Szemüveg kontra lézeres szemműtét - kinek javasolható a lézeres szemműtét?

  • Azoknak, akik csak szemüveg vagy kontaktlencse segítségével látnak élesen távolra és szeretnének megszabadulni ezektől a segédeszközöktől, orvosi alkalmasság esetén érdemes a lézeres látásjavító műtétet választaniuk.
  • Azoknak, akik a távoli éles látáshoz szemüveget viselnek, de van olvasószemüvegük is, legújabb eljárásunkkal - alkalmasság esetén - megszabadulhatnak mind a távoli, mind a közeli szemüvegüktől. Erről a kezelésről bővebben a www.olvasoszemuveg-kezeles.hu-n olvashatnak.
  • A lézeres látásjavító kezeléseinket 18 éves kortól 65 éves korig végezzük.

Lézeres szemműtétet azon esetekben alkalmazunk, amikor szemüveg vagy kontaktlencse segítségével korrigálható a rövidlátás, a távollátás illetve az astigmia (cilinderes szem). Számos esetben a fénytörési hiba olyan nagy mértékű, hogy a pácienst zavarja „szódásüveg” vastagságú szemüveglencséje, kontaktlencsét egyéb okok miatt nem bír viselni, segédeszköz nélkül pedig minimális a látásélessége.

Bizonyos szakmák képviselőinél kritérium az éles látás, és felvételkor kizáró tényező akár a csak kisfokú rövidlátás vagy távollátás és ennek eredményeként a szemüveg viselése. Sokak számára egy lézeres szemműtét ára először kicsit soknak tűnik. De a befektetés pár éven belül sokszorosan megtérül, hiszen nem kell többé szemüvegre, kontaktlencsére, dioptriás napszemüvegre költeni.

Mindennapjaink során számos olyan tevékenységet végzünk, melyeknél kényelmetlen, zavaró, esetleg nem megengedett a szemüveg viselése. Gondoljunk csak egyszerűen egy hideg téli napra, amikor a mínuszokból fűtött szobába lépünk. Pillanatokon belül párás lesz a szemüveg, és perecekbe telik, míg ismét tisztán látunk.

Az extrém sportok, de akár a mindennapi testmozgás kedvelőinek is zavaró lehet a szemüveg viselése. Sportolás közben fennáll a szemüveg megrongálódásának, ebből adódóan a szem sérülésének a veszélye is (a megrepedt, eltörött szemüveglencse egy darabjának szembe kerülése maradandó látásromlást, látásvesztést is okozhat). Néhány vízi sport esetében, mint az úszás, vízilabda, vadvízi evezés stb. a szemüveg viselése egyszerűen nem kivitelezhető. Alternatív megoldás ilyenkor a kontaktlencse használata, de sok esetben egyéb okok miatt ez a korrekció nem viselhető.

Állandó szemüveg tisztogatás, félelem az esetleges sérülésektől, elvesztéstől, gondoskodás a megfelelő számú pótszemüveg beszerzéséről, számtalan kellemetlenség sportoláskor és az élet egyéb területein – mindez elkerülhető, amennyiben Ön a látásjavító lézeres szemműtétet választja a maximális látásélesség végleges elérése érdekében.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet