FONTOS FIGYELMEZTETÉS! TELEFONOS CSALÓK ÉLNEK VISSZA A FOCUS MEDICAL NEVÉVEL

ISMERETLEN CSALÓK A FOCUS MEDICAL NEVÉBEN, TELEFONON ÉS A FACEBOOKON SZÜRKEHÁLYOG ELLENI GYÓGYSZERT KÍNÁLNAK MEGVÉTELRE. A Focus Medical felhívja a figyelmet arra, hogy nem árusít telefonon semmilyen gyógyszert, vagy étrendkiegészítőt, illetve senkit nem bízott meg ilyen tevékenységgel. Felhívjuk figyelmüket, hogy ilyen engedélyezett gyógyszer nem létezik, az ilyen ellenőrizetlen forrásból származó készítmények fogyasztása akár egészségére káros is lehet! Kérjük ne adják meg adataikat és ne vásároljanak ilyen terméket!

Szemünk őrei

Gondolkodtál már valaha azon, miért van szőr a szemed körül? Felmerült benned a kérdés, hogy vajon mire jó a szemöldök? Vagy mondjuk az, hogy a szempilla elsődleges funkciója valójában nem a csábítás? Tudod-e, hogy tulajdonképpen nagyon hálás lehetsz a szemhéjadnak? Ha legalább egy kérdésre nem vagy nem tudom a válaszod, akkor olvasd el ezt a bejegyzést.

Szemünk őrei

A szemhéj, a szemöldök és a szempilla a szem legfőbb védelmezői. Közülük a szemhéj a leghamarabb kialakuló védvonal, már magzati létünk 10. hetében kialakul. A szemöldök és a szempillák a terhesség 19. hétének környékén jelennek meg, hogy aztán teljes erőbedobással védjék a szemet. De nézzük meg őket részletesebben!

Szemhéj

A szemhéjak zárt, vagyis csukott állapotban teljesen elfedik, és ezzel védik a szem felszínét. Nem folyamatosan zárt állapotában pedig (tehát amikor mondjuk nem alszunk), minden pislogáskor nedvesítik és tisztítják a kötőhártyatasakokat és a szaruhártyát, így védekezve a szemszárazság ellen.

Szemöldök

A szemöldök elsődleges funkciója meggátolni azt, hogy a nedvesség (izzadság vagy eső, stb.) a szembe jusson. Egy átlagos szemöldök körülbelül 250 szőrszálból áll, de akadnak olyanok is, amik több mint 1000 szállal büszkélkedhetnek. A szemöldök szálai testünk leglassabban növő szőrzetei. Ez azért előnyös, mert ha gyorsabban nőne, folyton azon kapnánk magunkat, hogy a szemünkbe lóg. A szemöldökszőr átlag élettartama 4 hónap, tehát ilyen időközönként cserélődik. Nem kell megijedned, ha egy-egy alapos arcmosás közben elvesztesz 1-2 szálat, viszont ügyelj arra, hogy ne dörzsöld erősen, és ne árts a szemöldöködnek!

Szempilla

Van, aki szerint a szempilla elsősorban a naptól véd, mások szerint a felülről érkező por felfogása, megint mások szerint pedig a szem felszínére érkező légáramlás csökkentése a fő feladata. Ha a szempilla túl rövid, maximum lelassítani tudja a szem felé áramló levegőt, így nem nyújt megfelelő védelmet. Amerikai kutatók tudni vélik az ideális szempillahosszt: szerintük ez a szem szélességének egyharmadával egyenlő.

Sokan vannak, akik túl sokat vakarják a szemöldöküket vagy tépkedik a szempilláikat. Utóbbi azért kifejezetten veszélyes, mert hetekbe telhet, mire kinőnek a kis szempillák. Így aki tépkedi, az sokáig érezheti kellemetlenül magát, mert kénytelen látványosan hiányos szempillákkal mutatkozni az utcán, az iskolában vagy a munkahelyen egészen addig, amíg vissza nem növeszti őket.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet