Miért fontos kisiskolás korban a szemészeti vizsgálat?

Már nagyban zajlik az oktatás, és a kis elsősök is megszokták az iskola légkörét, még ha egyelőre nem is teljesen tudnak alkalmazkodni az óvodához képest teljesen új intézményi követelményekhez. Ahogy előre haladunk a tanévben, egyre több kisgyerek panaszkodik fejfájásra, szédülésre, esetleg hányingerre tanulás közben. Ha emellett azt vesszük észre, hogy még hunyorog is, és bizonytalanul olvas, akkor bizony irány a szemészet!

A kisgyerekek még úgy fogadják el a világot, ahogy azt tapasztalni vélik, emiatt nem is szólnak szüleiknek, ha valamit homályosan látnak. A szülő mindössze annyiról értesül, hogy csemetéje nem olvas jól, romlanak az eredményei, elvesztette a tanulás iránti kedvét. Pedig előfordulhat, hogy a problémák hátterében csupán annyi áll, hogy a gyerek nem lát jól és a megfelelő szemüveg felírásával már meg is oldódhat a helyzet. Különösen akkor szükséges a rendszeres szemészeti vizsgálat, ha maguk a szülők is szemüveget vagy kontaktlencsét viselnek. Általában amint kezelve van a gyermek szemének fénytörési hibája, máris visszanyeri tanulási kedvét, hiszen rögtön fel tudja venni társaival a tempót, nem marad le és könnyen végez feladataival.

Miért fontos kisiskolás korban a szemészeti vizsgálat?

Ha piros, vagy nagyon könnyezik gyermekünk szeme, valószínűleg valami irritálja. Vagy idegen anyag kerülhetett a szemébe, ami felsértette a szaruhártyáját és emiatt fájdalmat is érezhet, vagy esetleg más betolakodóval, vírussal, baktériummal állunk szemben. Ilyen esetben minden bizonnyal egy szemcsepp hatékony segítséget jelenthet és pár napon belül enyhíti a tüneteket. Nagyon fontos azonban, hogy ne saját szakállra válasszunk a patikák vény nélkül vásárolható termékeiből, hanem kérjük ki szakorvos segítségét és útmutatását.

Figyeljünk oda tehát gyermekünkre, mert előfordulhat, hogy az olvasási problémái mögött sokkal inkább szemészeti gondok húzódnak meg!

10 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Több, mint 48 000 eredményes lézeres szemműtét nemzetközi viszonylatban is nagy tapasztalatával és a legkorszerűbb lézertechnológiákkal állunk pácienseink rendelkezésére, akik a műtét után azonnal élvezhetik az éles látás örömét.

Kimagasló szakértelem

A világon az első FEMTO kezelést klinikánk végezte, azzal a lézertechnológiával, amivel ma már a vadászpilóták szemét is műtik. Élen járunk a legmodernebb lézeres szemműtét technológiák meghonosításában.

Több mint két évtizedes tapasztalat

A Focus Medical hazánk legnagyobb múlttal és tapasztalattal rendelkező látásjavító szemklinikája már 1990 óta. Orvosaink több, mint két évtizede dolgoznak a lézeres látásjavítás területén.

Prémium lézeres szemműtétek

Klinikánk a legmagasabb színvonalú lézeres látásjavításra specializálódott, hogy Önnek ne kelljen a jövőben sem a szemüveggel, sem a kontaktlencsével bajlódnia, szabadon élvezhesse a gondtalan éles látás örömét.

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Minden lézerkezelésünkre írásos orvosi garanciát vállalunk. Az első vizsgálat során megállapítjuk, sőt egyértelműen írásba is adjuk, milyen mértékű látásjavulásra számítunk.

Egyedülálló lézerpark

Klinikánkon a legmodernebb lézerberendezések érhetők el, így a Zeiss gyár legújabb femtosecundumos lézere: a VisuMax. A gépek karbantartására külön gondot fordítunk. A Focus Medical az egyetlen klinika, ahol az üzletvezető maga is ért a lézerekhez, hiszen ő maga is lézerfizikus.

Gyors életminőség javulás

A néhány perces lézeres szemműtét jelentős javulást jelent a mindennapi életben. Pácienseink megszabadulhatnak minden kötöttségtől, ami a szemüveg és a kontaktlencse viselésével jár a mindennapok során.

Nálunk Ön van a fókuszban!

Az egyéni adottságokat, igényeket és fénytörési hibákat figyelembe véve alakítjuk ki pácienseink személyre szabott kezelési tervét. Hazánkban egyedülállóan minden korosztály számára tudunk hatékony megoldást nyújtani.

Barátságos környezet

Pácienseinket családias hangulat, szakértő személyzet, figyelmes gondoskodás és magas színvonalú kiszolgálás várja! Gyönyörű környezetben, a Margitszigeten!

Munkatársaink is itt műttették

Első kézből tapasztalhatja meg, milyen az élet lézeres szemműtét után, hiszen több kollégánk is átesett már a látásjavításon. Kérdezze őket bátran!