FONTOS FIGYELMEZTETÉS! TELEFONOS CSALÓK ÉLNEK VISSZA A FOCUS MEDICAL NEVÉVEL

ISMERETLEN CSALÓK A FOCUS MEDICAL NEVÉBEN, TELEFONON ÉS A FACEBOOKON SZÜRKEHÁLYOG ELLENI GYÓGYSZERT KÍNÁLNAK MEGVÉTELRE. A Focus Medical felhívja a figyelmet arra, hogy nem árusít telefonon semmilyen gyógyszert, vagy étrendkiegészítőt, illetve senkit nem bízott meg ilyen tevékenységgel. Felhívjuk figyelmüket, hogy ilyen engedélyezett gyógyszer nem létezik, az ilyen ellenőrizetlen forrásból származó készítmények fogyasztása akár egészségére káros is lehet! Kérjük ne adják meg adataikat és ne vásároljanak ilyen terméket!

A lézeres szemsebészet hosszú távon is biztonságosnak bizonyult

A lézeres szemsebészet hosszú távon is biztonságosnak bizonyult

Legfrissebb kutatások szerint úgy tűnik, a lézeres szemsebészetnek nincsenek hosszú távú hatásai a szaruhártya belső sejtrétegére, a hámsejtekre.

A kutatások során 16 páciens szemét vizsgálták meg, akik vagy PRK kezelésen (Photorefractive Keratectomy – fénytörő szaruhártya-eltávolítás, melynek során ledörzsölik a szaruhártya védőrétegét, a hámsejteket, és a szaruhártya felszínén végzik a lézeres kezelést), vagy LASIK kezelésen (angol mozaikszó: a Laser-Assisted in Situ Keratomileusis-ból összerakva, jelentése: a sebész egy mechanikus eszköz segítségével védőlebenyt képez a szaruhártya felső rétegeiből. Ezt felhajtja, majd a lebeny alatti rétegben elvégzi a lézerkezelést. Végül visszahajtja a lebenyt, amely visszafekszik a műtött területre.) estek át.

A szaruhártya belső sejtrétegéről, a hámsejtekről felvételeket készítettek mindkét műtétfajta előtt, majd 9 évvel a műtétek elvégzése után is. A kutatóorvosok a fenti 16 páciens – akiknek tehát lézeres szemműtétük volt - szaruhártya hámsejtjeinek éves veszteségrátáját hasonlították össze olyan 42 ember szaruhártya hámsejt veszteségrátájával, akik egyáltalán nem estek át semmilyen szemsebészeti műtéten. A lézeres műtétet követő 9 év múlva a páciensek szaruhártya hámsejt sűrűsége 5.3 %-kal volt kevesebb, mint a műtéti beavatkozás elvégzése előtt. Ugyanakkor az éves hámsejt veszteségrátájuk (0.6 %) megegyezett azokéval, akik semmilyen műtéti beavatkozáson nem estek át.

Ez a friss és hosszú távú kutatásból származó eredmény alátámasztja számos más, rövid távon elvégzett vizsgálat eredményeit is, amelyekben szintén nem találtak szignifikáns hámsejt veszteséget a LASIK és a PRK lézeres szemműtétek után. A jelen kutatási eredmény fontosságát növeli, hogy vizsgálták azt is, vajon a LASIK, vagy PRK szemműtéten átesett páciensek szaruhártyáját felhasználhatják-e, mint donorszövetet.

Mivel a kutatási eredmény azt mutatta, hogy a PRK lézeres műtéten átesett emberek hámsejt veszteségrátájában nincs különbség, összehasonlítva a műtéten egyáltalán át nem esett emberekével, az orvosok úgy vélik, a PRK műtéten átesett páciensek szaruhártyája alkalmas lesz későbbi keratoplasztikára – olyan sebészeti eljárásra, amelyben a szaruhártya meglévő problémájának korrigálására donorszövetet használnak fel.

Forrás: www.diagnozis.hu

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet