Interjú Hajas Lászlóval a lézerkezeléséről

Honnan jött az ötlet, hogy megszabaduljon a szemüvegétől?

Kedves barátok, illetve szemész szakember ismerőseim ajánlották ezt a lehetőséget, és arra gondoltam, belevágok, megpróbálom.

Milyen volt az első benyomás?

Szimpatikus volt az exkluzív környezet is, a klinika ugyanis a Margitszigeten a Thermal Hotelben található. Először megdöbbentett a sok ember a váróban, arra számítottam, hogy legfeljebb 1-2 embert látok majd. Ellenben meglepően sokan voltak, népszerű a lézeres szemműtét.

Mi történt az első vizsgálat alkalmával?

A recepción nagyon kedvesen fogadtak, már ott érezhető volt a magas színvonal, a szakértelem. Az adategyezetés után elkezdődtek a vizsgálatok, ez nagyon érdekes volt számomra, ugyanis ilyen komoly műszeres méréseket azelőtt nem csináltak a szememen. Nagyon tetszett például az a rész, amikor levegőt fújtak a szemembe, ezzel ellenőrizték a szemnyomást. Végig éreztem az odafigyelést és a kedvességet, ami – és ebben biztos vagyok – nem csak a személyemnek szólt. Minden páciensre elegendő időt szánnak, ez abszolút látszik. A vizsgálat semmilyen kellemetlenséggel nem járt, kaptam néhány szemcseppet, aztán egyik mérés után jött a másik. Végig tájékoztattak az asszisztensnők arról, mi történik, úgyhogy teljes biztonságban éreztem magam.

Milyen élményei vannak a műtétről?

Érdekes, hogy a műtét napján nem volt bennem egyáltalán feszültség. Kérdezték is tőlem, nem izgulok-e, de éreztem a profizmust, megvolt a maximális bizalom. Egyébként is hiszek a sorsszerűségben; aminek meg kell történnie, az megtörténik. Ha az eredmény jó lesz, akkor örülni fogok, ha meg nem, akkor ez volt megírva. De eszembe sem jutott, hogy nem fog sikerülni. Pozitív gondolatokkal érkeztem. A műtét előtt beöltöztettek, hiszen azért mégiscsak műtétre jöttem, kaptam egy nagyon helyes sapkát, köpenyt, lábzsákot. Ezután néhány érzéstelenítő cseppet adott az asszisztensnő, majd bekísért a műtőbe. Az egészen rövid beavatkozásról leginkább a lézer kis kör alakú lámpája maradt meg, ahogy cikázott a szememen. Izgalmas élmény volt, nehezen hasonlítható össze bármivel is.

Azóta hogy érzi magát?

Nagyszerűen, köszönöm! Gyakran még most is előfordul, hogy automatikusan nyúlok a szemüvegemért, de aztán rájövök, hogy nem kell – hiszen látok. A műtét óta sokkal egyszerűbb az életem: élesen látok autóvezetésnél, és közelre is, ami a munkám során különösen előnyös: látok minden egyes hajszálat. Mindenkinek ajánlom, hogy tegye meg ezt a lépest az éleslátás felé, mert javul az életminősége.
Fantasztikus dolog!

8 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Biztonság

Több, mint 48 000 kezelés tapasztalatával és a legkorszerűbb technológiával állunk pácienseink rendelkezésére.

Szakértelem

A világon nálunk tesztelték először azt a FEMTO lézert, amivel ma már a vadászpilóták szemét is műtik. Élen járunk a legmodernebb technológiák meghonosításában.

Tapasztalat

A Focus Medical hazánk legnagyobb múlttal és tapasztalattal rendelkező látásjavító szemklinikája már 1990 óta.

Prémium megoldások

Az egyéni igényeket és fénytörési hibákat figyelembe véve alakítjuk ki a kezelési tervet. Hazánkban egyedülállóan minden korosztály számára tudunk személyre szabott megoldást nyújtani.

Orvosi garancia

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk.

Egyedülálló lézerpark

Egy helyen az elérhető legmodernebb lézerberendezések. A gépek karbantartására külön gondot fordítunk. Az egyetlen klinika, ahol az üzletvezető maga is ért a lézerekhez, hiszen ő maga is lézerfizikus.

Gyors életminőség javulás

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk.

Munkatársaink is itt műttették

Első kézből tapasztalhatja meg, milyen az élet lézeres szemműtét után, hiszen több kollégánk is átesett már a látásjavításon. Kérdezze őket bátran!