Miért fontos kisiskolás korban a szemészeti vizsgálat?

Már nagyban zajlik az oktatás, és a kis elsősök is megszokták az iskola légkörét, még ha egyelőre nem is teljesen tudnak alkalmazkodni az óvodához képest teljesen új intézményi követelményekhez. Ahogy előre haladunk a tanévben, egyre több kisgyerek panaszkodik fejfájásra, szédülésre, esetleg hányingerre tanulás közben. Ha emellett azt vesszük észre, hogy még hunyorog is, és bizonytalanul olvas, akkor bizony irány a szemészet!

A kisgyerekek még úgy fogadják el a világot, ahogy azt tapasztalni vélik, emiatt nem is szólnak szüleiknek, ha valamit homályosan látnak. A szülő mindössze annyiról értesül, hogy csemetéje nem olvas jól, romlanak az eredményei, elvesztette a tanulás iránti kedvét. Pedig előfordulhat, hogy a problémák hátterében csupán annyi áll, hogy a gyerek nem lát jól és a megfelelő szemüveg felírásával már meg is oldódhat a helyzet. Különösen akkor szükséges a rendszeres szemészeti vizsgálat, ha maguk a szülők is szemüveget vagy kontaktlencsét viselnek. Általában amint kezelve van a gyermek szemének fénytörési hibája, máris visszanyeri tanulási kedvét, hiszen rögtön fel tudja venni társaival a tempót, nem marad le és könnyen végez feladataival.

Miért fontos kisiskolás korban a szemészeti vizsgálat?

Ha piros, vagy nagyon könnyezik gyermekünk szeme, valószínűleg valami irritálja. Vagy idegen anyag kerülhetett a szemébe, ami felsértette a szaruhártyáját és emiatt fájdalmat is érezhet, vagy esetleg más betolakodóval, vírussal, baktériummal állunk szemben. Ilyen esetben minden bizonnyal egy szemcsepp hatékony segítséget jelenthet és pár napon belül enyhíti a tüneteket. Nagyon fontos azonban, hogy ne saját szakállra válasszunk a patikák vény nélkül vásárolható termékeiből, hanem kérjük ki szakorvos segítségét és útmutatását.

Figyeljünk oda tehát gyermekünkre, mert előfordulhat, hogy az olvasási problémái mögött sokkal inkább szemészeti gondok húzódnak meg!

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet