsor után óriási fordulatot vett. Az elmúlt egy évben csodálatos átváltozáson ment keresztül: elszántságának és a rendszeres edzésnek köszönhetően megfelezte testsúlyát. Emellett belevágott az angoltanulásba és kipróbálta magát a boxteremben, majd egy szép tavaszi napon lefutotta a maratoni távot is.

És még egy dolgot határozott el, ami óriási változást fog hozni az életében: meg akar szabadulni a szemüvegétől. Ezért kereste meg klinikánkat.

A vizsgálat alkalmával beszélgettünk Rékával:

Előszőr is nagyon örülünk, hogy a Focus Medicalra esett a választásod. Miért minket választottál?

Édesapám 7 éve már átesett lézeres szemműtéten itt a Focus Medicalnál és azóta is nagyon elégedett az eredménnyel. Azt mondta, hogy élete befektetése volt a műtét. Nem is volt kérdés számomra, hogy ide jövök én is. Vissza szeretném kapni az éles látás szabadságát.

Régóta viselsz szemüveget?

Igen, gyerekkoromban sokat fájt a fejem és így derült fény arra, hogy rossz a látásom és szükséges a szemüveg. De nem szertettem hordani, mert csúfoltak miatta, sokszor landolt a fiókba és nem hordtam. Jóval később 25 éves koromban kezdtem el újra viselni, mert rá kellett jönnöm, hogy szemüvegben nagyságrendekkel jobban látok és a jó látásra nagy szükségem van a mostani pörgős életemben.

A lézeres szemműtét mellett döntöttél, miért?

Amióta újra viselem a szemüvegem, tehát 7 éve, azóta nagyon sok problémát okoz: állandóan tisztogatnom kell, borzasztó zavaró, hogy hiába törlöm meg a szemüvegem mert 5 perc múlva megint maszatos lesz A másik nehézség, hogy folyamatosan keresem hova tettem. Volt, hogy úgy eltettem a lakásban, hogy hetekig nem találtam és szemüveg nélkül jártam munkába, ami megnehezítette a munkavégzést. Arról ne is beszéljünk, hogy sportolásnál pl. futásnál nagyon zavar, csúszkál, esőben vizes lesz és még a keret is korlátozza a térlátásom.

A kontaktlencsét nem próbáltad?

De igen, de sajnos nem vált be. Kontaktlencsében nagyon rossz volt a közérzetem.

Hány dioptriás a szemed?

Hát azt és sose tudom. Elmegyek az orvoshoz, felírja a szemüveget, amit megcsináltatok. Nem foglalkoztam vele, azt viszont megjegyeztem, hogy cilinderes szemüveg kell. De most itt minden is kiderült a szememről a vizsgálat során.

Mesélj az alkalmassági vizsgálatról! Milyen volt? Hogy érezted magad?

A klinika nagyon jól felszerelt, tiszta és modern. Számomra a szakértelmen felül, nagyon sokat jelentett az asszisztensek és orvosok kedvessége. Nem mondhatom, hogy rövid volt a vizsgálat, mert nagyon alaposan, különböző gépekkel mérték fel a szemem állapotát. Utána a szemész doktornő vizsgált meg, aki kiértékelte a vizsgálatok eredményét és megállapította, hogy alkalmas vagyok a műtétre. Elmondták nekem mire számíthatok, felkészítettek a műtétre, megtanították a helyes szemcsepp használatot. Mindezt olyan kedvességgel és figyelmességgel, hogy tudtam, jó kezekben vagyok. Ja és fájdalmat természetesen nem éreztem egyetlen vizsgálat közben sem.

Akkor nincs más hátra: jöhet a műtét!

Igen, alig várom már. Már csak időpontot kell egyeztessünk.

Nagyon köszönjük, hogy megosztottad velünk a történeted. Ha megengeded folytatjuk műtét után.

Természetesen, nagyon szívesen beszámolok arról is.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet