Pákai Petra jazz és blues énekes lézeres szemműtéte a Focus Medical klinikán

Pákai Petra jazz és blues énekes lézeres szemműtéte

Pákai Petra a The Voice tehetségkutató versenyen vált ismertté, jelenleg vocal coach-ként dolgozik, a Patché zenekar énekese, jazzt és blues-t is énekel. „A jazz egy fantasztikus világ, kifejezetten jól érzem magam benne.” – nyilatkozta egyszer. Egy dolog azért zavarta a színpadon: az állandóan csúszkáló és állandóan koszos szemüvege. Aki szemüveges annak ezt nem kell magyarázni, színpadon kívül is hasonló problémával küzd az emberek szemüveges, azaz nagy része.

Petra viszont a tettek mezejére lépett és elhatározta változtat ezen. A lézeres szemműtét mellett döntött.

Nálam is eljött a pont, amikor meguntam a szemüveget

„14 éves korom óta, viselek szemüveget. Tulajdonképpen először szerettem, mert úgy gondolom öltöztet: lehetett cserélgetni, mindig a ruhámhoz legjobban passzoló szemüveget vettem fel, úgy éreztem mindig más karaktert kölcsönöz az arcomnak.

Viszont több okból nem szertettem: például, amikor hidegből bementem bárhova azonnal bepárásodott, nem láttam percekig, ami nagyon idegesítő volt. Síelésnél is zavaró és balesetveszélyes is. A színpadon ahogy melegítenek a lámpák a szemüvegem sokszor lecsúszott az orromról ezért az előadás közben folyamatosan igazgatnom kellett. Arról nem is beszélve, ha valakinek puszit adtam zsíros lett az üveg és egyfolytában törölgethettem.

A kontaktlencse nem volt opció számomra, mert sajnos nem bírtam viselni. Szemüveg nélkül pedig, mivel -3 dioptriás volt a szemem nem láttam semmit. Tehát keresnem kellett valamilyen megoldást a problémáimra.”

Ismerőseim mind itt csináltatták a szemüket, úgy éreztem nekem is ide kell jönnöm

„A lézeres szemműtét lehetősége már régebb óta motoszkált bennem, úgy gondoltam, ha másnak is működik, akkor nálam miért ne. A tanítványaim közül többen átestek már a műtéten a Focus Medical klinikán és azt mondták fantasztikus érzés szemüveg nélkül élesen látni, úgyhogy döntöttem: én is ezt akarom.”

Izgultam, hogy alkalmas legyek a műtétre

„Amikor a szemvizsgálatra jöttem volt bennem egy kicsi rossz érzés, de a szuper atmoszféra, a családias hangulat, ami itt fogadott, ezt az érzést azonnal megváltoztatta, mintha nem is orvoshoz jöttem volna. A vizsgálatok teljesen felhőtlenül zajlottak, abszolút fájdalommentesek, és közben millió információval láttak el. Talán soha az életemben nem vizsgálták meg ennyire alaposan a szememet.

Izgultam amiatt, hogy alkalmas leszek-e a műtétre, ugyanis a vizsgálatkor derül ki, ha valamiért nem alkalmas az ember, hiába is szeretné. Elég frusztráló érzés lett volna, ha már eljutottam idáig, itt állok a kapujában és nem mehetek be. De szerencsére nem így történt: alkalmas lettem a lézeres szemműtétre. Szombaton voltam vizsgálaton és hétfőn már műtöttek is.

A műtét napja

„A műtét reggelén volt bennem egy kis feszültség, de ahogy ideértem már nyoma sem volt, mivel a klinikán dolgozó asszisztensek átérezték a lelki állapotomat és azon voltak, hogy az itt töltött idő a lehető legkellemesebb legyen.

Maga a műtét szuper élmény volt. Nagyon gyorsan zajlott, abszolút fájdalommentesen, a doktornő nyugtatott, mindig mondta mit csinál, meddig fog tartani és tényleg másodpercekről beszélhetünk. Az előkészítés tovább tartott, mint maga műtét.

Amikor kijöttem a műtőből még homályos volt a látásom, de nem olyan, mint szemüveg nélkül. Miután becsepegtettem a szemembe hirtelen kitisztult a kép és minden éles lett. Úgy sírtam, mint egy öt éves gyerek. A párom csak nézte mi bajom lehet, de én csak zokogtam, mert alig tudtam felfogni, hogy szemüveg nélkül is élesen láthatok.”

Szinte bepánikoltam, hogy milyen élesen látok

„A távoli látásom már másnap tökéletes volt, a közeli dolgok éles látásához kellett egy kis idő, de beállt az is. A legfurcsább az volt, hogy éjszaka kiemelkedően élesen láttam, azt éreztem az agyam nem tudja feldolgozni ezt az érzést. Szinte bepánikoltam, hogy látok, nagyon érdekes élmény volt.

Meg kell szokni, hogy 28 év után nincs szemüvegem. Állandóan tologatom az orromon a nemlétező szemüvegemet. Reggel az az első, hogy nyúlok a szemüvegért aztán rájövök, már nincs szemüveg, mert kinyitom a szemem és látok. A legjobb, hogy még sminkelni is sokkal jobban tudok. A színpadon sem zavar már. Az emberek a szemembe tudnak nézni, már látják a szememet, ami nagyon jó érzés. Ezzel együtt mondjuk elveszett az a lehetőség, hogy a szemüvegem mögé tudjak bújni, kicsit „meztelennek” érzem magam.

Maximálisan elégedett vagyok a kezeléssel, álmomban nem mertem gondolni, hogy ilyen fantasztikusan fogok látni Mindenkinek ajánlom és mondom, hogy jöjjenek, ne szenvedjenek a szemüveggel.

Csodálatos érzés, hogy megszabadultam tőle.

Nagyon hálás vagyok a csapatnak.”

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet