Kin segíthet a lézeres látásjavítás és kin a látásjavító lencseműtét?

Kin segíthet a lézeres látásjavítás és kin a látásjavító lencseműtét?

A lézeres látásjavításról már biztosan nagyon sokan hallottak, de a látásjavító lencseműtét még nem annyira terjedt el a köztudatban, pedig remek megoldás lehet azok számára, akik valamilyen kizáró ok miatt nem választhatják a lézeres szemműtétet. Aki kíváncsi, pontosan mit is jelentenek ezek a látásjavító megoldások, feltétlen olvassa el a cikket!

Körülbelül 50 éves kor felett válik megkerülhetetlenné a látásromlás problémaköre, ekkora ugyanis már eléri az embereket az öregszeműség (más néven presbyopia). Ez persze nem azt jelenti, hogy aki elmúlt 50, az már öregnek számít, viszont a test öregedése a szemet sem kíméli. Minél idősebbek vagyunk, annál többet veszít a szemlencse a rugalmasságából, e miatt csökken a szem alkalmazkodóképessége, vagyis nehezebben idomul a különböző távolságokhoz. A mindennapokat ez annyiban érinti, hogy elkezdjük egyre távolabb tartani az arcunktól a könyvet, az okostelefont és minden elolvasni kívánt szöveget, mígnem azt vesszük észre, hogy már túl rövid a karunk ahhoz, hogy élesen lássuk az olvasnivalót.

A leggyakoribb megoldás: VISUMAX LBV lézeres olvasószemüveg-kezelés

Az első és legfontosabb, amelyet a felvázolt probléma lézeres megoldásáról, vagyis az olvasószemüveg-kezelésről tudni érdemes, hogy teljesen fájdalommentes, gyors, sőt egyből, már a beavatkozás utáni percekben is érzékelhető a látásjavulás.

A Focus Medical népszerű lézeres kezeléseihez hasonlóan a VISUMAX LBV olvasószemüveg-kezelés is lebenyes eljárás, amelynek nagy előnye, hogy a látáskorrekció a szaruhártya mélyebb, érzéketlenebb részében zajlik - ez garantálja a fájdalommentességet.

Az olvasószemüveg-kezelés (a többi lézeres eljárástól eltérően) az egyik szemet úgy állítja be, hogy a távoli és a közepes, a másik szemet pedig, hogy a közeli és közepes távolságban lévő tárgyakat lássa élesen.

Így érhető el, hogy jól láthassunk közelre, közepes távolságra és távolra is, az agy pedig majd hozzászokik a korrekciókhoz. Az alapvető, lézeres látásjavításhoz kapcsolódó szabályokon túl az LBV esetében van ezért egy plusz megkötés, mégpedig az, hogy a kezeltek ne próbálgassák az első napokban, hogy mit látnak a jobb és mit a bal szemükkel, mert ezzel megnehezíthetik az agy dolgát.

A Focus Medicalnál minden beavatkozást megelőz egy alapos alkalmassági vizsgálat, amely során kiderül, hogy elvégezhető-e a kívánt kezelés. Ha pedig az alkalmassági vizsgálat nem derít fel kizáró okot, akkor az öregszeműségre kiváló megoldás lehet a gyors és hatékony VISUMAX LBV olvasószemüveg-kezelés.

Ha nem alkalmas valaki a VISUMAX LBV olvasószemüveg-kezelésre, akkor a látásjavító lencseműtét a megoldás

Sajnos előfordulhat az, hogy az alkalmassági vizsgálat olyan tényezőkre derít fényt, amelyek miatt nem végezhető el a lézeres látásjavítás, azonban még ilyenkor is van remény! Fontos, hogy ilyen esetekben ne kezdjen el az ember klinikáról klinikára járni, hogy találjon egyet, ahol “bevállalják” a lézeres szemműtét elvégzését, hisz a problémás tényezők miatt senki sem tudná garantálni a kielégítő eredményt. Sokkal okosabb döntés ilyenkor megfontolni a látásjavító lencseműtétet, amely biztonságos, kíméletes és remek eredményt hozhat!

A látásjavító lencseműtéttől azért sem kell tartani, mert nagyon hasonló a rutinműtétnek számító szürkehályog műtéthez. A látásjavító lencseműtét során ugyanis, a szürkehályog műtéthez hasonlóan, minimális beavatkozással cserélik ki a régi szemlencsét egy kiváló minőségű műlencsére, így könnyen és gyorsan szabadíthatja meg az embert a látásromlást okozó fénytörési hibáktól. Sokan tartanak attól, hogy egy ilyen beavatkozást altatásban kell elvégezni, amely megterhelné a szervezetüket, de ez szerencsére nem igaz, hisz a mindössze 20 percig tartó kezelés fájdalommentességéhez elegendő a kíméletes, szemcseppes érzéstelenítés.

A kezelés tehát biztonságos, fájdalommentes, és 100%-os látásélesség is elérhető vele, vagyis nem kell búsulnia annak, aki nem volt alkalmas a lézeres beavatkozásra, hisz a látásjavító lencseműtét is visszaadhatja neki az éles látás élményét.

Ha ki szeretné deríteni, hogy melyik kezelés szabadíthatja meg a szemüvegétől, jelentkezzen be bátran egy alkalmassági vizsgálatra, hogy a Focus Medical tapasztalt szakorvosai utat mutathassanak az éles látás felé!

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet