FONTOS FIGYELMEZTETÉS! TELEFONOS CSALÓK ÉLNEK VISSZA A FOCUS MEDICAL NEVÉVEL

ISMERETLEN CSALÓK A FOCUS MEDICAL NEVÉBEN, TELEFONON ÉS A FACEBOOKON SZÜRKEHÁLYOG ELLENI GYÓGYSZERT KÍNÁLNAK MEGVÉTELRE. A Focus Medical felhívja a figyelmet arra, hogy nem árusít telefonon semmilyen gyógyszert, vagy étrendkiegészítőt, illetve senkit nem bízott meg ilyen tevékenységgel. Felhívjuk figyelmüket, hogy ilyen engedélyezett gyógyszer nem létezik, az ilyen ellenőrizetlen forrásból származó készítmények fogyasztása akár egészségére káros is lehet! Kérjük ne adják meg adataikat és ne vásároljanak ilyen terméket!

Vámos Marci: hála a lézeres szemműtétnek, most már remekül lát a balkezes bombázó

Vámos Marci: hála a lézeres szemműtétnek, most már remekül lát a balkezes bombázó

Vámos Marci a jelenkori magyar vízilabdázás egyik óriása. S nemcsak azért, mert 203 centi magas, hanem mert világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes és Bajnokok Ligája-győztes is. Húsz évnyi hazai pólózás után most ősszel Görögországba költözik, az Olympiakosz idegenlégiósa lesz. Minden korábbinál rutinosabban – és élesebb látással! Hála egy lézeres szemműtétnek.

Jó ideje gond volt a látásommal, ezért nyolc éve éjszakai kontaktlencsét hordtam, ami úgy korrigálja alvás alatt a szemet, hogy az ember napközben normálisan lát – kezdi történetét a 2017-es világbajnokság legjobbjának választott pólós. – Viszont mivel sokat utazunk, ez sok problémát okozott: állandóan aggódtam, hogy otthon ne maradjon, mindig figyelni kellett, hogy legyen tartalék lencse, legyen nálam folyadék, és egy idő után meguntam ezt a macerát. Ezért döntöttem a lézeres szemműtét mellett.

Négy-öt évi hezitálás után döntött csak

A szemüveg, a nappali kontaktlencse szóba sem jött?

Szemüveget régebben hordtam vezetéshez, de nem szerettem, mert, talán meglepő, de egy férfi is lehet hiú. A medencében nyilván fel sem merülhetett, s bár kontaktlencsében lehet pólózni, de ha mondjuk meccsen kiesik, az óriási hátrányt jelent.

A kellemetlenségekre mikor untál rá, mikor döntöttél a műtét mellett?

Tudom, „viccesen” hangzik, de már úgy négy-öt éve tervezem a műtétet, csak mostanáig húzódott az ügy. De egy idő után tényleg elegem lett az esti és reggeli procedúrából, vagy az aggodalomból, hogy nem megfelelő a higiénia az utazások során. Szóval a közelmúltban eldöntöttem: most már tényleg változtatni kell!

Hogyan jött képbe pont a Focus Medical?

Egy barátom mondta, hogy kifejezetten jókat hallott erről a klinikáról, szóval ő indított el az úton. Persze azért utánanéztem a többi klinikának, hol milyenek a tapasztalatok, és ez alapján már tudatosan döntöttem.

Hihetetlen rugalmasság, családias légkör

Hogyan vetted fel a kapcsolatot a klinikával?

Először csak e-mailben kommunikáltunk és próbáltuk a számomra megfelelő időpontot megtalálni, ugyanis nekem nagyon fontos volt, hogy a nyári pár hetes szünet alatt meg tudjuk oldani a műtétet. Szerencsére a Focus Medical ezt garantálni tudta, s egyébként is hihetetlenül rugalmasak voltak, a vizsgálatokat a meccseimhez, az edzéseimhez igazították.

Milyen volt az első benyomásod?

Mindig mindenki nagyon kedvesen, mosolyogva fogadott, szinte családias volt a hangulat. Úgy láttam, ez nem csak nekem szólt, mindenkivel ugyan olyan kedvesek, úgyhogy, aki majd eljön, ugyanezt fogja tapasztalni.

A vizsgálatokat hogyan élted meg?

Három-négyféle speciális műszerrel nézték meg a szememet, semmi fájdalom vagy probléma nem volt, hihetetlenül profin és olajozottan működött a „gépezet”. Jellemző tényleg a stáb segítőkészségére, hogy amikor kiderült, a szemem alkalmas rá, már másnapra előjegyeztek egy VISUMAX HD műtétre.

Hogyan zajlott a beavatkozás?

Délutánra kaptam időpontot, ellenőrizték még egyszer a látásomat, aláírtam a papírokat és már vittek is az előkészítőbe. Itt érzéstelenítőt csepegtettek a szemembe, s öt perc után már mehettem is a műtőbe. Ott kétféle lézerrel vettek kezelésbe, de nagyon gyorsan történt minden, egyik lézer alatt se töltöttem néhány másodpercnél többet. A két gép között pedig az ágyat forgatták alattam. Semmi kellemetlenségre, fájdalomra nem emlékszem.

Azonnal jobban láttam, s már aznap vezettem

Közvetlen utána mit tapasztaltál?

A saját lábamon jöttem ki a műtőből, s bár homályos volt még minden, de éreztem, hogy máris jobban látok. Utána a barátnőm hazavitt, s persze az előírásoknak megfelelően csepegtettem a szemembe. Otthon, a sötét szobában pihentem, de négy órával később a volán mögé ültem, s felmentem a Normafához sétálni egy kicsit. Már élesen láttam a tájat és a vezetéssel nem volt semmi gondom.

Szóval csupa-csupa pozitív élmény!?

Igen…, illetve egyszer volt egy kis izgalom. Az előírás szerint pár napig háton fekve kell aludni, és nem szabad a szemünket dörzsölni. Ezek után talán második éjjel arra ébredtem, hogy a hasamon fekszem, a szememet a párnába nyomom. Mivel a szobában sötét volt, nem tudtam, hogy nem történt-e baj a látásommal, kiszaladtam a nappaliba, ahol a világosban élesen láttam mindent, így megnyugodtam, minden rendben volt.

A beavatkozás óta eltelt néhány hét. Mik a tapasztalataid?

Két nap után elrepültünk nyaralni, egyedül a csepegtetésre kellett nagyon odafigyeljek, de a látásommal minden rendben volt. Azzal szórakoztattam magam, hogy a bérelt kocsit vezetve milyen távolról tudom elolvasni a rendszámokat, és engem is meglepett, mire vagyok képes. Az egy hónapos kontrollvizsgálaton a mérések alapján 200%-os lett a látásélességem, a legapróbb számokat is láttam a táblán.

Ha most valaki azt kérdezi tőled, vágjon-e bele ő is, mit tanácsolsz neki?

Ne hezitáljon egy percet se! Egy sokkal kényelmesebb, jobb életet kap.

A VISUMAX kezelés az egyik legkorszerűbb lézeres látásjavító műtét. Az eljárás maximálisan kényelmes és biztonságos, a Focus Medical ráadásul garanciát is vállal a műtét eredményességére.

Jelentkezzen alkalmassági vizsgálatra, mert a VISUMAX kezeléseinket most 180 ezer forintos kedvezménnyel veheti igénybe.

9 dolog, amiért a páciensek minket választanak

Maximális biztonság

Kimagasló szakértelem

30 éves tapasztalat

Prémium lézeres szemműtétek

Lézeres szemműtét orvosi garanciával

Egyedülálló lézerpark

Gyors életminőség javulás

Nálunk Ön van a fókuszban!

Barátságos környezet