Mezei Tamás: Hála a lézeres szemműtétnek, még több gólt lövök

Mezei Tamás: Hála a lézeres szemműtétnek, még több gólt lövök

Nem kétséges, hogy Mezei Tamás olimpiai bronzérmes és Európa-bajnok, az egyik legjobb vízilabdás. A 32 éves center minden nagy világversenyen nyert már érmet, klubcsapataival is sikeres. A Vasas játékosa ráadásul határozottan azt állítja: amióta átesett a lézeres szemműtéten, még jobb pólós lett.

Mióta volt gond a látásával?

Közel húsz éve rossz a látásom. A távoli dolgokat nem látom jól, különösen félhomályban nem. Szemüveget kellett viselnem, de nagyon zavart. Aztán egyszer kipróbáltam a kontaktlencsét is, de nagyon nem jött be, úgy éreztem, ennél még az is jobb, ha kicsit homályos látással pólózom. Az hogy mennyire rosszul láttam csak most tudatosult bennem, amióta átestem a műtéten. Ahogy az is, hogy a gyakori fejfájások is a szemem erőltetése miatt gyötörtek.

Úgy tudom, már évek óta fontolgatta az ötletet, hogy megműtteti a szemét. Miért várt ilyen sokat?

Jó ideig nem találtam megfelelő időpontot, csak tavaly tudtam végre úgy egyeztetni az edzőmmel, hogy nyugodt lehettem, a csapat nem sínyli meg azt az időt, amíg nem tudom őket segíteni.

Miért éppen a Focus Medicalt választotta?

Ennek két oka volt. Egyfelől az interneten olvasottak és az ismerősöktől hallottak alapján erről a klinikáról alakult ki a legpozitívabb kép. Másfelől én két uszodába járok sokat: a Komjádiba és a Hajósba. Az egyik szemben van a Margitszigettel, a másik meg egyenesen a szigeten van, ahogy a Focus Medical is. Így a szívem is ide húzott.

Az első benyomásai egyeztek azzal, amit a barátoktól hallott?

Igen, kifogástalan kiszolgálást kaptam. Ahogy beléptem a szállodába, s felmentem az első emeltre, az futott át rajtam: minden magára adó klinikának ilyen körülmények között kellene a pácienseit fogadni. Persze ennél is fontosabb volt, hogy az a kis feszültség, amivel a vizsgálatokra érkeztem, hamar elmúlt: a recepciósok, a szemészeti asszisztensek kedvessége hamar elterelte a figyelmemet az idegeskedésről.

Milyen szakértelmet tapasztalt az alkalmassági vizsgálat során?

Mindenekelőtt megnyugtató profizmust. Nagyjából két órát tartottak a vizsgálatok, megállapították, hogy másfél dioptriás a szemem, nincs rejtett dioptriám – bevallom, korábban nem is tudtam, mi ez –, és cilindert is korrigálni kell majd a beavatkozás során. A doktornő, aki később műtött, a pupillatágítás előtt és után is megvizsgált, s nagy megkönnyebbülésemre megnyugtatott, hogy alkalmas vagyok a lézeres szemműtétre.

Hogy élte meg a műtétet?

A vizsgálat után szerettem volna minél hamarabb átesni a beavatkozáson, s megtapasztalni, hogy igaz-e, amit mindenkitől hallottam: a vártnál is jobb lett a szemük. Aztán a nagy napon kilencre kellet jöjjek, és tizenegykor már túl voltam mindenen. Ez alatt az idő alatt elég sok minden történt.

Milyen érzés volt, amikor a lézer dolgozott?

Semmi fájdalmat nem éreztem, kis túlzással azt mondhatnám, nehéz volt elhinni, hogy egyáltalán történik valamit. Persze ez csak vicc… Megnyugtató volt, hogy a nagyon kedves és nagyon felkészült doktornő mindig elmagyarázta, mit, miért és hogyan csinál. Nem volt nálam stopper, de negyedóránál biztos nem tartott tovább. Aznap elég sűrűn kellett a szemembe csöpögtetni, még homályosan láttam, de már másnap jobb volt, utána pedig teljesen kitisztult a látásom.

Tényleg új életet kapott, ahogy azt sokan mesélik, akik már átestek a lézeres szemműtéten?

Határozott igennel felelhetek. Nem gyötörnek már a fejfájások, élesen látok távolra is, ami a hétköznapokon és a meccseken is nagy előny. Komolyan mondom, eredményesebb vagyok a kapu előtt, mint korábban bármikor.

Mit tanácsol pólósoknak, civileknek: vágjanak ők is bele?

Ha nem látnak jól, menjenek el mihamarabb egy alkalmassági vizsgálatra, nem veszítenek semmit. Ha pedig alkalmasak a műtétre (mert nem mindenki az), akkor „jutalmul” egy új világot kapnak. Én mindenkit csak biztatni tudok, hogy válasszák a Focus Medicalt, mert ott a legjobb kezekben lesznek.

Ha úgy gondolja, érdemes megfogadni Mezei Tamás tanácsát, akkor mihamarabb jelentkezzen klinikánkon alkalmassági vizsgálatra. Kifizetődő (szó szerint) sietni, mert most akár 180ezer forint kedvezményt kap VISUMAX látásjavító kezeléseink árából!

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet