Miről árulkodik a szemed?

Biztosan hallottál már a testbeszédről, de tudod-e azt, hogy a szemeddel mit üzensz a beszélgetőpartnerednek? Hiszen még azelőtt, hogy megszólalnál, a szemed sok mindet elárul rólad és a mondanivalódról.

Pupilla

A pupilla

A pupillád például nem csak a fényváltozásokra reagál, hanem akkor is kitágul, amikor izgalomba jössz valamitől. Ha valami felkelti az érdeklődésedet, amellett, hogy felgyorsul a szívverésed, a pupillád is jelez.

Tágra nyitott szemek

A szemed fehérje – feltéve, ha tényleg fehér – azt a benyomást kelti rólad másokban, hogy egészséges ember vagy. A nőknél a tágra nyitott szem az érdeklődést fejezi ki, a férfiak számára vonzó, ha egy nő szemének fehérje teljesen tiszta. A férfiaknál azonban fenyegetően hathat, ha túlzottan tágra nyitják a szemüket: agressziót, erőszakot jelenthet. Láttál már olyan embert, aki akár a szemüvege fölött kinézve nyitja hatalmasra a szemét, miközben az arcizmai enyhén megfeszülnek? Az ilyen pillantás kifejezhet kétkedést, cinizmust, lenézést, arroganciát, szóval nem túl pozitív az üzenete.

Szemkontaktus

Nézz a szemembe!

A szemkontaktussal kifejezzük, hogy figyelünk a beszélgetőpartnerünkre, és érdekel bennünket, amit mond. Ezzel jelezzük, hogy tudjuk, hol tart éppen a beszélgetés, bármelyik pillanatban tudunk érdemben reagálni tovább gördítve így a beszélgetést. Azt viszont te is tudod, hogy nem csak illetlenség kerülni a társad pillantását, hanem kifejezheti azt is, hogy hazugságon kaptak. Aki nem az igazságot mondja, legtöbbször nem néz beszélgetőpartnere szemébe.

Össze-vissza

Ha egy főnök előveszi az alkalmazottat és kényelmetlennek bizonyuló kérdésekkel bombázza, a beosztott legtöbbször a plafonon, vagy éppen a padlón keresi a megfelelő választ. Teljesen egyértelmű, hogy bizonytalan, és keresi a lehetőséget, hogy kijusson ebből a helyzetből.

Ha tudatosan figyeled a partnered szemét a beszélgetés közben, olyan dolgokra is rájöhetsz, amiket a szavai amúgy nem árulnak el neked.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet