Vámos Marci: hála a lézeres szemműtétnek, most már remekül lát a balkezes bombázó

Vámos Marci: hála a lézeres szemműtétnek, most már remekül lát a balkezes bombázó

Vámos Marci a jelenkori magyar vízilabdázás egyik óriása. S nemcsak azért, mert 203 centi magas, hanem mert világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes és Bajnokok Ligája-győztes is. Húsz évnyi hazai pólózás után most ősszel Görögországba költözik, az Olympiakosz idegenlégiósa lesz. Minden korábbinál rutinosabban – és élesebb látással! Hála egy lézeres szemműtétnek.

Jó ideje gond volt a látásommal, ezért nyolc éve éjszakai kontaktlencsét hordtam, ami úgy korrigálja alvás alatt a szemet, hogy az ember napközben normálisan lát – kezdi történetét a 2017-es világbajnokság legjobbjának választott pólós. – Viszont mivel sokat utazunk, ez sok problémát okozott: állandóan aggódtam, hogy otthon ne maradjon, mindig figyelni kellett, hogy legyen tartalék lencse, legyen nálam folyadék, és egy idő után meguntam ezt a macerát. Ezért döntöttem a lézeres szemműtét mellett.

Négy-öt évi hezitálás után döntött csak

A szemüveg, a nappali kontaktlencse szóba sem jött?

Szemüveget régebben hordtam vezetéshez, de nem szerettem, mert, talán meglepő, de egy férfi is lehet hiú. A medencében nyilván fel sem merülhetett, s bár kontaktlencsében lehet pólózni, de ha mondjuk meccsen kiesik, az óriási hátrányt jelent.

A kellemetlenségekre mikor untál rá, mikor döntöttél a műtét mellett?

Tudom, „viccesen” hangzik, de már úgy négy-öt éve tervezem a műtétet, csak mostanáig húzódott az ügy. De egy idő után tényleg elegem lett az esti és reggeli procedúrából, vagy az aggodalomból, hogy nem megfelelő a higiénia az utazások során. Szóval a közelmúltban eldöntöttem: most már tényleg változtatni kell!

Hogyan jött képbe pont a Focus Medical?

Egy barátom mondta, hogy kifejezetten jókat hallott erről a klinikáról, szóval ő indított el az úton. Persze azért utánanéztem a többi klinikának, hol milyenek a tapasztalatok, és ez alapján már tudatosan döntöttem.

Hihetetlen rugalmasság, családias légkör

Hogyan vetted fel a kapcsolatot a klinikával?

Először csak e-mailben kommunikáltunk és próbáltuk a számomra megfelelő időpontot megtalálni, ugyanis nekem nagyon fontos volt, hogy a nyári pár hetes szünet alatt meg tudjuk oldani a műtétet. Szerencsére a Focus Medical ezt garantálni tudta, s egyébként is hihetetlenül rugalmasak voltak, a vizsgálatokat a meccseimhez, az edzéseimhez igazították.

Milyen volt az első benyomásod?

Mindig mindenki nagyon kedvesen, mosolyogva fogadott, szinte családias volt a hangulat. Úgy láttam, ez nem csak nekem szólt, mindenkivel ugyan olyan kedvesek, úgyhogy, aki majd eljön, ugyanezt fogja tapasztalni.

A vizsgálatokat hogyan élted meg?

Három-négyféle speciális műszerrel nézték meg a szememet, semmi fájdalom vagy probléma nem volt, hihetetlenül profin és olajozottan működött a „gépezet”. Jellemző tényleg a stáb segítőkészségére, hogy amikor kiderült, a szemem alkalmas rá, már másnapra előjegyeztek egy VISUMAX HD műtétre.

Hogyan zajlott a beavatkozás?

Délutánra kaptam időpontot, ellenőrizték még egyszer a látásomat, aláírtam a papírokat és már vittek is az előkészítőbe. Itt érzéstelenítőt csepegtettek a szemembe, s öt perc után már mehettem is a műtőbe. Ott kétféle lézerrel vettek kezelésbe, de nagyon gyorsan történt minden, egyik lézer alatt se töltöttem néhány másodpercnél többet. A két gép között pedig az ágyat forgatták alattam. Semmi kellemetlenségre, fájdalomra nem emlékszem.

Azonnal jobban láttam, s már aznap vezettem

Közvetlen utána mit tapasztaltál?

A saját lábamon jöttem ki a műtőből, s bár homályos volt még minden, de éreztem, hogy máris jobban látok. Utána a barátnőm hazavitt, s persze az előírásoknak megfelelően csepegtettem a szemembe. Otthon, a sötét szobában pihentem, de négy órával később a volán mögé ültem, s felmentem a Normafához sétálni egy kicsit. Már élesen láttam a tájat és a vezetéssel nem volt semmi gondom.

Szóval csupa-csupa pozitív élmény!?

Igen…, illetve egyszer volt egy kis izgalom. Az előírás szerint pár napig háton fekve kell aludni, és nem szabad a szemünket dörzsölni. Ezek után talán második éjjel arra ébredtem, hogy a hasamon fekszem, a szememet a párnába nyomom. Mivel a szobában sötét volt, nem tudtam, hogy nem történt-e baj a látásommal, kiszaladtam a nappaliba, ahol a világosban élesen láttam mindent, így megnyugodtam, minden rendben volt.

A beavatkozás óta eltelt néhány hét. Mik a tapasztalataid?

Két nap után elrepültünk nyaralni, egyedül a csepegtetésre kellett nagyon odafigyeljek, de a látásommal minden rendben volt. Azzal szórakoztattam magam, hogy a bérelt kocsit vezetve milyen távolról tudom elolvasni a rendszámokat, és engem is meglepett, mire vagyok képes. Az egy hónapos kontrollvizsgálaton a mérések alapján 200%-os lett a látásélességem, a legapróbb számokat is láttam a táblán.

Ha most valaki azt kérdezi tőled, vágjon-e bele ő is, mit tanácsolsz neki?

Ne hezitáljon egy percet se! Egy sokkal kényelmesebb, jobb életet kap.

A VISUMAX kezelés az egyik legkorszerűbb lézeres látásjavító műtét. Az eljárás maximálisan kényelmes és biztonságos, a Focus Medical ráadásul garanciát is vállal a műtét eredményességére.

Jelentkezzen alkalmassági vizsgálatra, mert a VISUMAX kezeléseinket most 180 ezer forintos kedvezménnyel veheti igénybe.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet