Lézeres szemműtéten esett át a Magyar Nemzeti Cirkusz artistája

Merrylu Richter lézeres szemműtét

Merrylu Richter Balerinákat megszégyenítően hajlékony, magabiztosan egyensúlyoz lóháton, kézen támaszkodva lábujjaival lő ki nyílvesszőt, egyszóval hihetetlen dolgokra képes. Ám kevesen tudják róla, hogy a Magyar Nemzeti Cirkusz akrobatájának rossz látása évekig megnehezítette az életét. Azonban ez már a múlt, hiszen nemrég sikeres szemműtéten esett át klinikánkon, a Focus Medical-nál.

Merrylu a sokgenerációs artista Casselly-család tagja, aki édesanyjától lenyűgöző hajlékonyságot örökölt. Nem csoda, hogy négyévesen már fellépései voltak és a mai napig is a kézegyensúlyozó produkcióival ejti ámulatba a közönségét. Bámulatos előadásával 2014-ben még a leghíresebb magyar cirkuszdinasztia fiatal tagját, ifj. Richter Józsefet is elvarázsolta, pedig akkor még egymás riválisaként versenyeztek. Hamarosan azonban már egy párként léptek a közönség elé, 2016-ban sor került az esküvőre is, amelyen a cirkuszt megidézve elefántháton hagyták el ceremónia helyszínét. A Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója és Merrylu Richter tavaly bebizonyították, hogy nemcsak a magánéletben alkotnak álompárt, hanem a porondon is, hiszen a Pas de deux című előadásuk (amely magyarul a Balett lóháton elnevezést kapta) elnyerte a cirkuszvilág Oscar-szobraként emlegetett Arany Bohóc-díjat.

Nézze meg Merrylu Richter beszámolóját a lézeres szemműtétről!

Sem a szemüveg, sem a kontaktlencse nem volt jó megoldás

Merrylu Richter 18 éves kora óta volt szemüveges. Közelre jól látott, de tévé nézéshez, vezetéshez mindig szemüveget kellett hordania. Az előadások jelentették a legnagyobb kihívást számára, hiszen az előadás alatt szemüveget nem viselhetett, mert könnyen leesett volna. A kontaktlencsét is kipróbálta, de a lencse irritálta a szemét, nem tudta viselni. Így más lehetősége nem maradt, mint homályos látással a porondra állni. Ez azonban balesetveszélyes volt. „Volt egy eset, mikor nem sikerült felugranom a lóra, mert a dobogó ugyanolyan színű volt, mint a porond, és egyszerűen nem láttam.“

A gyönyörű cirkuszművészt ezért már évek óta foglalkoztatta a lézeres szemműtét gondolata, de eddig az állandó gyakorlások és fellépések nem engedték, hogy időt szakítson rá. A Covid-járvány miatti leállás azonban végre tökéletes alkalmat kínált a látásjavító beavatkozásra. „Rengeteg ember véleményét kikértem, alaposan utánajártam a témának, és a legtöbben a Focus Medicalt ajánlották. Azt mondták, Magyarországon ők a legjobbak, hozzájuk forduljak“ — magyarázza Merrylu, miért éppen minket választott.

Merrylu Richter előadás közben
Merrylu és férje, Richter József előadás közben

„Semmit nem éreztem a műtét alatt“

Merrylu e-mailben jelentkezett a Focus Medicalhoz, és már az első személyes találkozó előtt érezte, hogy itt jó kezekben lesz. „Nagyon gyorsan választ kaptam, és nagy örömre angolul, ugyanis nem beszélek jól magyarul. Kedvesen fogadtak, barátságos az egész környezet, és mindenki profi.“ — idézi fel. Az alkalmassági vizsgálaton alkalmasnak találták az egyik legmodernebb VISUMAX lézerkezelésre.

Innentől kezdve már gyorsan pörögtek az események: egy héttel később sor került a műtétre. Természetesen Merrylu izgult, ám miután részletesen elmagyarázták, mi fog történni, nyugodtan sétált be a műtőbe. „Ahhoz képest, hogy az alkalmassági vizsgálat 2 órás, a műtét ennek csupán egy töredéke, összesen 15-20 percet töltöttem bent, de ennek nagy része az előkészítés volt, maga a műtét meglepő módon csak néhány percig tartott. Nem is gondoltam, hogy ennyire fájdalommentes lesz, tényleg semmit nem éreztem“ — emlékszik vissza.

„Ránéztem a tévére, és tisztán láttam“

Közvetlenül a műtét után még homályosan látott, de ez teljesen természetes, a legtöbb páciens ezt tapasztalja.Műtét után mehetett is haza, semmi más dolga nem volt csak a csepegtetni a szemébe. „Mivel eléggé álmos voltam, lefeküdtem pihenni picit. Miután felkeltem, és lementem a földszintre már élesen láttam! Teljesen ledöbbentem, ugrálni tudtam volna örömömben. Ránéztem a tévére, és tisztán láttam. Ránéztem a férjemre, és emlékszem, mondtam is neki, hogy »Eddig nem is tudtam, hogy ennyire jóképű vagy«“ — meséli nevetve Merrylu.

Az akrobataművész azóta is élvezi a lézeres szemműtét eredményét, és azt, hogy immáron tűéles látással gyakorolhatja mutatványait. Jelenleg gőzerővel készül a jövő tavasszal kezdődő szezonra, alig várja, hogy előadásai közben végre élesen láthassa a nézőtéren ülők arcát.

Jelentkezzen most alkalmassági vizsgálatra, és tudja meg, alklmas-e a kezelésre.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet