Falusi Mariann: „A lézeres szemműtét nemcsak az ember látására, hanem az egész életére hatással van“

Falusi Mariann lézeres szemműtét
Fotó: Jardek Szabina, Madách Színház

A Pa-Dö-Dő együttes tagját, aki színésznőként és műsorvezetőként is dolgozik, megromlott látása miatt az utóbbi 20 évben csak szemüveggel láthattuk. Mariann hiába próbált trendi kiegészítőt varázsolni a keretekből, azok rengeteg bosszúságot okoztak neki, ezért nemrég a lézeres szemműtét mellett döntött.

A kor előrehaladtával nem csak egyre több gyertyát fújunk el a szülinapi tortán, hanem sokan tapasztalják, hogy egyre kevésbé látnak élesen. Egy darabig hunyorgunk, villanyt kapcsolunk, közelebb húzzuk a könyvet, de egy idő után be kell látnunk, hogy segédeszköz nélkül bizony nem látunk már elég élesen. Falusi Mariann 40 éves korában élte át mindezt. Távollátáshoz 2,5, olvasáshoz 3 dioptriás szemüveget kellett viselnie, ezért két külön szemüveggel a fején járkált mindenhova. Hogy egyszerűsítse életét, később multifokális lencsére váltott, amivel már közelre és távolra is élesen látott, de ez sem bizonyult ideális megoldásnak. Bár sok bókot kapott a különleges, divatos keretek miatt, nem volt boldog velük, mert folyton elcsúszkáltak, összekoszolódtak, összetörtek, megnehezítették a mindennapjait.

Szeretett volna végleg megszabadulni a rossz látása okozta problémáktól, ezért már régebben is eljátszott a lézeres szemműtét gondolatával, de sokáig nem mert belevágni. Nemrég, amikor meghallgatta egy barátja beszámolóját, ráébredt, hogy felesleges félnie. „Nagyon fontosnak tartom a személyes, hiteles információszerzést, amelynek a legjobb módja, ha ismerősöktől kapunk részletes beszámolót. Így már aznap megnéztem egy kisfilmet a Focus Medical Szemészeti Lézerklinika weboldalán, ami bemutatja, hogyan zajlik a szemkezelés. Ez a videó és a beszélgetés az összes félelmemet eloszlatta. Nem húztam tovább az időt, azonnal bejelentkeztem az alkalmassági vizsgálatra” - emlékezett vissza Mariann.

Nézze meg videónkat: „A lézeres szemműtét után 25 évet fiatalodtam”- nyilatkozta Falusi Mariann

A klinika, ahova élmény ellátogatni

Orvosi vizsgálatra járni általában nem tartozik a kellemes tevékenységek közé, ám ha a professzionalizmus barátságos légkörrel és lenyűgöző környezettel társul, mindjárt másként érzi magát az ember. Ezt tapasztalta Mariann is, amikor először látogatott el margitszigeti klinikánkra. „A Margitszigethez számos kedves emlékem kötődik, ezért nem olyan volt, mintha orvoshoz vagy kórházba mennék, hanem kellemes érzés járt át, mintha egy wellness kezelésre jöttem volna. Amikor beléptem, azt láttam, hogy néhányan a váróban ülve furcsa keretes szemüvegben próbálgatják a látásukat. Gondoltam: ez vár rám is, és így is lett. Előtte mindenféle vicces műszerrel vizsgálták meg a szememet, ami teljesen fájdalommentes volt. Utána behívott a doktornő, elvégzett minden szükséges vizsgálatot, és részletesen elmagyarázott mindent. Külön szimpatikus volt, hogy minden felmerülő kérdésemre választ kaptam“ - mesélte, majd hozzátette, hogy az alkalmassági vizsgálat eredményei alapján a VISUMAX HD lézeres szemműtétet ajánlották számára.

Éles látás villámgyorsan és fájdalommentesen

Hogyan zajlott maga a műtét? Két szóban összefoglalva: villámgyorsan és fájdalommentesen. És íme a kicsit hosszabb beszámoló: „Mielőtt bekísértek a műtőbe, még egyszer megvizsgálták a szemem, majd belecsöpögtettek, és várnom kellett pár percet. A műtét is kellemes élményként maradt meg bennem, igazából az egészben a legnagyobb kihívás az ágyra felfekvés volt számomra, utána már minden extra gyorsan történt. Kaptam egy szemterpeszt, hogy ne pislogjak. Nagyon megnyugtató volt, hogy a doktornő fogta a fejemet, instruált, hogy nézzem a piros fényt, és visszaszámolt. Az egész néhány másodpercig tartott, és nem éreztem semmi fájdalmat. Ez már egy XXII. századi technológia.“

A műtét utáni délutánt és estét pihenéssel töltötte, a telefonja pedig negyedóránként emlékeztette, hogy csepegtetnie kell a szemébe. Már aznap is remekül látott, másnap ébredés után pedig teljesen természetes volt számára, hogy tiszta a kép, mintha sosem lett volna szüksége szemüvegre. Mariann szerint mindez óriási szabadságot adott, kitárult számára a világ. „Nem homályos a látásom a koszos szemüvegek miatt, vezetésnél látok messzire is és a GPS-t is gond nélkül, végre nem vagyok a szemüveghez kötve. Másnak vicces apróság, de számomra fontos, hogy most már be tudom fűzni a cérnát a tűbe, ha varrni szeretnék — sorolta lelkesen új, „élesben“ szerzett tapasztalatait — Legalább 25 évet fiatalodtak a szemeim, és végre most már a szememet dicsérik, nem a szemüvegeimet.”

És hogy mit üzen azoknak, akik hozzá hasonlóan szeretnének megszabadulni a szemüvegtől és kontaktlencsétől, de még bizonytalanok? „Azt, hogy ne féljenek, mert nincs mitől! A lézeres szemműtét nemcsak az ember látására, hanem az egész életére hatással van, az életminőség olyan mértékben javul, hogy csodás, új dimenziók nyílnak meg.“

VISUMAX HD kezelés = hogy 40 év felett se kelljen a szemüveg

A VISUMAX HD kezelést kifejezetten 40 év felettiek számára fejlesztették ki, mivel ebben a korban már gyengébb a szem alkalmazkodó képessége. Ez az innovatív eljárás azoknak is képes visszaadni a tűéles látás élményét, akik olvasószemüveg-kezelésre nem alkalmasak. A műtét után a páciensek nem csak távolra látnak kristálytisztán, hanem közelre, elsősorban monitortávolságra is érezhetnek egy kisebb fokú javulást.

Mivel a lézer nem csak a hullámfront-elemzést, de a topográfiás méréseket is figyelembe veszi, a legapróbb eltéréseket is kijavítja a szaruhártyán. Ennek köszönhetően nem ritka, hogy a pácienseknek 100%-120% feletti lesz a látásuk a műtét után, vagyis élesebben látnak, mint előtte szemüveggel vagy kontaktlencsével.

A Visumax HD kezelés másik előnye, hogy amilyen gyorsan zajlik maga a beavatkozás, olyan gyors utána a gyógyulás. Még az elfoglalt emberek is bele tudják illeszteni a napirendjükbe, hiszen 1-2 nap után máris folytatódhatnak a rohanós mindennapok - csak már kényelmetlenség nélkül.

Ha ön is szívesen multoifokális eldobná a szemüveget vagy kontaktlencsét, itt egy szuper ajánlat, amelynek nemcsak szeme, de pénztárcája is örülni fog: a Focus Medicalnál ugyanis most 102 000 Ft kedvezményben részesülhet a VISUMAX HD lézeres szemműtét árából. Ahogy Falusi Mariann is mondta, ne hezitáljon, inkább jelentkezzen itt alkalmassági vizsgálatra!

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet