Keleti Andrea 20 évet fiatalodott pár perc alatt

Keleti Andrea beszámolója a lézeres szemműtétről

Keleti Andrea beszámolója a lézeres szemműtétről

Hatszoros profi magyar táncbajnok, tánciskolát vezet, tévéműsorokban szerepel. Keleti Andrea tehetségénél csak szépsége ragyogóbb, hiszen ötvenen túl is bombaformában van. Egyedül romló látása árulkodott koráról, de egy lézeres szemműtétnek köszönhetően eldobhatta a szemüveget.

Mikor lettél szemüveges?

Sokáig húztam-halasztottam a dolgot, de nagyjából 15 évvel ezelőtt már muszáj volt megvennem az első szemüvegemet. Távolra sem volt túl jó a látásom, például az ismerősöket csak a sziluettjükről, mozgásukról ismertem fel, közelre viszont szemüveg nélkül szinte semmit sem láttam.

Miben zavart a szemüveg?

Rengeteget kínlódtam vele, főleg a táncórákon, ahol 3 percenként cserélem a zenét. Ehhez fel kellett vennem, majd szaladtam vissza irányítani, mutatni a lépéseket, de sokszor a fejemen maradt a szemüveg, és rohanhattam lerakni, vagy azzal kellett ugrálnom. Nap mint nap ebben élni, nagyon bosszantó volt. Másrészt mivel közszereplő vagyok, sokszor kell megjelennem sminkben. Márpedig szemüveggel sminkelni a szemet gyakorlatilag lehetetlen.

Hogyan jött képbe a lézeres szemműtét?

Év elején, az adóbevallás idején feltűnt, hogy a 60 éves könyvelőm milyen szuperül el tudta olvasni azokat a szövegeket is, amiket én csak csíkoknak láttam. Mikor mesélte, hogy megműttette a szemét, rácsodálkoztam, mert egészen addig azt hittem, hogy csak a rövidlátáson tudnak segíteni lézeres szemműtéttel, a távollátáson nem.

És ekkor felkerested a Focus Medical klinikáját…

Igen, nagy izgalommal és félelemmel érkeztem az alkalmassági vizsgálatra, de a klinikára belépve hamar megnyugodtam. A vizsgálat rendkívül alapos, mégis játszi könnyedséggel, gyorsan és fájdalommentesen zajlott. A végén pedig nagyon örültem, hogy alkalmasnak találtak.

Hogyan emlékszel vissza a műtétre?

Bevallom, remegő lábakkal léptem be, hiszen az embernek mégiscsak a szeme az egyik legnagyobb kincse. De a műtőben hamar kiderült, hogy felesleges volt izgulnom. Csak a fény felé kellett néznem, közben pedig a lézer varázsütésre megjavította a szemem. Talán egy perc sem volt szemenként az egész, közben pedig semmit nem éreztem.

Már rögtön utána élesen láttál?

A műtőből kijőve picit még homályos volt a látásom, olyan mintha víz alatt nyitottam volna ki a szemem. Estére elmúlt, és már tökéletesen láttam mindent. A műtét előtt a távoli dioptriám +1,5, az olvasószemüvegem +3-as volt, a másnapi kontrollon viszont már a legapróbb betűs szöveget is el tudtam olvasni, és kiderült, hogy távolra 160 százalékos lett a látásom.

Miben változott az életed a műtét óta?

Időmilliomos lettem, mert napi 30-40 percet biztosan nyertem azzal, hogy nem kell folyton keresgélnem a szemüvegemet. Emlékszem, hogy mikor a műtét után először szaladtam be a közértbe, és a pékáruknál végre nem kellett előkotornom a szemüvegemet, mert már láttam a kódjukat anélkül is. Napozás közben is kényelmesen tudok végre olvasgatni, hogy a napszemüveget nem az olvasószemüvegem fölé kell felvennem. Mondjuk, az nem esett túl jól, mikor először a tükörbe néztem, mert felfedeztem néhány ráncot, amikről eddig nem tudtam. De nagyon boldog vagyok, hogy rászántam magam a műtétre, ez volt életem legjobb döntése.

Nem Keleti Andrea az egyetlen híresség, akik a Focus Medicalnak köszönhetően kapta vissza éles látását. Például Papp Gergő ‘Pimasz úr’, Vámos Marci, Rost Andrea és Falusi Mariann is a világelső klinikán műtette meg a szemét. Legyen ön a következő, aki eldobhatja a szemüveget! Jelentkezzen alkalmassági vizsgálatra, és most akár 180.000 Ft kedvezményt kaphat a kezeléscsomag árából!

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet