Szemtornával az egészségért!

Bizonyára tapasztaltad már, hogy amikor a szemed elfárad, az az egész testedre és közérzetedre is kihatással lehet. A szemed mozgásáért is ugyanúgy izmok felelnek, mint mondjuk a karod, a lábad vagy a derekad mozgatásáért. Következésképp a szemünk egészségi állapotát is meg tudjuk őrizni az izmainak megtornáztatásával. Most megmutatunk öt egyszerű „gyakorlatot”, amivel felfrissítheted a szemedet!

Szemtornával az egészségért!

1. Mindent átmozgató bemelegítés

Állj fel, tárd ki a karjaid jó szélesre és lélegezz mélyeket! Lazán mozgasd át a végtagjaidat, a derekadat és óvatosan a nyakadat is! Ügyelj arra, hogy ne tegyél hirtelen mozdulatot, hisz nem megsérülni akarsz, hanem felfrissíteni a szemed. Hogy mi köze ennek a klasszikus tornaszerű tornának a szemedhez? Nos, ha jobb a vérkeringésed és az oxigénellátásod, az a szemedre is hatással van. És ha úgy vesszük, ez egy kettő az egyben gyakorlat, hiszen az izmaidat is átmozgatja.

2. Keress valami távoli tárgyat!

Ha egy rossz megvilágítású irodában egy monitor előtt csücsülsz egész nap, és a fákat no meg a természetes fényt csak hírből ismered, különösen fontos ez a gyakorlat. Tarts egy kis szünetet, lépj az ablakhoz, és keress valami távoli tárgyat. Amint egy kicsit messzebbre is kell fókuszálnia a szemednek, egészen máshogy használja az izmait, mint amikor a monitort bámulod. Olyan ez, mint a reggeli nyújtózkodás! Próbáld csak ki!

3. Pislogj!

A légzéshez hasonlóan a pislogás is ösztönszerűen működik bennünk, ugyanakkor mindkettőt tudjuk irányítani is. Sőt, össze is kötheted a kettőt! Lélegezz egy nagyot, szívd tele magad friss levegővel, majd pislogj jó párat! Így elkerülheted a szemszárazságot, aminek nagyon kellemetlen tünetei lehetnek.

4. Hány sarok van?

Ha az eddigiekre azt mondtad, hogy erre neked nincs időd, sem lehetőséged, nem baj. Elég, ha megszámolod a szoba sarkait, ahol tartózkodsz. Még csak fel sem kell állnod. Gyerünk!

5. Takard be a szemed!

A szemnek is szüksége van pihenésre. Ehhez elengedhetetlen, hogy egy ideig ne érje semmilyen inger. Ha van szemmaszkod, azt is használhatod, de ha nincs, akkor csukd be a szemed és tedd rá puhán mindkét tenyered. Maradj így pár percig, hagyd, hogy végig fusson az „újraindítás funkció”, majd pedig szépen lassan nyisd ki a szemed, a tenyered még mindig szűri a fényt, ezután vedd el a kezed, nyújtózz egyet és máris folytathatod tovább a munkát.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet