Öt felfedezni való látványosság, ha a Margitszigetre jössz!

Akár alkalmassági vizsgálatra, akár kontroll vizsgálatra jössz hozzánk, érdemes ezeket a látnivalókat a programodba illesztened, ha időd engedi. Különösen azoknak lehet érdekes, akik vidékről jönnek a Focus Medical klinikára, és nem minden hétvégén fordulnak meg a Margitszigeten.

Bármelyik oldalról indulsz is el a szigeten, szinte egyből valami izgalmasba botlasz. Érdemes bejárni az egészet, ha egy korokon átívelő, színes, élménydús kirándulásra vágysz.

1. Zenélő kút

A kútról először sokaknak a sziget Margit-hídhoz közelebbi részén található szökőkút jut eszébe. Ennél a szökőkútnál is szól zene, amelyhez gyönyörűen összehangolt víz- és fényjáték is társul (este érdemes arra látogatni), de a klasszikus Zenélő kút a sziget túlsó felében, az Árpád-hídnál áll. A Zenélő kutat 1936-ban építették, és azóta a kútban elrejtett hangszórókból minden egész órában a századfordulóra jellemző térzene szól.

2. Japánkert

A japánkert nagyjából a Zenélő kútnál kezdődik. A kert tavacskáit a Zsigmondy-forrás táplálja, a forrás pedig Zsigmondy Vilmosról kapta a nevét, aki 1866-ban a fúrásokat végezte. Ma a kert egy rendezett, változatos növényvilágú, csendes kis hely, ahol a látványban is és az élővilág izgalmas hangjaiban is gyönyörködhetsz – és persze randihelyszínnek sem utolsó.

3. Margitszigeti Vadaskert

Remek program gyerekekkel is! A Vadaskertet a sziget közepén, a Pesthez közelebbi oldalon, a Rózsakert mellett keresd. Biztosan odatalálsz, ha az állatok hangját követed. A szépen felújított vadaskertben dámszarvassal, nyulakkal, őzekkel, pónikkal, díszbaromfikkal és mentett állatokkal, például gólyával, rétisassal vagy egerészölyvvel is találkozhatsz. A hangulatos kis parkban egészen közelről ismerheted meg a sziget hivatalos lakóit.

4. Víztorony

A Víztorony szintén a sziget középső részén, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mellett található. Sokan nem tudják, de ez az ország legöregebb víztornya, a maga 107 évével. Ha pedig már a szigeten randevúzol, mindenképp menjetek fel a toronyba, mert a 2013-mas felújítása óta különböző kiállítások is otthont kapnak benne, és még a 360 fokos kilátóban is körbejárhattok.

5. Danubius Thermal Hotel – itt vagyunk mi is!

A Danubius Thermal Hotelnél ér össze a múlt a jövővel, a régi a modernnel. A wellness hotel saját termálvízforrással rendelkezik, és teljes nyugalmat biztosít a kikapcsolódni vágyóknak. A hotel épületében található a klinikánk, a Focus Medical Lézeres Látásjavító Központ is, ahol a legmodernebb technológiával hozzák vissza pácienseik életébe az éles látást. A meglehetősen exkluzív környezetben végzett beavatkozás után pedig az ember akár egyből le is tesztelheti látását a Margitsziget szépségein.

Ha az egész szigetet körbejártad, feküdj el valamelyik réten, ha pedig barátokkal mennél ki, csapjatok egy pikniket vagy vigyetek egy gitárt, és élvezzétek a főváros közepén váró idillt.
 

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet