„A lézeres szemműtét nemcsak a látásomat, az életminőségemet is javította “— Juronics Tamás táncművész a Focus Medicalt választotta

Juronics Tamás lézeres szemműtét

Juronics Tamás Kossuth-díjas táncművész, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője és koreográfusa, a Halhatatlanok Társulatának tagja. Romló látása miatt szemüvegviselésre kényszerült. Kezdetben még „sármos” kiegészítőként gondolt a segédeszközre, ám idővel egyre nagyobb nyűgöt jelentett számára.

A mondás szerint a tánc örökké fiatalon tart. Ez igaz is, ugyanis Juronics Tamásnak 30 éve a színpad az élete, és ugyanolyan kirobbanó formában érzi magát, mint pályája elején. Egyedül látása romlásán érzékelte az idő múlását. „Tipikus öregedési rosszullátó vagyok. 43 évesen csináltattam az első olvasószemüvegemet, 3 éve pedig már a távollátáshoz is szükségem volt egyre, mert vezetés közben elfáradt a szemem, nem tudtam kiolvasni például az előttem lévő autó rendszámtábláját. Távolra plusz 1,5 dioptriás volt a szemem, közelre pedig már plusz 3 is - mondja a most 52 éves táncművész.

Egy szemüveg stílusos, kettő már bosszantó

Sokan hiúsági okokból nem hordják a szemüveget, de Juronics Tamás éppen ellenkezőleg, először kifejezetten szerette, és vonzó kiegészítőként tekintett rá. „Az arcom része lett a szemüveg. Kezdetben volt egy sármja, és élveztem “— idézi fel, ám azzal folytatja, hogy mindez elmúlt egy idő után. „Hamarosan csak a nyűg maradt, amiért állandóan váltogatnom kellett a szemüvegeket. Olvasószemüveg fel, majd le, távollátó szemüveg fel, le, napszemüvegből is dioptriásra volt szükségem. Nagyon sok nehézséget okozott a munkám során. A próbákat mindig azzal kezdem, hogy elindítom a zenét, ehhez olvasószemüveg kellett, de mikor odafordultam a művészekhez, akkor már a másik szemüvegre volt szükségem, a kettő között pedig egyik sem volt jó.“ Emellett pedig a magánéletében is egyre jobban zavarta a segédeszköz, különösen miután megszülettek a gyerekei, és csak szemüveggel látta tisztán az arcukat.

A kontaktlencsétől idegenkedett, és mivel a bátyja már átesett egy sikeres lézeres szemműtéten, tudta, hogy ez az egyetlen tartós és kényelmes megoldás, ha vissza szeretné kapni az éles látását. Ennek ellenére sokáig hezitált, hogy rászánja-e magát a beavatkozásra. „Amikor az ember szeméről van szó, nagyon elővigyázatos. Mindenki félti a látását, a szemét, fél a műtéttől. Hogy ezeket a félelmeimet elhessegessem, az ismerőseimtől kértem referenciákat, rengeteg kommentet elolvastam az interneten, kerestem azt a megnyugtató, biztonságot adó stabilitást és tapasztalatot, amit aztán a Focus Medicalnál találtam meg. A végső lökést az adta meg, hogy éppen mikor már eldöntöttem, hogy belevágok, láttam egy anyagot a klinikáról Papp Gergő barátomnál. “

Juronics Tamás lézeres szemműtét
Juronics Tamás látás vizsgálata a Focus Medical-nál

„24 óra sem telt el a műtét óta, és máris élesen láttam“

Az éles látáshoz vezető út számára is az alkalmassági vizsgálattal indult, hogy felderítsék, van-bármilyen ellenjavallata a kezelésnek. Juronics Tamás így emlékszik vissza az első találkozásra: „Az egész folyamat nagyon profi volt, kedvesen, barátságosan zajlott minden, és természetesen semmi fájdalommal nem járt. Különösen hálás vagyok dr. Fodor Erzsébet főorvosnőnek, hogy minden vizsgálatnál elmagyarázta, mi miért történik. Legnagyobb örömömre alkalmasnak találtak, és a doktornővel egyetértésben úgy döntöttünk, hogy a Visumax HD kezelés lesz számomra a megfelelő. “

Juronics Tamás lézeres szemműtét
Lézeres szemműtétet megelőző alkalmassági vizsgálat

Bár a klinikán elhangzottak megnyugtatták, azért a műtét előtt nagyon izgult. „Természetes, hogy ilyenkor stresszes az ember, ezért rutinszerűen mindenki kap egy fél Xanax-ot, hogy megnyugodjon, illetve a gyógyszer segít a szem körüli izmok ellazulásában is “— kezdi beszámolóját a nagy napról, és gyorsan hozzáteszi, hogy ő akár egy egész pirulát is elfogadott volna. „Felesleges volt izgulni, mert semmilyen negatív élményem nem volt a műtét során, az egész beavatkozás gyorsan és fájdalommentes zajlott. Azt hittem, még el sem kezdték, de már vége is volt."

De nemcsak a műtét zajlott meglepően gyorsan, hanem a látása is villámsebességgel tisztult ki. „Reggel kontrollra kellett jönnöm Pestre, és a hazafelé úton teljesen ledöbbentett, hogy minden közlekedési- és rendszámtáblát, sőt, még a műszerfalat is élesen láttam. 24 óra sem telt el a műtét óta, és máris megjavult a látásom. “ Ráadásul- mint kiderült- azzal, hogy megszabadult az állandó szemüvegcserélgetéstől, egyre gyakrabban előforduló szédülései is elmúltak. Mint mondja, a lézeres szemműtét nem csak a látását, hanem a közérzetét és életminőségét is javította. Ahhoz képest, hogy mennyi ideig hezitált, most már ő keresi a környezetében a szemüveges embereket, hogy elmondhassa nekik a pozitív tapasztalatait, és bíztassa őket, hogy bátran lépjenek rá az éleslátáshoz vezető útra. „Nagyon jó döntésnek tartom, hogy rászántam magam a műtétre, azt pedig még jobbnak, hogy a Focus Medicalt választottam, hiszen az egész nem egy műtétnek tűnt, hanem egy baráti találkozónak. “

40 év felett akár élesebben láthat, mint fiatal korában

A Visumax HD kezelés az egyik legkíméletesebb lézeres látásjavító eljárás, amely különösen 40 év felett ajánlott, amikor már gyengébb a szem alkalmazkodó képessége már, és megjelennek az öregszeműség jelei. Ez az innovatív eljárás azoknak is képes visszaadni a tűéles látás élményét, akik olvasószemüveg-kezelésre nem alkalmasak. A műtét után a páciensek nem csak távolra látnak kristálytisztán, hanem monitortávolságra is érezhetnek egy kisebb fokú javulást.

Mivel a lézer nem csak a hullámfront-elemzést, de a topográfiás méréseket is figyelembe veszi, a legapróbb eltéréseket is kijavítja a szaruhártyán. Ennek köszönhetően nem ritka, hogy a pácienseknek 120% feletti lesz a látásuk a műtét után, vagyis élesebben látnak, mint előtte szemüveggel vagy kontaktlencsével. Ez olyan mértékű javulás, mintha egy régi TV helyett egy vadonatúj, HD televíziót néznénk.

Ha Juronics Tamáshoz hasonlóan Ön is szívesen élvezné az éles látás semmihez sem fogható kényelmét, használja ki szemrevaló ajánlatukat: ha most jelentkezik alkalmassági vizsgálatra, 66.000 Ft kedvezményben részesülhet a VISUMAX HD lézeres szemműtét árából!

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet