Rost Andrea a műtétje után két nappal már színpadon énekelt

Rost Andrea

Rost Andrea évtizedek óta a világ egyik legjobb és legelismertebb szopránja, olyan kiválóságokkal lépett együtt színpadra, mint az olasz és spanyol sztártenor, Luciano Pavarotti, illetve Placido Domingo. Művészi teljesítményéért idehaza számtalan díjat kapott, tagja a Halhatatlanok Társulatának is. Az operák ünnepelt csillagának egy bánata mégis volt: a rossz látása.

Jó évtizede már, hogy észrevettem: egyre rosszabbul látok. Az utóbbi időben az olvasáshoz már közel négydioptriás szemüvegre volt szükségem, a távollátáshoz pedig két dioptriásra. Persze a szemüveg, később a kontaktlencse ugyan segített, de rengeteg gondot jelentett, nem tudtam velük igazából megbarátkozni – magyarázza a világhírű operaénekes. – Az egyikkel az volt a baj, hogy otthon felejtettem vagy véletlenül összetörtem, a másikkal a berakás és a kivétel is már macerás volt, egy idő után tényleg elegem lett belőlük.

Rost Andrea lézeres szemműtét

Megérett bennem az elhatározás: lézerrel megműttettem a szemem, és búcsút mondok szemüvegnek, kontaktlencsének. Elkezdtem a véleményeket és tapasztalatokat gyűjteni, s mivel csak pozitívumokat hallottam, nem volt okom tovább hezitálni és bejelentkeztem egy alkalmassági vizsgálatra a margitszigeti Focus Medical klinikán.

Kicsit izgultam, hogy mi lesz, ha nem műthető a szemem, de minden rendben volt. Szerencsémre még várnom se kellett a műtétre, mert pont lemondta valaki és 2 nap múlva már jöhettem is. A műtétről jó élményeim vannak. Az embernek egyszerűen nincs ideje izgulni, mert mire elkezdené, már vége is van. A két szemem műtéte összesen egy fél percig tartott. Az is jó volt, hogy beavatkozást végző doktornő nem szótlanul dolgozott, hanem folyamatosan mondta, hogy épp mi történik velem. Ja, s ami még nagyon fontos: nulla fájdalom, nulla kellemetlenség.

Amikor megszűnt az érzéstelenítő hatása, egy egész kicsit rossz volt. És az sem volt kellemes, hogy aznap nagyon sokat kellett csepegtetni, de mi ez ahhoz képest, hogy az ember visszakapja a tökéletes látást?! A műtét után rögtön hazamehettem, – ekkor természetesen még nem én vezettem –, de másnap, az első kontrollra már jöhettem egyedül.

Már a műtét másnapján kaptam egy felkérést, hogy egy áriai erejéig lépjek fel egy koncerten, és mertem igent mondani. És utóbb kiderült, nem voltam túl vakmerő, mert a koncert remekül sikerült.

Azóta is minden fantasztikus, ilyenkor jön rá az ember, hogy valójában az apróságok néha milyen nagy dolgok. Sohasem gondoltam volna például azt, mekkora élmény, hogy szabad szemmel el tudom olvasni az élelmiszereken feltüntetett termékinformációkat, vagy képes vagyok a cérnát befűzni a tűbe.

Visumax LBV az egyik legújabb, legbiztonságosabb olvasószemüveg-kezelés!

Sokan úgy gondolják, hogy a lézeres szemműtétek csupán a fiatalabb korosztálynál sikeresek. Óriási tévedés! A VISUMAX LBV olvasószemüveg-kezelés ugyanis az öregszeműségre is megoldást jelent. Ez most az egyik legkíméletesebb, legbiztonságosabb és teljesen fájdalommentes műtéti eljárás, amit az 50-65 éves korosztálynak ajánlunk, olyanoknak, akik mind távolra, mind közelre szemüveggel, vagy kontaktlencsével látnak jól.

Ha most jelentkezik alkalmassági vizsgálatra, akár 106 ezer forint kedvezménnyel veheti igénybe a VISUMAX LBV olvasószemüveg-kezelést!

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet