Hogyan zajlik klinikánkon a szürkehályog műtét?

A szürkehályog napjainkban már népbetegség. A szürkehályog vagy más néven cataracta a szemlencse olyan mértékű elhomályosodását, elszürkülését jelenti, ami már megakadályozza azt, hogy éles képet kapjunk a bennünket körülvevő dolgokról.

A 65-75 éves népesség fele, a 75 év felettieknek pedig közel háromnegyede szenved tőle! Vannak olyan tényezők, melyek hozzájárulnak a betegség kialakulásához, pl. az egyoldalú – antioxidánsokban szegény – étrend, a cukorbetegség, a szemet ért mechanikai behatások vagy a túl erős napfényterhelés. Ezek mellőzésével késleltethetjük az elkerülhetetlent, de teljes elkerülésére kicsi az esély.

A már kialakult betegség gyógyszerrel nem gyógyítható, sem szemüveggel, sem kontaktlencsével nem korrigálható, egyetlen megoldás a műtéti eljárás. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan zajlik klinikánkon a szürkehályog műtét.

Dr. Busch Zsuzsanna szemész szakorvos lesz segítségünkre, aki nem orvosunk, hanem páciensünk volt. Akkor keresett fel bennünket, mikor a szürkehályog tüneteit észlelte magán.

A Focus Medicalban minden műtéti eljárást egy nagyon alapos és részletes alkalmassági vizsgálat előz meg. A szürkehályog műtét esetében a vizsgálat során kiderül, hogy milyen előrehaladott állapotban van a szürkehályog, és hogy a páciens alkalmas-e a műtétre. Amennyiben a beteg alkalmas a műtétre, orvosunk felméri a dioptriát, és elmondja a páciensnek, milyen műlencsék közül választhat. A vizsgálat után nincs várólista, akár egy héten belül is sor kerülhet a műtétre. Ebben a rövid várakozási időszakban szükséges néhány rutin vizsgálatot elvégeztetnie a páciensnek: EKG, teljes labor, valamint fel kell keresni a háziorvosát egy szakvéleményért, hogy műthető-e.

Klinikánkon a vizsgálatok és természetesen a műtétek is minden esetben időpont egyeztetéssel történnek, ez megkönnyíti mind az orvos, mind a páciens dolgát.

Hogyan zajlik klinikánkon a szürkehályog műtét?

A szürkehályog műtétet modern, ultrahangos technológiával végezzük, a teljes beavatkozás mindössze húsz percig tart. Egy alkalommal csak az egyik szem operálható, a másik szem kezelése leghamarabb egy héttel az első műtét után lehetséges.

Klinikánkon NEM injekcióval, hanem szemcseppekkel történik az érzéstelenítés. A műtéti előkészítőbe asszisztensünk kíséri be, aki Önnel lesz végig a nap során. A műtét alatt a páciensnek egy pontra kell fókuszálnia, míg a szakorvos elvégzi az operációt, mely teljesen fájdalommentes. A műlencse behelyezése után a beteg szemére védőkötést helyezünk. A műtét után pácienseink pár órát pihennek a klinikánknak is otthont adó szálloda egyik kényelmes szobájában, majd kísérővel otthonába távozhat a másnapi kontroll vizsgálatig. A műtétet követő napon kerül sor az első kontroll vizsgálatra, ekkor veszi le szakorvosunk a páciens szemét borító kötést. Ellenőrizzük a látást, mely már egy nap alatt is jelentős javuláson megy keresztül. A műtét után egy héttel kerül sor a második kontroll vizsgálatra, a páciens látása eddigre nagymértékben javul.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet