FONTOS FIGYELMEZTETÉS! TELEFONOS CSALÓK ÉLNEK VISSZA A FOCUS MEDICAL NEVÉVEL

ISMERETLEN CSALÓK A FOCUS MEDICAL NEVÉBEN, TELEFONON ÉS A FACEBOOKON SZÜRKEHÁLYOG ELLENI GYÓGYSZERT KÍNÁLNAK MEGVÉTELRE. A Focus Medical felhívja a figyelmet arra, hogy nem árusít telefonon semmilyen gyógyszert, vagy étrendkiegészítőt, illetve senkit nem bízott meg ilyen tevékenységgel. Felhívjuk figyelmüket, hogy ilyen engedélyezett gyógyszer nem létezik, az ilyen ellenőrizetlen forrásból származó készítmények fogyasztása akár egészségére káros is lehet! Kérjük ne adják meg adataikat és ne vásároljanak ilyen terméket!

A lézeres szemműtétet követő felépülés fontosabb jellemzői

PRK, avagy a felszíni kezelés utáni felépülés

A felszíni beavatkozás, ahogyan a neve is tükrözi, a szaruhártya felszínén történik. Az operáló szemész egy mechanikus eszközzel, illetve lézerrel eltávolítja a szaruhártya legfelső hámrétegét, majd az excimer lézer segítségével elvégzi a szükséges korrekciókat a szem felszínén. Ezt az eljárást manapság már ritkábban választják, hiszen több kellemetlenséget (szúró, égő, idegentestérzés, fájdalom) kell átélni a páciensnek a műtétet követő 2-4 napban. A PRK kezelés után a szaruhártya rendkívül érzékennyé válik, hiszen az idegvégződések szabadon érintkeznek a külvilággal. Ezért egy terápiás kontaktlencsét helyeznek a szemre, ami védeni fogja a szemfelszínt a beavatkozást követő időszakban. A szem nagyjából 2-4 napig marad ilyen érzékeny, eddig tart a szaruhártya hámosodási folyamata. A PRK kezelés után általában 7-10 nap a gyógyulási idő. Ebben az időszakban javasolt a szem pihentetése. A látásélesség a műtétet követő 3-4. héten, a szaruhártya fénytörése körülbelül 6 hónap alatt áll helyre. Ez alatt a fél év alatt az UV sugárzás kifejezetten káros, mert a szaruhártya sejtjei UV sugárzás hatására megpróbálják visszaállítani a beavatkozás előtti, hibás szaruhártyaformát. Emiatt 6 hónapig kifejezetten kerülni kell az erős napfényt, a szoláriumot, emellett kötelező a megfelelően ellenőrzött UV-szűrős napszemüveg viselése.

A lézeres szemműtétet követő felépülés fontosabb jellemzői

A FEMTO típusú, avagy a lebenyes kezelés utáni felépülés

A lebenyes kezelés abban más, mint a felszíni műtét, hogy ez esetben a szaruhártya mélyebb rétegében történik a lézeres beavatkozás. A műtét során a femtolézer védőlebenyt készít a szaruhártya legfelső rétegéből, amit felhajtva az excimer lézer elvégzi azt a korrekciót, amitől a látás élessé válik. A kezelés amellett, hogy pár percig tart, fájdalommentes mind a műtét előtt, mind a műtét után egyaránt. Ennek oka, hogy a beavatkozás a szaruhártya mélyebb rétegeiben történik, ahol elvétve vannak idegvégződések és a felszíni hámréteg sem kerül eltávolításra, az érzőidegek nem érintkeznek a külvilággal. Közvetlenül a műtét után észlelhető ködös látás, mely néhány óra alatt eltűnik, a „kép” kitisztul. A lebenyes eljárásoknál a szaruhártya fénytörése 1-2 hónap alatt helyreáll. Annak ellenére, hogy a kezelés után a szem kevésbé lesz érzékeny az UV sugárzásra, a műtétet követő két hónapig ez esetben is UV-szűrős napszemüveget kell viselni a szabadban. A gyógyulási idő ez esetben mindössze 1-2 nap, a páciens akár a műtét másnapján munkába állhat, természetesen munkakörtől függően.

Mire figyeljünk a műtét után?

A PRK műtét után fél éven keresztül, FEMTO kezelés esetén 3 hétig szemcseppet kell használni, hogy elkerüljük a fertőzéseket, gyulladásokat. A páciensnek az elkövetkezendő hónapokban műkönnyet kell használnia. A lézeres szemműtét utáni napon kerül sor az első kontrollvizsgálatra, amelyet még néhány további kontroll követ, az orvos utasítása szerint. A fertőzésveszély esélyének csökkentése érdekében a beavatkozás után minimum két hétig elkerülendő bármiféle krém, illetve gél használata a szem környékén. Nem érheti víz a páciens szemét néhány napig, úszni és más vízi sportokat űzni, illetve szaunázni, gőzfürdőzni pedig csak 6 hét után lehet. Szigorúan tilos a szoláriumozás a kezelés típusától függően 2-6 hónapig. A mihamarabbi gyógyulás érdekében az első három hónapban ajánlott kerülni az olyan sportokat, amelyek nagy erőkifejtést igényelnek. Ilyen kerülendő sport például a futball, karate vagy a súlyzós, emelős edzések. Később, a teljes felépülést követően, természetesen ezeket újra szabadon gyakorolhatják a páciensek. A könnyebb fizikai igénybevétellel járó sportokat, mint a futás, kerékpározás, torna, a műtét után 3-7 nappal már szabad végezni. 

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet