Tallós Rita: A lézeres szemműtét után rögtön jól láttam

Tallós Rita: A lézeres szemműtét után rögtön jól láttam

40-45 éves kor felett a legtöbb embernél csökken a szemlencse rugalmassága, melynek következtében elkezd romlani a közeli látás és elkerülhetetlen lesz a szemüveg viselése. Tallós Rita sem volt kivétel, ám a színésznő nem törődött bele, ezért a Focus Medicalhoz fordult, és a Visumax lézeres szemműtétnek köszönhetően egy életre megszabadult a szemüvegétől.

Mindegy, hogy Stuart Máriáként vagy a Háború és Béke Natasájaként látjuk a színpadon, a Jóban-Rosszban vagy a Mintaapákban tűnik fel a tévéképernyőn, Tallós Rita mindig remek alakítást nyújt. Emellett rendezőként és szinkronszínészként is rendszeresen megcsillantja tehetségét és szorgalmát. Karrierje töretlen, még mindig olyan lelkes és aktív, mint a kezdetek kezdetén. Munkájára nem hat az idő múlása, de a látása sajnos már nem a régi, Őt is elérték az öregszeműség kellemetlen velejárói.

Fiatalként trendi a szemüveg, később már csak nyűg

Azon szerencsések közé tartozott, akiknek sokáig semmi problémájuk nem volt a látásukkal. A szemüveg csak divatos kiegészítő volt a számára. „A korral azonban romlani kezdett a látásom. 8-10 éve kezdődött az egész, mikor észrevettem, hogy egyre távolabb kell tartanom a papírt, hogy el tudjam olvasni rajta a szöveget“ — emlékszik vissza, és hozzáteszi, eleinte nem zavarta. Azonban ahogy egyre jobban romlott a szeme, ez megváltozott. „A fél dioptriából 1 lett, aztán 2, aztán eljutottam odáig, hogy már nem csak olvasáshoz kellett a szemüveg, hanem távolra is egyre rosszabbul láttam, például filmnézés közben nem tudtam kivenni a feliratokat.“

Mikor már nem divatból, hanem muszájból viselte a szemüveget, egyre több kényelmetlenséget okozott a mindennapjaiban. Kellemetlenül érezte magát, ha vásárlásnál idegenektől kellett segítséget kérnie, mert szemüveg nélkül nem tudta elolvasni a termékek címkéjét. De még ennél is kínosabb volt, mikor szinkronizálásra érkezett szemüveg nélkül, így nem tudta elolvasni a szöveget. „Hiába tartottam a lakásban többet is, soha nem találtam őket. A szemüveg elvette a komfortérzetemet, és úgy éreztem, ez nem mehet így tovább“ — mondja a színésznő.

„Nemrég viszont egy baráti összejövetelen feltűnt, hogy egy nálam idősebb hölgy ismerősöm szemüveg nélkül olvas. Megkérdeztem, mi a titka, és elmondta, hogy a Focus Medicalnál volt lézeres szemműtéte — meséli Rita. — „Persze kíváncsi voltam a részletekre is, és felvilágosított, hogy a modern lézeres szemészeti technológia sokkal kíméletesebb és gyorsabb, mint képzeltem. Nem nyúlnak hozzá a szememhez, amitől egyébként sikítófrászt kapok, nem kötözik le a műtét után napokra, hogy aztán a kötés alatt izguljak, mi történt a szememmel.“ Miután megtudta a részleteket, úgy döntött, belevág és gyorsan jelentkezett egy alkalmassági vizsgálatra a margitszigeti klinikára.

„Éreztem, hogy jó kezekben vagyok“

Nem sokkal később pedig szó szerint a saját szemével is meggyőződhetett róla, hogy csúcstechnológiás lézer és az orvosok szakértelmének köszönhetően a Focus Medicalnál tényleg nincs mitől tartania. „Nem is gondoltam volna, hogy ennyire alaposan meg fognak vizsgálni. 2 és fél órát töltöttem a klinikán, és az egész kellemesen, fájdalommentesen telt, még a pupillatágításánál sem éreztem semmit. Gépről gépre kísértek, mindent elmagyaráztak, minden kérdésemre választ kaptam, ami biztonságot adott.“ — idézi fel a színésznő, akit alkalmasnak találtak a műtétre, és a VISUMAX LBV olvasószemüveg-kezelést javasolták számára.

És hogyan emlékszik vissza a műtét napjára? „Bátor nőnek tartom magam, de azért kicsit szorongtam, mert a szemem és a gerincem az a két testrészem, amit nagyon féltek. De amint felfeküdtem az ágyra a műtőben, éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nem volt semmi szúrás, fájdalom, csak arra koncentráltam, hogy amikor kellett, a világító pontra figyeljek. Az egész talán 1 percig tartott, és már végeztünk is.“

A gyors beavatkozást Tallós Rita legnagyobb örömére még gyorsabb gyógyulás követte, azt mondja, már rögtön a műtét után jól látott, kellemetlen mellékhatásokat pedig egyáltalán nem tapasztalt. Egyedül akkor volt furcsa érzése, mikor kiment az érzéstelenítő hatása, reflexszerűen megdörzsölte volna a szemét, de azt nem volt szabad. „A legnagyobb problémám annyi volt, hogy folyton kerestem az olvasószemüvegemet, majd rájöttem, hogy már semmi szükségem rá. Végre kidobhattam az összeset.“ Éles látását visszakapva rengeteg kötöttségtől, problémától is megszabadult. „Nem kell még egy harmadik kéz, hogy fogjam a szemüvegemet, jobban tudok koncentrálni a munkámra. Most már én biztatom a szemüveges ismerőseimet, hogy ne hezitáljanak, szánják rá magukat a lézeres szemműtétre, és tapasztalják meg, milyen minőségi változást képes hozni az élet minden területén.“

50 év felett sem kötelező a szemüveg

A VISUMAX LBV olvasószemüveg-kezelést kifejezetten az öregszeműséggel járó látásproblémák megoldására fejlesztették ki. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon elsőként mi vezettük be ezt a csúcstechnológiás beavatkozást, amelynek köszönhetően a több ezer páciensünk szabadulhatott meg az olvasó- és távollátó szemüvegétől is- nyilatkozta Dr. Fodor Erzsébet, a Focus Medical intézményvezető főorvosa.

Ha most jelentkezik alkalmassági vizsgálatra, akár 106.000 kedvezményben részesülhet a VISUMAX LBV olvasószemüveg-kezelés árából!

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet