„Nehezen indultam neki, de megérte”- Lotters Krisztián beszámolója a lézeres szemműtétéről

Lotters Krisztián beszámolója a lézeres szemműtétéről

DJ Lotters, azaz Lotters Krisztián, a ’90-es évek óta népszerű lemezlovas/producer, rádiós, és televíziós műsorvezető, elismert és jeles képviselője a zenei szakmának. A mai napig tömegek buliznak zenéire egy-egy fergeteges retro disco show alkalmával.

De a felhőtlen szórakozás csak a közönségnek adatott meg, senki nem sejtette, hogy Krisztián rossz látása miatt kellemetlenül érzi magát a show alatt.

Eldöntötte, hogy ez nem mehet így tovább és megkereste a számára megfelelő megoldást: a lézeres szemműtét mellett döntött a Focus Medical szemészeti klinikán. Megkértük Krisztiánt mesélje el a történetét.

Mióta okoz problémát a rossz látásod?

„7 éve viselek olvasószemüveget, előtte nem volt szükségem szemüvegre. Rettenetesen megkeserítette az életemet a rossz látás, de mivel elég hiú vagyok nem igazán szertetem hordani a szemüveget. Így a munkám során a DJ pultot nem láttam tisztán, nem láttam melyik zene után melyik jön, vagy amikor posztoltam volna valamit hirtelen egyszerűen nem láttam a telefonon, csak nagyon hunyorogva, sok küszködés árán. Próbáltam segíteni a helyzeten, például a telefon képernyőjét megnagyítottam, de ez sem oldotta meg az összes problémámat. Az utóbbi időben pedig azt vettem észre, hogy a távoli látásommal is bajok vannak, már vezetéshez is fel kell tegyek szemüveget. A végén már mindenhol szemüvegek voltak: az autóban, a számítógép előtt, a szereléshez, a zsebemben, a táskában….., mindenhol. Egyszerűen borzasztó volt.”

Hogy jutottál el a lézeres szemműtét gondolatához?

„Egy nagyon jó barátomtól hallottam a lézeres szemműtét lehetőségéről és a Focus Medical klinikáról. Ő már átesett egy ilyen műtéten és megszabadult a szemüvegétől, Ő mondta, hogy ez egy nagyon jó megoldás. Először kételkedve fogadtam, de mivel saját szememmel láttam, hogy a barátom milyen jól lát szemüveg nélkül, az meggyőzött. Persze kifaggattam a részletekről, elmesélt mindent a vizsgálatról, a műtétről. Én ezután jelentkeztem be alkalmassági vizsgálatra.”

Mesélj a vizsgálatról!

„Egy kicsit félve jöttem, mert félek a fehér köpenyes orvosoktól, de itt a szálloda légköre, a családias környezet a kedves fogadtatás el is feledtették velem, hogy tulajdonképpen egy orvosi vizsgálatra érkeztem.

A vizsgálat abszolút fájdalommentes volt, rengeteg műszerrel megnézték a szememet, pupillatágító cseppeket is kaptam, de az se okozott különösebb problémát. Vizsgálatok után kiderült, hogy alkalmas vagyok olvasószemüveg kezelésre. A kezelés előnye, hogy műtét után jól fogok látni közelre és távolra is. Nekem ez volt a lényeg. Már nagyon véget akartam vetni a szenvedésnek, amit a sok szemüveg, illetve a rossz látásom okozott.”

Lézeres szemműtét kedvezmény

Milyen volt a műtét, hogyan emlékszel rá?

„Műtét napján izgatott voltam, úgy éreztem magam, mintha egy vizsga előtt állnék. Amikor beléptem megnyugodtam, a környezet, az asszisztensek, a doktornő hozzáállása nyugtatóan hatott rám, így el is múlt bennem a feszültség.

Annyira jól kezelik, ha az ember fél egy kicsit, szinte fel se fogtam, hogy szemműtét előtt álok.

Műtét előtt érzéstelenítő szemcseppeket kaptam, utána már minden nagyon gyorsan történt. Bekísértek a műtőbe, le kellett feküdjek egy ágyra és tényleg pár perc volt az egyész. A doktornő mindig mondta, hogy mi fog történni: ide nézzek, ezt figyeljem, ne pislogjak. A cél érdekében az ember összeszedi magát és azt csinálja fegyelmezetten, amit az orvos mond. Meg is dicsértek, hogy mindent jól csináltam. Mondhatom, stílusosan: egy szempillantás alatt végeztünk- és egyáltalán nem éreztem semmit, abszolút fájdalommentes volt a beavatkozás.

Amikor kijöttem a műtőből elég homályos volt a látásom, olyan, mintha víz alatt lettem volna. Egy picit meg voltam illetődve, de megnyugtattak, hogy ez néhány óra alatt elmúlik és ez így is lett, estére elmúlt a nagy homályosság.”

Hogy érzed magad a műtét óta?

„Pozitív irányba változott az életem, én nem is gondoltam volna, hogy ennyire. Fel voltam készülve a javulásra, de azt azért nem gondoltam volna, hogy ennyivel jobb lesz minden. A műtét óta folyamatosan javul a látásom. Az összes szemüvegemet elraktam a fiókba, azok már a múlté.

Nagyon örülök, hogy rávettem magam erre az egészre, mert nehezen indultam neki, de megérte.

Van egy műszerész barátom nem rég elmentem hozzá és azt láttam, hogy van egy szemüveg a nyakában, egy az orrán, egy a feje tetején, mindegyikkel mást nézett. Nagyot nevettem rajta, mert rájöttem, hogy pár héttel előtte még én is így néztem ki. Jó érzés volt, hogy nekem már nem kell ennyi szemüveg és ez a problémám megoldódott.

Mindenki azt mondja: neked már könnyű. Én meg csak annyit szoktam mondani: „Gyerekek! Focus Medical olvasószmüveg-kezelés”

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet