FONTOS FIGYELMEZTETÉS! TELEFONOS CSALÓK ÉLNEK VISSZA A FOCUS MEDICAL NEVÉVEL

ISMERETLEN CSALÓK A FOCUS MEDICAL NEVÉBEN, TELEFONON ÉS A FACEBOOKON SZÜRKEHÁLYOG ELLENI GYÓGYSZERT KÍNÁLNAK MEGVÉTELRE. A Focus Medical felhívja a figyelmet arra, hogy nem árusít telefonon semmilyen gyógyszert, vagy étrendkiegészítőt, illetve senkit nem bízott meg ilyen tevékenységgel. Felhívjuk figyelmüket, hogy ilyen engedélyezett gyógyszer nem létezik, az ilyen ellenőrizetlen forrásból származó készítmények fogyasztása akár egészségére káros is lehet! Kérjük ne adják meg adataikat és ne vásároljanak ilyen terméket!

Hogyan zajlik klinikánkon a szürkehályog műtét?

A szürkehályog napjainkban már népbetegség. A szürkehályog vagy más néven cataracta a szemlencse olyan mértékű elhomályosodását, elszürkülését jelenti, ami már megakadályozza azt, hogy éles képet kapjunk a bennünket körülvevő dolgokról.

A 65-75 éves népesség fele, a 75 év felettieknek pedig közel háromnegyede szenved tőle! Vannak olyan tényezők, melyek hozzájárulnak a betegség kialakulásához, pl. az egyoldalú – antioxidánsokban szegény – étrend, a cukorbetegség, a szemet ért mechanikai behatások vagy a túl erős napfényterhelés. Ezek mellőzésével késleltethetjük az elkerülhetetlent, de teljes elkerülésére kicsi az esély.

A már kialakult betegség gyógyszerrel nem gyógyítható, sem szemüveggel, sem kontaktlencsével nem korrigálható, egyetlen megoldás a műtéti eljárás. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan zajlik klinikánkon a szürkehályog műtét.

Dr. Busch Zsuzsanna szemész szakorvos lesz segítségünkre, aki nem orvosunk, hanem páciensünk volt. Akkor keresett fel bennünket, mikor a szürkehályog tüneteit észlelte magán.

A Focus Medicalban minden műtéti eljárást egy nagyon alapos és részletes alkalmassági vizsgálat előz meg. A szürkehályog műtét esetében a vizsgálat során kiderül, hogy milyen előrehaladott állapotban van a szürkehályog, és hogy a páciens alkalmas-e a műtétre. Amennyiben a beteg alkalmas a műtétre, orvosunk felméri a dioptriát, és elmondja a páciensnek, milyen műlencsék közül választhat. A vizsgálat után nincs várólista, akár egy héten belül is sor kerülhet a műtétre. Ebben a rövid várakozási időszakban szükséges néhány rutin vizsgálatot elvégeztetnie a páciensnek: EKG, teljes labor, valamint fel kell keresni a háziorvosát egy szakvéleményért, hogy műthető-e.

Klinikánkon a vizsgálatok és természetesen a műtétek is minden esetben időpont egyeztetéssel történnek, ez megkönnyíti mind az orvos, mind a páciens dolgát.

Hogyan zajlik klinikánkon a szürkehályog műtét?

A szürkehályog műtétet modern, ultrahangos technológiával végezzük, a teljes beavatkozás mindössze húsz percig tart. Egy alkalommal csak az egyik szem operálható, a másik szem kezelése leghamarabb egy héttel az első műtét után lehetséges.

Klinikánkon NEM injekcióval, hanem szemcseppekkel történik az érzéstelenítés. A műtéti előkészítőbe asszisztensünk kíséri be, aki Önnel lesz végig a nap során. A műtét alatt a páciensnek egy pontra kell fókuszálnia, míg a szakorvos elvégzi az operációt, mely teljesen fájdalommentes. A műlencse behelyezése után a beteg szemére védőkötést helyezünk. A műtét után pácienseink pár órát pihennek a klinikánknak is otthont adó szálloda egyik kényelmes szobájában, majd kísérővel otthonába távozhat a másnapi kontroll vizsgálatig. A műtétet követő napon kerül sor az első kontroll vizsgálatra, ekkor veszi le szakorvosunk a páciens szemét borító kötést. Ellenőrizzük a látást, mely már egy nap alatt is jelentős javuláson megy keresztül. A műtét után egy héttel kerül sor a második kontroll vizsgálatra, a páciens látása eddigre nagymértékben javul.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet